Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
پذیرش پست مهمان در یونویس
خبر فوری
خانه @ سلامت @ روان‌شناسی @ افسردگی چیست؟

افسردگی چیست؟

by | 30 خرداد 1400 | روان‌شناسی | 5 comments

افسردگی یک نوع اختلال عاطفی و احساسی است که در جامعه امروز بسیار شایع است. این اختلال که به عنوان بیماری از آن یاد می‌شود می‌تواند تاثیر منفی بر روی رفتار و افکار شما بگذارد. خوشبختانه، این بیماری قابل کنترل و درمان است. افسردگی باعث احساس غم و اندوه می‌شود و حتی باعث از دست دادن اشتیاق برای انجام کارهایی می‌شود که شما روزی از انجام آن‌ها لذت می‌بردید. این اختلال می‌تواند تاثیرات منفی زیادی داشته باشد. معمولا این اختلالات در محل کار، منزل و حتی مکان های تفریحی همراه بیمار است و جلوی شادی او را می‌گیرد.

علائم افسردگی

افسردگی را می‌توان به دو نوع خفیف و حاد(شدید) تقسیم کرد که هر کدام علائمی دارند.

  • ناراحتی و بی‌حالی مداوم
  • از دست دادن شوق انجام کارهای گذشته
  • تغییر در رژیم غذایی_ لاغر یا چاق شدن غیر طبیعی
  • بی‌خوابی یا پرخوابی
  • احساس ناامیدی
  • مشکل در انجام کارهای ساده روزانه مانند صحبت کردن، نوشتن و راه رفتن(این حرکات توسط دیگران دیده می‌شوند)
  • احساس گناه کردن بی دلیل
  • مشکل در تمرکز و تفکر
  • فکر کردن به مرگ یا خودکشی

وجود علائم افسردگی برای حداقل دو هفته و تغییر در سبک رفتاری شما نسبت به گذشته نزدیک می‌تواند تاییدکننده افسرده بودن شما باشد. ولی اگر این علائم برای یک یا دو روز همراه شما بودند، این طبیعی است و شما هیچ مشکلی ندارید.

همچنین بخوانید  چگونه بر استرس غلبه کنیم؟

همچنین شرایط درمانی مختلف مانند کم‌کاری تیروئید یا کمبود ویتامین در بدن شما باعث می‌شود که شما دارای علائم افسردگی باشید؛ اما باید بدانید که خوشبختانه شما افسرده نیستید.

آمار ابتلا به افسردگی

افسردگی

از هر 15 انسان بالغ، یک نفر افسرده است و از هر 6 انسان، یک نفر در کل زندگی‌اش افسردگی را تجربه می‌کند. در ایران از هر 4 نفر، یک نفر افسرده است. افسردگی ممکن است در هر سنی رخ بدهد، اما براساس آمار بیشتر در اواخر نوجوانی و اواسط جوانی رخ می‌دهد. زنان بیشتر از مردان در معرض این بیماری هستند. بعضی از تحقیقات نشان می‌دهند که یک سوم زنان در طول زندگی خود افسردگی حاد را تجربه می‌کنند. بهتر است بدانید که افسردگی حتی می‌تواند موروثی باشد. حدود 40 از درصد از افسردگی‌ها موروثی هستند و از طریق والدین به فرزندان انتقال داده می‌شوند.

افسردگی یا ناراحتی؟

مرگ یک عزیز، از دست دادن شغل یا پایان یک رابطه تجربه های سختی هستند که شخص می‌تواند در زندگی‌اش تجربه کند. بعد از رخ دادن این پیشامدهای ناگوار، طبیعی است که ناراحت باشید اما شما افسرده نیستید.

هر کسی که ناراحت است را نمی‌توان افسرده نامید. حالت‌های یک فرد غمگین با یک فرد افسرده شبیه به هم هستند ولی باهم متفاوت‌اند.

  • در افسردگی، احساس‌های دردناک از راه‌های مختلفی به سراغ‌ فرد می‌آیند. در افسردگی، فرد با به یادآوردن خاطرات خوب ناراحت می‌شود چون دیگر مانند آن دوران شاد نیست.
  • در افسردگی، فرد اصلا نشان نمی‌دهد که ناراحت است و سعی می‌کند که خود را شاد جلوه دهد. خیلی از افراد معروف قبل از خودکشی، در صفحه شخصی خود، عکسی از شاد بودن خودشان منتشر کرده‌اند.
  • در افسردگی، فرد مدام به فکر پایان دادن به زندگی خودش است، زیرا فکر می‌کند که زندگی‌اش کاملا بی‌هدف و بی‌معنی است.
همچنین بخوانید  آموزش نحوه ارائه مطالب و سخنرانی

ترکیب افسردگی و ناراحتی

گاهی ناراحتی و افسردگی باهم رخ می‌دهند. شاهد مرگ کسی بودن یا از دست دادن شغل به خودی خود ناراحت کننده است. وقتی این دو باهم ترکیب می‌شوند افسردگی شدیدتر می‌شود و شرایط درمان سخت‌تر.

تشخیص درست این بیماری می‌تواند زندگی افراد را تغییر دهد. گاهی اوقات ما افسرده نیستیم ولی فقط به خاطر ناراحتی بیش از حد، حس می‌کنیم که افسرده‌ایم. برای شناخت درست این عمل باید هر از گاهی تست افسردگی بدهیم.

درمان افسردگی

درمان افسردگی

افسردگی اصلا ترسناک نیست. بین 80 تا 90 درصد افرادی که تحت درمان قرار می‌گیرند، به طور کامل درمان می‌شوند و به زندگی عادی برمی‌گردند. نکته جالب این است که این درمان دائمی است و احتمال بازگشت افسردگی خیلی کم است.

درمان با دارو

قرص‌های ضدافسردگی معمولا بالاترین نرخ پیشنهاد و تجویز را دارند. خیلی ها فکر می‌کنند این قرص‌ها، قرص‌های آرام‌بخش هستند اما این‌طور نیست. آن‌ها باعث ایجاد عادت در بدن ما نمی‌شوند. به طور کلی این قرص‌ها هیچ تاثیر تحریک کننده‌ای بر روی افرادی که افسرده نیستند، ندارند.

همچنین بخوانید  نکات موفقیت در بازاریابی برای افراد درونگرا

روان‌درمانی

روان‌درمانی یا گفتاردرمانی در خیلی از مواقع برای بیماری‌های خفیف استفاده می‌شود. برای بیماری‌های شدیدتر از ترکیبی از گفتاردرمانی و درمان با دارو استفاده می‌شود تا شانس کنترل بیماری بالا برود. شیوه درمانی رفتار-شناختی هم برای درمان این بیماری می‌تواند مفید واقع شود. این نوع از درمان برای حل مشکلاتی استفاده می‌شود که در زمان حال اتفاق افتاده باشند.

الکتروشوک درمانی

این روش درمانی که معمولا برای افراد با بیماری حاد استفاده می‌شود. زیرا آن‌ها با روش‌های پیشین درمان نشده‌اند. در این روش، درحالی‌ که بیمار بی‌هوش است، مغز بیمار را با شوک‌های الکتریکی تحریک می‌کنند.  بیمار در طول هفته 2 یا 3بار این روش درمانی را دریافت می‌کند تا به 12 بار برسد و پروسه درمانی کامل شوند. این پروسه درمانی توسط تیمی متشکل از یک روان‌شناس، یک تکنسین بی‌هوشی و یک پرستار انجام می‌شود.

شما چه راهکاری برای درمان یک فرد افسرده پیشنهاد می‌کنید؟

حسن اسدی
حسن اسدی

من حسنم، 20 سالمه و دانشجوی جامعه شناسی هستم(البته فعلاً، شاید تا یکی دوماه دیگه اخراج بشم.) نکته دیگه ای هم نیست دیگه، خدافظ.

چطور بود؟
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

5 Comments

  1. مهدی
    0
    0

    مقاله‌ی خیلی خوب و آموزنده‌ای بود. موضوعی را انتخاب کردین که امروزه گریبانگیر خیلی از افراد است.

    Reply
    • حسن اسدی
      0
      0

      ممنون از توجه شما دوست عزیز. امیدوارم روزی برسه که شادی دست از سرمون برنداره و همیشه شاد باشیم.

      Reply
  2. سیدامیر
    0
    0

    منبع آمارها و درصدهایی که در مقاله تون قرار دادید کجاست و اگر آماری از ایران با منبع دارید ذکر کنید ممنون

    Reply
  3. جبار علیزاده
    0
    0

    امیدوارم دوران کرونا زودتر تموم شه واقعا افسردگی آورده.

    Reply
    • حسن اسدی
      0
      0

      آرزوی قلبی تمام مردم جهان پایان کروناست.

      Reply

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط