Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
پذیرش پست مهمان در یونویس
خبر فوری
خانه @ تکنولوژی @ آی تی @ هاست با سرور چه تفاوتی دارد؟

هاست با سرور چه تفاوتی دارد؟

by | 2 خرداد 1400 | آی تی | 3 comments

ما در دنیای طراحی سایت دو تا اصطلاح با عناوین هاست و سرور داریم که ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. اما از نظر مفهومی کاملاً با هم متفاوت هستند. روی هر دوی اینها می توان سایت بالا آورد. اما یک اختلاف بسیار عمده با هم دارند. اگر شما هم جزء افرادی هستید که دوست دارید با اختلاف این دو آشنا شوید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

هاست

هاست که از کلمۀ Host به معنای میزبان گرفته شده است، به فضایی در شبکۀ جهانی اینترنت گفته می شود که ما می‌توانیم روی آن سایت خود را راه اندازی کنیم. این فضا مثل یک فضای روی حافظۀ سختِ رایانۀ ماست که ما قادریم پرونده ها و پوشه های سایت خود را روی آن قرار دهیم. علاوه بر آن دارای امکانات بیشتری هم هست که از طریق کنترل پنل هاست این امکانات به ما اختصاص داده خواهد شد.

سرور

اما سرور که از کلمۀ Server به معنای رایانۀ خدمات دهندۀ مشتق شده است، یک رایانۀ کامل است که به اینترنت متصل است. این رایانه شاید از نظر نظری با رایانه های خانگی که شما هم یکی از آنها دارید، اختلاف زیادی نداشته باشد. اما از نظر فنی دارای سخت افزارهای قوی‌تری است که بتواند پردازش های بیشتری را در حین اینکه سرعتش کم نشود، انجام دهد. پس server هم مثل رایانه‌های خانگی دارای هارد، حافظۀ RAM، پردازنده، برد اصلی و … هستند. اما مانیتور و صفحه کلید به صورت مستقل ندارند؛ چون نیازی ندارند. کنترل سرورها از روش های دیگری انجام می‌شود.

همچنین بخوانید  چگونه یک سایت هنری کارامد داشته باشیم؟

سرورها یا همان رایانه‌های سرویس دهنده در مکانی به نام دیتاسنتر (Data Center) قرار گرفتند. مکانی که از نظر تجهیزات حفاظتی و تهویه بسیار قوی است تا مشکلی برای این رایانه ها به وجود نیاید.

هاست در مقابل سرور

ما هم روی یک سرور و هم روی یک هاست قادریم سایت یا سایت های خود را بسازیم. پس این شد شباهتشان. اما سرورها بسیار قدرتمندتر از هاست‌ها عمل می‌کنند. به این دلیل که اگر ما یک سرور را قطعه قطعه کنیم، به هر قسمت از آن یک هاست می‌گوییم. پس طبیعی است که یک هاست قدرت کمتری از یک سرور داشته باشد. آنها معمولاً برای سایت های بزرگ و بسیار پر ترافیک استفاده می‌شوند. در حالی که سایت‌های کوچک کارشان را با یک هاست اشتراکی شروع می کنند. بعداً هم می‌توانند سایت را روی یک سرور منتقل کنند.

همچنین بخوانید  گوگل چگونه کار می کند؟

سرور اختصاصی

سروری که فقط برای سایت یا سایت‌های شما استفاده می‌شود، به سرور اختصاصی شناخته می‌شود. یعنی کل سرور در اختیار شماست. در حالی که هاست به صورت اشتراکی از فضای کل سرور که شاید بین صد ها نفر تقسیم شده باشد، استفاده می‌گردد. پس هاست به یک قطعه از یک سرور گفته می شود که با هزینۀ کم هر کسی می تواند با استفاده از آن سایت خود را راه اندازی کند.

هاست‌ها هم دارای کیفیت و ظرفیت‌های مختلفی هستند. این امکان وجود دارد که یک سرور یک هاست داشته باشد. پس قدرت هاستِ روی آن با قدرت کل server برابری می‌کند. چون کل منابع سرور به همان یک هاست اختصاص داده شده است. در حالی که سرورهای اشتراکی شرکت‌های ارائه دهندۀ خدمات میزبانیِ و بین صدها نفر تقسیم شده است. نگران این نباشید که تعداد افرادی که از سرور استفاده می‌کنند بالاست. سرورها معمولاً آن قدر قدرتمند هستند که جوابگوی کل بازدیدهای سایت های روی شان باشند.

همچنین بخوانید  هر آنچه باید در مورد سرور مجازی (vps) بدانیم

همانطور که گفته شد، سایت‌هایی که هنوز بازدید بالایی ندارند، عمدتاً کارشان را با هاست اشتراکی شروع می‌کنند. پس از مدتی که سایت به رشد قابل توجهی رسید، حالا می توانند کل سایت را حتی روی یک سرور اختصاصی منتقل نمایند. server اختصاصی به دلیل اینکه کل کنترل آن دست شماست، هر کاری که خواسته باشید می توانید انجام دهید؛ البته همراه با دانش فنی. در صورتی که هاست های اشتراکی از این نظر محدودیت دارند. ولی سایت شما به درستی کار خود را خواهد کرد.

سعید عباسی
سعید عباسی

آدمی مخفیست در زیر زبان، این زبان پرده‌ست بر درگاه جان

کارشناس هوش تجاری، دیجیتال مارکتینگ و سئو

چطور بود؟
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

3 Comments

  1. مهدی
    0
    0

    با تشکر. خیلی آموزنده و مفید بود.

    Reply
  2. میلاد
    0
    0

    عالی بود

    Reply
    • amir mmd
      0
      0

      ممنون

      Reply

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط