ژل رویال که به آن ژل سلطنتی هم میگویند ترشح شیری رنگی است که توسط زنبورهای کارگر برای تغذیه لاروها و ملکه زنبور تولید میشود. در واقع همه لاروهای زنبورعسل در چند روز اول زندگی خود با این ماده تغذیه میشوند. لاروهایی که 3 روز از این ژل تغذیه کنند تبدیل به زنبوران کارگر میشوند و آنهایی که 5 روز تغذیه کنند به ملکه تبدیل میشوند. ملکه در تمام طول زندگی خود از این ماده تغذیه میکند. همچنین خواص درمانی ژل رویال برای سلامتی بدن انسان نیز بسیار زیاد است.
فهرست
طعم ژل رویال چگونه است؟
طعم ژل رویال بسته به جغرافیا و آب و هوا میتواند متفاوت باشد. اما در حالت کلی طعم آن معمولا خشک، گس و ترش بوده که تاثیر آن در دهان باقی میماند. طعمی که پس از مصرف آن در دهان میماند و رنگ آن سفید مایل به زرد و شکل ظاهر آن به صورت ژلاتینی است.
ژل رویال حاوی چه موادی است؟
حدود 60 تا 70 درصد ترکیب آن را آب تشکیل میدهد و این نشان میدهد بیشتر ترکیب آن از آب تشکیل شده و بقیه اجزای آن را کربوهیدرات، پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، ویتامینها و مواد معدنی تشکیل میدهند.
قندهای موجود در این ماده ساکاروز، فروکتوز و گلوگز میباشند. پتاسیم، کلسیم، آهن، فسفر، گوگرد، روی، منگنز از جمله
عناصر معدنی موجود و بیوتین (B7)، ریبوفلاوین (B2)، تیامین (B1)، نیاسین (B3) و اسید فولیک (B9) از جمله مهمترین ویتامینهای موجود در این ماده هستند.
خواص درمانی ژل رویال چیست؟
بیشتر خواص درمانی این ژل که در اکثر منابع ذکر شده حاصل تحقیقات بر روی نمونه های حیوانی و در آزمایشگاه بوده است و بر روی نمونه های انسانی تاکنون به صورت علمی و دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته است.
بنابراین نمیتوان به عنوان درمان قطعی از آن استفاده کرد بلکه به عنوان مکمل در کنار درمان باید مورد استفاده قرار گیرد، ولی به صورت تجربی در درمان موارد زیر موثر عمل کرده است:
- به طور کلی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
- مطالعات نشان داده که ژل رویال باعث کاهش کلسترول و لیپوپروتئین و همچنین کاهش تری گلیسیرید و افزایش HDL میشود که بر سلامت قلب و عروق مفید است.
- سطح گلوکز خون و همچنین زخمهای مرتبط با دیابت را بهبود میبخشد.
- با افزایش تعداد گلبولهای قرمز، میزان کم خونی را بهبود میبخشد.
- باعث افزایش سطح تستوسترون در مردانی که به طور منظم آن را مصرف میکنند میشود، و همچنین کیفیت اسپرم را بهبود میبخشد.
- مصرف روزانه 3000 میلی گرم از این محصول در سنین میانسالی میتواند انسان را در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند.
- کلاژن را افزایش میدهد و ظاهر پوست را بهبود میبخشد. به همین دلیل از آن برای التیام زخمها نیز استفاده میشود.
- مقابله با پوکی استخوان، پیشگیری از آلزایمر، تقویت حافظه و …
بهترین روش و بهترین زمان مصرف ژل رویال چه زمانی است؟
همانگونه که در بالا اشاره کردیم طعم ژل رویال ترش و گس است و شاید مصرف آن به صورت خالی به مزاج خیلیها خوش نیاید. یکی از بهترین روشهای مصرف آن ترکیب با عسل میباشد.
بهترین زمان مصرف آن به صورت ترکیب با عسل ناشتا یک قاشق چایخوری و به صورت زیر زبانی است. در صورت مصرف خالی آن هم باید روزانه یک گرم به صورت زیر زبانی مصرف شود.
ژل رویال را کجا نگهداری کنیم؟
اگر خالی باشد و با عسل ترکیب نشده باشد باید در فریزر نگهداری شود. در صورت ترکیب با عسل باید در یخچال نگهداری شود تا خاصیتش را حفظ کند.
ژل رویال را از کجا بخریم؟
با توجه به محدویتهایی که در میزان برداشت و سختی برداشت و پرتقاضا بودن این محصول وجود دارد. خرید ژل رویال اصل واقعا کار بسیار سخت و مشکل میباشد.
یکی از بهترین روشها برای خرید این محصول، خرید مستقیم از زنبورداران معتمد است. اما اگر در جایی زندگی میکنید که دسترسی مستقیم به زنبوردار معتمد ندارید، میتوانید از یک فروشگاه اینترنتی قابل اعتماد که در زمینه فرآوردههای دارویی و درمانی زنبورعسل فعالیت میکند ژل رویال اصل و خالص تهیه کنید.
آیا مصرف ژل رویال بی خطر است؟
مانند تمام محصولات زنبور عسل، واکنشهای آلرژیک شایعترین عوارض جانبی هستند. در صورت وجود حساسیت شناخته شده باید از مصرف آن خودداری شود.
بنابراین قبل از مصرف آن یا هر مکمل دیگری باید با پزشک خود مشورت کنید. قبل از استفاده از آن موارد زیر را در نظر بگیرید.
آلرژی
ژل رویال میتواند طیف وسیعی از واکنشهای آلرژیک، از درماتیت تماسی گرفته تا آنافیلاسی را ایجاد کند. در مصرف آن احتیاط کنید و در صورت بروز واکنش آلرژیک مصرف آن را قطع کنید.
نگرانی های بارداری
اثرات ژل رویال بر روی فردی که باردار یا شیرده است نامشخص است. اگر باردار هستید یا به نوزاد خود شیر میدهید، بهتر است به دنبال یک جایگزین باشید.
تداخل دارویی
ژل رویال ممکن است با داروهای دیگری که مصرف میکنید تداخل داشته باشد. قبل از افزودن آن به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید تا هرگونه تداخل احتمالی را رد کند.
0 Comments