آکنه هورمونی زمانی است که جوشهایی در بزرگسالی ایجاد میشود که میتواند از جوشهای سر سیاه و سر سفید تا کیستهای دردناک متغیر باشد. آکنه هورمونی با تولید بیش از حد سبوم (یک ماده چرب در غدد پوست) مرتبط است که منافذ پوست را مسدود میکند و منجر به ایجاد جوش میشود. اگرچه اغلب اجتناب ناپذیر است، اما آکنه هورمونی را میتوان برای جلوگیری از ایجاد جوشهای آینده درمان کرد.
فهرست
آکنه هورمونی چیست؟
آکنه هورمونی که به عنوان آکنه بزرگسالان نیز شناخته میشود، بزرگسالان بین 20 تا 50 سال را تحت تاثیر قرار میدهد. آکنه باعث ایجاد برجستگی در صورت، شانهها، سینه و پشت شما به اشکال زیر میشود:
- جوشها
- جوشهای سر سیاه
- سرسفیدها
- کیستها
جوش های هورمونی نتیجه مستقیم سبوم اضافی در غدد چربی است. آکنه هورمونی هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار میدهد، اما اکثر موارد در زنان، زنان باردار و زنانی که در دوران یائسگی هستند رخ میدهد.
آکنه هورمونی چقدر شایع است؟
آکنه شایعترین عارضه پوستی در ایالات متحده است که تقریباً 80 درصد از جمعیت را در طول زندگی تحت تأثیر قرار میدهد. حدود 50 درصد از زنان در 20 سالگی و 25 درصد از زنان در 40 سالگی به جوش هورمونی مبتلا میشوند.
آکنه قارچی در مقابل آکنه هورمونی چیست؟
آکنه قارچی و آکنه هورمونی اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند زیرا هر دو نوع آکنه از فولیکولهای مو شروع میشوند. آکنه قارچی زمانی ایجاد میشود که مخمر اضافی ایجاد میشود، در حالی که آکنه هورمونی به دلیل سبوم اضافی ایجاد میشود. آکنه قارچی میتواند منجر به جوشهای سر سفید، خارش شود و اغلب قرمز، تحریک شده و ملتهب میشود.
علائم و علل جوش
آکنه به دلیل بسته شدن منافذ ایجاد میشود. آکنه هورمونی زمانی ایجاد میشود که تغییرات هورمونی میزان چربی تولید شده پوست شما را افزایش دهد. این روغن با باکتریهای روی منافذ پوست شما که در آن مو رشد میکند (فولیکولهای مو) تعامل میکند و منجر به آکنه میشود.
منافذ مسدود شده نتیجه موارد زیر است:
- سبوم اضافی (ماده روغنی که از غدد چربی در لایه میانی پوست شما ایجاد میشود).
- سلولهای مرده پوست
- باکتریها
- دلایل آکنه هورمونی که میتوانید کنترل کنید
- فشار
- کمبود خواب
استفاده از محصولات مراقبت از مو و پوست که فاقد چربی یا فاقد موادی هستند که منافذ را مسدود نمیکنند (غیر کومدوژن یا غیر آکنهزا).
دلایل آکنه هورمونی که شما نمیتوانید کاری در مورد آنها انجام دهید
- تغییر سطح هورمون در زنان، از جمله در حوالی پریود، پریودهای نامنظم، در دوران بارداری، در طی یائسگی یا پس از قطع کنترل بارداری.
- مردانی که تحت درمان تستوسترون هستند.
- سابقه خانوادگی آکنه (استعداد ژنتیکی).
- عوارض جانبی یک دارو (استروئیدها).
- شرایط پزشکی از قبل موجود (سندرم تخمدان پلی کیستیک، سایر شرایط تخمدان و شرایط متابولیک).
آیا آکنه هورمونی ناشی از بارداری است؟
هنگامیکه باردار هستید، نوسانات هورمونی میتواند باعث آکنه شود. اغلب با پیشرفت بارداری، آکنه بهتر میشود. چندین درمان وجود دارد که باید در دوران بارداری از آنها اجتناب کنید، از جمله رتینوئیدهای موضعی، اسید سالیسیلیک و ایزوترتینوئین. از پزشک خود در مورد ایمن ترین درمان آکنه برای کاهش و از بین بردن جوشها در دوران بارداری سوال کنید.
علائم آکنه هورمونی چیست؟
آکنه باعث ایجاد ضایعات (بافت پوست آسیب دیده) میشود که میتواند ملتهب شده و قرمز و دردناک باشد. ضایعات به احتمال زیاد روی گونههای شما ظاهر میشوند، اما ممکن است در مکانهای زیر نیز ظاهر شوند:
- صورت
- گردن
- شانهها
- قفسه سینه
آکنه هورمونی میتواند به صورت انواع ضایعات زیر ظاهر شود:
- سرسفیدها
- جوشهای سر سیاه
- پاپول (بافت پوست برجسته، به قطر 2-5 میلی متر).
- پوسچول (برجستگی های پوستی حاوی چرک به قطر 2-5 میلی متر).
- کیست (جیبهای زیر پوست که حاوی مایع هستند).
چه چیزی می تواند جوش های هورمونی را بدتر کند؟
- فشار
- آلودگی
- رطوبت زیاد
- فشار دادن یا برداشتن لکهها
- رژیم غذایی نامناسب (به ویژه کربوهیدراتها و قندهای تصفیه شده)
تشخیص و آزمایشات
جوش هورمونی در طی معاینه فیزیکی توسط یک پزشک که به آکنه نگاه میکند و عوامل موثر را ارزیابی میکند، تشخیص داده میشود. این شامل بحث در مورد:
محصولات مراقبت از پوست که به طور منظم استفاده میکنید.
استرس و عادات خواب
داروهای فعلی که استفاده میکنید
تغییرات در سلامت شما (تغییرات هورمونی)
مدیریت و درمان
بر اساس شدت آکنه شما، گزینههای درمانی مختلفی برای کاهش تولید سبوم، تشکیل جوش و التهاب دردناک موجود است:
- سر سیاه و سر سفید: کرم موضعی (ترتینوئین).
- آکنه التهابی: رتینوئید موضعی و یا آنتی بیوتیک موضعی و یا بنزوئیل پراکسید.
- آکنه متوسط تا شدید: آنتی بیوتیک و یا ایزوترتینوئین (رتینوئید).
- آکنه کیستیک: تزریق استروئید (تریامسینولون داخل ضایعه).
درمان های دیگری برای آکنه هورمونی چیست؟
- پاکسازی روزانه پوست.
- کنترل بارداری (داروهای ضد بارداری خوراکی).
- تغییر در رژیم غذایی.
- لیزر یا نور درمانی.
پیشگیری
اگرچه آکنه هورمونی میتواند اجتناب ناپذیر باشد، چندین کار وجود دارد که میتوانید برای کاهش خطر ابتلا به جوش صورت انجام دهید:
- برای کاهش استرس، خواب بهتر و داشتن یک رژیم غذایی سالم، شیوه زندگی خود را تغییر دهید.
- از محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید که منافذ را مسدود نمیکنند.
- گزینههای درمانی را برای آکنه مداوم با پزشک خود در میان بگذارید.
آکنه هورمونی چگونه روی پوست من تأثیر می گذارد؟
جوش های هورمونی باعث ایجاد جوش میشود. اینها به صورت ضایعات یا برآمدگی هایی روی پوست شما ظاهر میشوند که در صورت عدم درمان ممکن است قرمز، ملتهب، دردناک شوند. آکنه متوسط تا شدید و آکنه درمان نشده میتواند منجر به ایجاد اسکار در محل ایجاد ضایعات شود.
آکنه روی هر فرد متفاوت است. میتواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد. در صورت عدم درمان، آکنه میتواند ماهها در یک زمان باقی بماند.
آکنه هورمونی چقدر بعد از درمان از بین می رود؟
درمان آکنه میتواند برای هر فردی متفاوت باشد، اما صبر مهم است. به طور کلی، پس از شروع درمان، ممکن است بین چهار تا شش هفته طول بکشد تا بهبودی در پوست شما مشاهده شود. حتی اگر متوجه نشدید که درمان باعث پاکسازی پوست شما میشود، توصیه میشود برای جلوگیری از ایجاد آکنه جدید، درمان را ادامه دهید.
آیا برای درمان آکنه هورمونی خود باید به متخصص پوست مراجعه کنم؟
اگر آکنه از بین نمیرود یا بدتر میشود، توصیه میشود به متخصص پوست مراجعه کنید. یک متخصص پوست میتواند درمان پیشرفته تری را برای کنترل آکنه شما ارائه دهد.
جمع بندی
با توجه به اینکه بیشتر در بین نوجوانان دیده میشود، دیدن جوشهای پوستی در بزرگسالی میتواند ناامید کننده باشد. اگر آکنه شما پایدار است با پزشک خود صحبت کنید و آنها میتوانند گزینههای درمانی پیشرفتهای را برای از بین بردن جوشهای مزاحم ارائه دهند.
0 Comments