این روزها ارزهای دیجیتال به شدت مورد توجه مردم قرار گرفته است. با توجه به جذابیتهای تکنولوژِیکی این بازار و همچنین سودآوری بالای آن که طبیعت بازارهای پرریسک میباشد، فعالان زیادی را به این حوزه وارد کرده است. در این مقاله سعی داریم تا روش های درآمدزایی و معاملات در بازار کریپتوکارنسی را بررسی نماییم. بدیهی است با توجه به پیچیدگی و پرریسک بودن، ورود به هر یک از این موارد نیاز به مهارت و کسب تجربه دارد.
فهرست
معاملات اسپات
در این روش شما در صورت تحلیل یک ارز و پیش بینی صعودی بودن آن خرید انجام میدهید و در صورت صعود سود خواهید کرد. این روش در بازارهای صعودی مفید خواهد بود و در بازار نزولی روش مناسبی نیست. در برخی از ارزها در صرافی امکان استفاده از اهرم در این حالت وجود دارد یعنی شما میتوانید با چندین برابر سرمایه خود خرید کنید. بدیهی است در صورت ضرر کل سرمایه شما از دست میرود.
معاملات فیوچرز
این دسته از معاملات همانطور که از نامش پیداست معاملات آتی میباشد. دو دسته معامله آتی در بازار وجود دارد.
1- معاملات آتی با تاریخ انقضا
2- معاملات آتی بدون تاریخ انقضا (perpetual trading)
در حالت اول شما با فرد یا صرافی توافق میکنید که در تاریخ مشخصی در آینده ارزی را با قیمت معین معامله نمایید. فرض کنید قیمت ارز مورد نظر شما در حال حاضر 1 دلار است و شما روندی صعودی برای قیمت آن پیش بینی میکنید و طبق تحلیل شما قیمت آن در یک ماه آینده 2 دلار خواهد بود. لذا اقدام به باز کردن معامله به تاریخ یک ماه بعد با فردی که درست خلاف جهت تحلیل شما فکر میکند (یعنی به اعتقاد آن فرد قیمت این ارز نزولی و کمتر از 1 دلار خواهد بود) خواهید نمود. در این معامله شما توافق میکنید که در ماه آینده تعداد معینی از این ارز را به قیمت روز به آن فرد بفروشید. در صورت افزایش قیمت شما سود میکنید و در غیر این صورت ضرر. واسطه این معامله نیز صرافی است که بر حسن اجرا نظارت دارد و مبالغ در نزد وی وثیقه گذاشته میشود که بعد از انجام معامله کارمزد خود را کسب مینماید.
در حالت دوم دقیقا مثل حالت اول است. با این تفاوت که هر زمانی میتوانید معامله را با سود یا ضرر ببندید و از آن خارج شوید. در این دسته از معاملات معمولا از اهرم استفاده میشود. هنگامی که شما از اهرم 5 استفاده میکنید در صورت حرکت قیمت در جهت تحلیل شما به میزان 2 درصد، شما 10% سود میکنید و بالعکس. لذا هر چه قدر میزان اهرم بالاتر باشد سود و زیان احتمالی شما افزایش مییابد. اصلیترین مهارت در معاملات اهرم دار مدیریت هیجان و سرمایه است.
staking
یکی دیگر از روش های درآمدزایی و معاملات در بازار کریپتوکارنسی staking است. در این روش شما ارزی را خریداری میکنید و آن را در یک پلتفرم و قرارداد هوشمند به عنوان وثیقه قرار میدهید و بر حسب آن قرارداد در مدت زمان معین سود دریافت میکنید. ترکیب این روش با معاملات اسپات بسیار سود آور است. یعنی در زمانی که شما ارزی را خریداری کردهاید و منتظر صعود قیمت آن هستید میتوانید با stake کردن آن هم تا زمان فروش سود دریافت نمایید.
استخراج
جهت استخراج ارز دیجیتال نیاز به سخت افزار دارید. برخی از ارزها مانند بیت کوین به دلیل پروسه استخراج آنها نیاز به سخت افزار قوی و گران قیمت دارد ولی تعدادی از ارزها نیز وجود دارند که با صرف هزینه کم میتوانید کسب درآمد کنید. مبحث استخراج نیاز به توضیحات بیشتری دارد که در این مقاله نمیگنجد.
شرکت در air drop ها
اغلب پروژههایی که هنوز توکن یا کوین خودشان را منتشر نکردهاند در صورت انجام اقداماتی از قبیل شرکت در شبکههای اجتماعی آن پروژه به اعضای آن شبکه توکن به صورت رایگان ارائه میکنند. در آخرین نمونه پروژه aptos مقدار 40 میلیون تومان توکن به هر فرد که واجد شرایط بود و اقدامات خواسته شده در زمان ایردراپ را انجام داده بود تعلق گرفت.
بازی کردن
درست خواندید! شما با بازی کردن هم در ارزهای دیجیتال میتوانید کسب درآمد کنید. بازیهای زیادی در بلاکچین وجود دارد که برخی از آنها بدون صرف هزینه اولیه و برخی با هزینه اولیه که شامل خرید تجهیزات مورد نیاز آن بازی میباشد به راحتی میتوانید هم لذت ببرید و هم کسب درآمد کنید. از نمونه بازیهای رایگان بازی crazy defense heroes و از بازیهای با هزینه اولیه star atlas را میتوان نام برد. در این بازیها در صورت عبور از مراحل مختلف شما به عنوان پاداش، توکن آن بازی یا NFT دریافت میکنید که میتوانید آنها را بفروشید و یا حتی NFTهای خود را اجاره بدهید!
تحرک داشته باشید و درآمد کسب کنید
دسته دیگر از پلتفرمها در صورت پیاده روی یا انجام حرکات خواسته شده به شما پاداش میدهد. از نمونه این پلتفرمها به stepen میتوان اشاره کرد.
فروش آثار هنری
اگر هنرمند هستید میتوانید آثار خود را به NFT تبدیل کنید و آن را به فروش برسانید. در مورد این موضوع قبلا مقاله ای تحت عنوان NFT چیست؟ منتشر کردهایم.
0 Comments