شورای شهر افزایش 30 درصدی عوارض پروانه ساخت خانه را در سال آینده تصویب کرد. این مشکل زمانی به وجود آمده که قیمت مسکن در سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است و این مشکل دوباره منجر به افزایش قیمتها میشود.
شاید به همین دلیل موجی از انتقادات به راه افتاده و به حدی افزایش یافته که فرید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان اخیرا گفته است: نرخ کارمزد صدور پروانه ساختمانی باید متناسب با تورم کلی باشد. چرا که امسال در برخی موارد عوارض شهرداری 3000 درصد هزینهها را افزایش داده است. اتفاقی که باعث شده بسیاری از سازندگان مسن یا ورشکسته شدهاند یا به دلیل ریسک بالای سرمایه گذاری در بخش مسکن، این حوزه را به جلسه هدیه داده است.
اما موضوع به اینجا ختم نشد و ایرج رهبر، رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: در حال حاضر هزینههای متفرقهای که بر سازنده تحمیل میشود علاوه بر ساخت و سازهای دیگر، حدود 800 هزار تومان است. هر متر مربع که شامل مالیات شهرداری، انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب و تاییدیه نظام مهندسی می باشد. علاوه بر این، افزایش عوارض صدور پروانه ساختمانی، جدای از اینکه مالکیت مسکن مردم را به خطر میاندازد، اشتغال در بخش مسکن و سرمایه گذاری در این بخش را تهدید خواهد کرد.
البته جالب است بدانید که سازندگان بزرگ مقیاس چندین بار درخواست کاهش مالیات کرده بودند که بدون توجه به شرایط سازندگان بزرگ مقیاس نه تنها محقق نشد بلکه افزایش یافت. حسن محتشم عضو هیأت مدیره انجمن انبوه سازان درباره پیامدهای افزایش 30 درصدی عوارض ساخت و ساز به شیفان نیوز گفت: همه چیز با شرایط فعلی انجام می شود، در مورد انبوه سازان نیز همین گونه است و اگر با مانعی برخورد شود.
وی با اشاره به اینکه افزایش عوارض پروانه ساخت خانه باعث کندی ساختوساز میشود افزود: در چنین شرایطی مشکلی که سازندگان کلان متراژ با آن مواجه هستند کمبود نقدینگی است. زیرا پس از ایمن سازی زمین، بیشتر نقدینگی در قالب پروانه ساختمانی به شهرداری میرسد. در چنین شرایطی سازندگان بزرگ مقیاس با کمبود نقدینگی مواجه هستند و سرعت لازم برای ساخت را ندارند. این البته بخشی از ماجراست زیرا چنین اقدامی منجر به افزایش قیمت سایر کالاها میشود.
محتشم در ادامه توضیح داد: بر اساس آمار ارائه شده میانگین قیمت هر متر زمین در تهران 13.8 میلیون تومان است. با این حال، افزایش هزینهها و مجوزها منجر به افزایش قیمت مسکن و پیامدهای بسیاری میشود. زیرا زمین همچنین منجر به پیچیدگی سیستم خدمات و تراکم هزینه میشود که افزایش هر یک منجر به افزایش هزینه مسکن میشود.
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن انبوه سازان در خاتمه اضافه کرد: مالیات تنها یک درصد در قیمت تمام شده مسکن تاثیرگذار است اما با توجه به اینکه مالیات بر سایر اقشار نیز تاثیر میگذارد نیازمند افزایش قیمت هستیم که افزایش زیادی دارد. به عنوان مثال در سالهای گذشته قیمت هر متر ساختوساز در اطراف مسکن مهر با تجهیزات بهتر یک میلیون تومان بود که اکنون به 3 میلیون تومان رسیده است و با افزایش مالیات این رقم به 10 میلیون تومان هم میرسد. چگونه میتوان با افزایش قیمت صدور مجوز انتظار ثبات قیمت را داشت؟ یکی از راههای برون رفت از این مشکل، درآمد ثابت برای شهرداری است و شهرداری نباید تراکم بیشتری بفروشد. بی شک تورم و کاهش ارزش پول ملی از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن و اجناس است.
منبع = گسترش نیوز – هوم سل
0 Comments