وقتی بحث مهاجرت به کشورهای خارجی به میان میآید، یکی از گزینههای پیش روی برای انتخاب بهعنوان مقصد مهاجرتی، کشور کانادا میباشد. کانادا به دلیل داشتن شرایط اجتماعی و اقتصادی پیشرفته، سطح رفاه بالا و سیستم آموزشی قوی همیشه جزء کشورهایی بوده که مهاجران زیادی را به خود جذب کرده است. میتوان گفت بیش از 22 درصد جمعیت این کشور را مهاجران به خود اختصاص دادهاند. مهاجرت به کانادا از طرق مختلفی امکانپذیر است که ما در این مقاله به این موضوع میپردازیم.
فهرست
چرا مهاجرت به کانادا
هدف اغلب افراد از مهاجرت به کشورهای پیشرفته این است که زندگی و شرایط مالی و تحصیلی بهتری برای خود و اعضای خانواده خود فراهم کنند. کشور کانادا به دلیل برخورداری از شرایط مطلوب، هر ساله مهاجران زیادی را به خود جذب میکند. همانطور که اشاره شد، مهاجرت به کانادا از لاینهای مختلفی انجامپذیر است. هر فردی میتواند مطابق با بودجه مالی و شرایط تحصیلی و خانوادگی خود یکی از روشهای مهاجرت به این کشور را انتخاب کند و برای آن درخواست دهد. افراد میتوانند امیدوار باشند پس از چند سال زندگی و کار در این کشور، در صورت واجد شرایط بودن، اقامت دائم کانادا را نیز به دست خواهند آورد.
انواع روشهای مهاجرت به کانادا
جمعیت کشور کانادا کم است، به همین علت دولت کانادا مهاجرین واجد شرایط را با آغوش باز میپذیرد. بدین ترتیب، آنها ضمن بهرهمندی از مزایای زندگی و کار در این کشور پیشرفته، با دانش، مهارت و استعداد خود بر رونق اقتصادی این کشور اثر مثبت خواهند گذاشت. انواع روشهای مهاجرت به کانادا به شرح زیر هستند:
- تحصیلی
- کاری
- سرمایهگذاری
- خوداشتغالی
- اکسپرس اینتری کانادا
- ازدواج، تولد فرزند و غیره
در این مقاله به بررسی اجمالی اما مفید این روشهای مهاجرتی پرداخته میشود.
مهاجرت به کشور کانادا از طریق تحصیل
افراد با تحصیل در کشور کانادا میتوانند از مزایای زیادی بهرهمند شوند. آنها علاوه بر تحصیل در یک کشور مدرن با دانشگاههای تراز بالا، این شانس را خواهند داشت که اقامت دائم کانادا را نیز به دست آورند. تحصیل در دانشگاههای این کشور هم به زبان فرانسوی و هم به زبان انگلیسی امکانپذیر میباشد. ازجمله شرایطی که برای گرفتن ویزای تحصیلی و مهاجرت تحصیلی کانادا نیاز است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سن زیر 45 سال
- نامه پذیرش از دانشگاه
- سطح دانش زبانی کافی (برای هر دانشگاه متفاوت است).
- تمکن مالی حداقل 10 هزار دلار در سال.
مهاجرت به کشور کانادا از طریق کار
کشور کانادا به دلیل کمبود نیروی کار، از مهاجرت نیروی کار متخصص و ماهر به کشورش استقبال میکند. مهاجرت کاری به کشور کانادا از طریق روشها و برنامههای مختلفی محقق میشود، برخی از آنها عبارتند از:
- جاب آفر کانادا
- اسکیل ترید کانادا
- اسکیل ورکر کانادا
- برنامه خوداشتغالی کانادا
- برنامههای استانی و غیره
برای ارائه ویزای کاری کانادا عواملی مانند وضعیت تاهل، سابقه کار، سن و دانش زبانی را لحاظ میکنند. همچنین مدارکی از قبیل مدارک شغلی و تحصیلی، گذرنامه، دعوتنامه و فرمهای مربوطه پرشده، جاب آفر، گواهی سلامت، و عدم سوءپیشینه موردنیاز هستند.
مهاجرت به کشور کانادا از طریق سرمایهگذاری
این نوع از مهاجرت به کانادا را میتوان به عنوان پرهزینهترین روش دریافت اقامت دائم کانادا در نظر گرفت، زیرا باید در آن به سرمایهگذاری پرداخت. فرد با توجه به شرایطی که دارد، میتواند یکی از برنامههای مهاجرت از طریق سرمایهگذاری را انتخاب کند. این برنامهها را میتوان به صورت زیر بیان کرد:
- کارآفرینی
- راهاندازی استارتاپ
- ثبت شرکت
- خرید بیزینس در کانادا
سرمایهگذاری از طریق کارآفرینی
برنامه کارآفرینی کانادا جزء برنامههای استانی کانادا است که در آن فرد باید بیزینس خود را در این کشور تاسیس کند. شرایط لازم برای هر استان با استان دیگر متفاوت است. اما شرایط کلی به شرح زیر هستند:
- حداقل سه سال سابقه مدیریت یک تجارت
- حداقل 300 هزار دلار دارایی
- امضای تعهدنامه و ارائه آدرس محل تاسیس شرکت
- تعهد استخدام تماموقت یک کارمند کانادایی
سرمایهگذاری از طریق راهاندازی استارتاپ
فرد برای اینکه بتواند استارتاپ خود را در کشور کانادا راهاندازی کند، در ابتدا باید یک طرح تجاری قوی داشته باشد. او باید ثابت کند کسبوکاری که میخواهد در این کشور راهاندازی کند، مثمر ثمر خواهد بود. در درجه بعدی باید بتواند در کسبوکار خود برای افراد کانادایی ایجاد شغل کند. در وهله بعدی باید کسبوکاری که قرار است راهاندازی شود، قابلیت رقابت در سطح جهانی را داشته باشد. فرد متقاضی باید از تمکن مالی کافی (13000 تا 35000 دلار بر حسب تعداد افراد خانواده خود) برخوردار باشد. همچنین باید سطح دانش زبانی کافی (CLB5 در تمامی مهارتها) داشته باشد. او باید از یکی از سرمایهگذاران مورد تایید کانادا نامه حمایتی طرح تجاری دریافت کند.
سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت
متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت باید یکی از گزینههای ثبت شرکت استانی یا ثبت شرکت فدرال را انتخاب کنند. سپس میتوانند یکی از چهار نوع شرکت زیر را در این کشور تاسیس کنند:
- شرکت خصوصی
- شرکت مشارکتی
- شرکت سهامی
- شرکت تعاونی
ازجمله مهمترین شرایط لازم برای این روش میتوان به داشتن یک بیزینس پلن قوی، انتخاب سرمایهگذار، انتخاب نام مناسب برای شرکت، تعیین نوع مالکیت و ارائه یک آدرس برای ثبت شرکت اشاره کرد.
سرمایهگذاری از طریق خرید بیزینس در کانادا
متقاضی میتواند با خرید بیزینس در کانادا، ویزای work permit یا اجازه کار کانادا را به دست آورد و سپس بعد از طی مراحلی، در صورت واجد شرایط بودن، آن را به اقامت دائم تبدیل کند.
مهاجرت به کشور کانادا از طریق خوداشتغالی
ویزای خوداشتغالی کانادا یا همان ویزای هنرمندان کانادا به آن دسته از هنرمندان و ورزشکارانی اعطا میشود که واجد شرایط باشند و بخواهند هنر یا مهارتشان را در کشور کانادا به کار گیرند و در آن کشور کار و زندگی کنند. ازجمله شرایط لازم برای مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن حداقل دو سال سابقه فعالیت در در 5 سال گذشته.
- علاقه داشتن به شرکت در فعالیتهای فرهنگی، هنری و ورزشی کانادا.
- برخورداری از تمکن مالی برای حداقل 6 ماه.
- کسب حداقل 35 نمره از سیستم امتیازدهی مربوطه.
ازجمله مزایای مهاجرت به کشور کانادا از طریق خوداشتغالی این است که نیاز به داشتن سرمایه چندان و مدرک زبان خاصی نیست.
مهاجرت به کشور کانادا از طریق اکسپرس اینتری کانادا
اکسپرس اینتری در واقع نوعی سیستم امتیازدهی است. سن، میزان تحصیلات، سابقه کاری، مهارتهای زبان انگلیسی یا فرانسوی، میزان انطباقپذیری فرد و داشتن پیشنهاد شغلی یا جاب آفر ازجمله معیارهای هستند. هر چه امتیاز فرد بالاتر باشد، راحتتر میتواند اقامت کانادا را به دست آورد. این سیستم را میتوان به عنوان سریعترین روش مهاجرتی به این کشور نام برد. سیستم اکسپرس اینتری کانادا برای ورود مهاجران، 4 برنامه را در نظر گرفته است:
- اسکیل ورکر کانادا
- اسکیل ترید
- برنامه تجربه کار کانادایی
- برنامه مهاجرت استانی کانادا یا PNP
مهاجرت به کشور کانادا از طریق ازدواج، تولد فرزند و غیره
شاید به نظر برسد که مهاجرت به کشور کانادا از طریق ازدواج، سادهترین راه کسب اقامت این کشور است. اما باید بدانید که این روش هم دارای شرایطی است، ازجمله:
- همسر فرد متقاضی باید شهروند قانونی کانادا باشد.
- او باید تمکن مالی کافی برای تامین مخارج زندگی فرد متقاضی داشته باشد.
- ازدواج باید کاملا قانونی به همراه ارائه مدارک و اسناد باشد.
بعد از اینکه فرد از طریق ازدواج به کانادا مهاجرت کرد، پس از گذشت 3 سال میتواند برای اخذ شهروندی اقدام کند. در مورد مهاجرت به کانادا از طریق تولد فرزند باید گفت که اگر کودکی در کشور کانادا به دنیا بیاید، بدون قید و شرط تابعیت این کشور را اخذ میکند. این تابعیت فقط مختص او است و به والدین او تعلق نمیگیرد. وقتی وی به سن 18 سالگی برسد، در صورتی که واجد شرایط باشد، میتواند اسپانسری پدر و مادرش را بر عهده بگیرد. در نتیجه، آنها میتوانند تحت ویزای اسپانسرشیپ به کانادا مهاجرت کنند.
جمعبندی
اقتصاد پویا و رفاه اجتماعی بالای کشور کانادا باعث شدهاند که توجه بسیاری از افراد علاقهمند به مهاجرت، به سوی این کشور جلب شود. مهاجرت به کانادا مانند مسیری است که افراد با استعداد و واجد شرایط را به سمت اهداف بلند مدتترشان سوق میدهد. دولت کانادا روشهای مختلفی را برای مهاجرت متقاضیان تعیین کرده است تا افراد مختلف با شرایط متفاوت بتوانند به این کشور مهاجرت کنند. از جمله این روشها میتوان به مهاجرت از طریق تحصیل، کار، سرمایهگذاری، خوداشتغالی، ازدواج، تولد و غیره اشاره کرد.
سلام ممنون از مقاله شما