آیا میدانستید دمای محیطی که در آن کار میکنید به میزان قابل توجهی در خشک شدن رزین اپوکسی تاثیرگذار است؟ همیشه باید از مناسب بودن دما حین ترکیب رزین و هاردنر اطمینان حاصل کنید که خروجی باکیفیت و بدون حبابی در نهایت داشته باشید. در این مقاله قصد داریم به برخی از سوالات که هنگام کار با رزین اپوکسی به وجود میآید را بررسی کنیم و به آنها پاسخ دهیم؛ و همچنین بهترین دما برای رزین کاری را معرفی کنیم.
فهرست
سوالات متداول در مورد بهترین دما برای رزین کاری
از پرتکرارترین سوالات حین کار با رزین اپوکسی در خصوص دما، موارد زیر است که به بررسی هر یک میپردازیم و بهترین دما را نیز معرفی میکنیم.
چرا دمای محیطی که در آن کار می کنیم برای ترکیب رزین اپوکسی مهم است؟
رزین اپوکسی از دو جزء مجزا به نام رزین و هاردنر تشکیل شده که طی یک واکنش شیمیایی باهم ترکیب میشوند.
این ترکیب باید در دمای مناسب انجام شود زیرا اگر محیط گرمای مناسبی نداشته باشد و دمای محیط حین ترکیب پایین باشد ترکیب ذکر شده حین واکنش گرمای خود را با سرعت بیشتری از دست داده و فرصت کافی برای انجام واکنش و خشک شدن را پیدا نخواهد کرد.
بهترین دما برای رزین کاری
از کجا بدانیم چه دمایی مناسب ترکیب رزین و هاردنر است؟
اگر دمای محیط یا دمای رزین و هاردنر شما کمتر از ۲۰ درجه باشد بهتر است ابتدا رزین و هاردنر را در محیط گرم یا درون یک ظرف آب گرم گذاشته یا اینکه ظروفی که قصد در ترکیب رزین و هاردنر در آن را داریم از پیش گرم کنیم. تا به دمای مورد نظر ما نزدیک شود.
توجه داشته باشید که پس از گرم کردن ظروف کاملا آنها را با دستمال خشک کنید که هیچ رطوبت و قطره آبی در آن باقی نمانده باشد. چون رزین اپوکسی کاملا با آب ناسازگار بوده و حتی وجود قطرهای آب میتواند باعث خرابی خروجی و خشک نشدن آن شود.
با وجود اینکه گرما برای ترکیب رزین و هاردنر شرایط بهتری فراهم میکند اما گرم کردن زیاد رزین و هاردنر در آب جوش یا محیط خیلی گرم نیز ممکن است آسیب زننده باشد و ژل تایم رزین را پایین آورده و حبابهای ریز فرصت خروج از سطح را پیدا نکرده یا در مواقعی که نیاز داریم بافت خاصی را ایجاد کنیم زود خشک شدن رزین و هاردنر، اجازه تشکیل این بافتها را بطور کامل از رزین و هاردنر گرفته و طرح و هدف نهایی بطور کامل ایجاد نشود.
برای مشاهده سوالات و پاسخهای بیشتر در جهت دمای مناسب برای رزین کاری میتوانید ادامه این مطلب را در مقاله “بهترین دما هنگام کارکردن با رزین اپوکسی“ را مطالعه نمایید.
0 Comments