فشار خون همان فشاری است که خون موقع حرکت در رگهای بدن به جدارههای رگ ها وارد میکند. گاهی اوقات ممکن است مشکلاتی در بدن ما رخ دهد که سبب افت فشار یا پرفشاری خون شود. به همین خاطر یکی از راههای تشخیص و درمان چنین مشکلاتی اندازهگیری فشار خون است. پزشکان، پرستاران و افراد عادی برای سنجش فشار خون از دستگاهی به نام فشار سنج یا دستگاه فشار خون استفاده میکنند. فشارسنجها انواع متفاوتی دارند و گرفتن فشار خون با استفاده از انواع تجهیزات پزشکی امکانپذیر است. انواع دستگاه فشارسنج جیوهای، عقربهای و دیجیتالی در بازار موجود هستند که با توجه به نحوه گرفتن فشار خون با دستگاه دیجیتالی مچی و دستگاههای عقربهای، ممکن است دارای دقتهای متفاوتی باشند.
به عنوان مثال گفته میشود که استفاده از دستگاه فشارسنج بازویی و گرفتن فشار خون با استفاده از شریانهای بزرگتر و عمیقتر نتایج بهتر و دقیقتری به دست میدهد. برخی اوقات گرفتن فشار خون از پا هم لازم میشود. در این مبحث به نحوه گرفتن فشار خون از پا و آموزش قدم به قدم آن می پردازیم.
برای انجام این روش باید بیمار لباس راحت و آزاد بپوشد تا پزشک و پرستار بتواند با استفاده از دستگاه فشارسنج فشار مچ پای فرد را اندازهگیری کند. بیمار باید به پشت روی تخت دراز بکشد. سپس پزشک با استفاده از کاف دستگاه فشار سنج که به مچ پا بسته شده و باد کردن آن میزان فشارخون را تخمین بزند. در این روش اول که با استفاده از گوشی پزشکی انجام می شود، فشار خون پا و بازو مقایسه میشود.
اگر تفاوتی میان نتایج دو سنجش باشد، نشاندهنده گرفتگی عروق یا مشکلات دیگر است. در روش دیگر نیز با استفاده از وسیلهای مانند پروب اکو یا سونوگرافی که روی پوست پا یا دست کشیده میشود، صدای عبور خون از درون شریانها هنگام خالی شدن باد کاف سنجیده میشود. گرفتن فشار خون از پا با این دو روش ساده قابل انجام است و هیچگونه دردی ندارد. از طریق تماس با شمارههای مندرج در وب سایت میتوانید سوالات خود را با کارشناسان بخش فروش در میان بگذارید.
0 Comments