Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
پذیرش پست مهمان در یونویس
خبر فوری
خانه @ هنر و ادبیات @ چگونه دست خط خود را خوب کنیم؟ | 15 راهکار تقویت دست خط

چگونه دست خط خود را خوب کنیم؟ | 15 راهکار تقویت دست خط

by | 20 آذر 1401 | هنر و ادبیات | 0 comments

حتما شما هم تصویر کسانی که خط خوب دارند را فراموش نمی‌کنید. خط خوب داشتن یک ویژگی منحصر بفرد است که رابطه مستقیمی با میزان اعتماد به نفس در اشخاص دارد. منطقی است که بهتر کردن دست خط و خوشنویسی باعث خواناتر شدن نوشته می‌کند. خوش خط بودن مهارتی است که باید از دوران کودکی مورد توجه قرار گیرد. گاهی اوقات بد خط بودن ریشه در دوران کودکی و بی توجهی والدین و معلم در دوران مدرسه است. اما خبر خوب این است که در بزرگسالی هم می‌توان به تقویت دست خط روی آورد.

اما نگران نباشید؛ هنوز دیر نشده است. اگر شما هم جزء کسانی هستید که نیاز به خط خوب دارید تا آخر این مقاله همراه باشید تا پاسخ سوال “چگونه دست خط خود را خوب کنیم؟” را دریافت کنید.

حتما شما هم با کسانی مواجه شده اید که توانایی خواندن نوشته شما را نداشته‌اند. زمانی که شما اصول نوشتن را رعایت نکنید قطعا خواندن نوشته شما دشوار خواهد شد. تمرین و راهکارهایی وجود دارند که به شما کمک می‌کند تا بتوانید خوش خط بنویسید.

قبل از اینکه مقاله را ادامه دهیم بهتر است حتما حتما به تهیه یک کتاب خط اقدام کنید. کتاب‌های خط زیادی در بازار موجود هستند که می‌توانید تهیه کنید. اما سعی کنید کتاب خطی را انتخاب کنید که تمرین داشته باشد، تمام حروف الفبای فارسی را پوشش دهد و کوچیک و قابل حمل باشد تا بهانه‌ای برای تمرین نکردن نباشد، فضای کافی برای تمرین و تکرار داشته باشه و حتما آموزش سه سطح ساده و متوسط و سخت داشته باشد.

همچنین بخوانید  چگونه در فیلمبرداری نورپردازی کنیم؟

از کتاب‌هایی که در بازار وجود دارد من بشخصه کتاب خط گرمارودی را امتحان کرده‌ام. بنظرم کتاب مناسب و استانداردی برای یادگیری خط است. اگر هم فرصت خرید بصورت حضوری را ندارید می‌توانید بصورت آنلاین اقدام به خرید کتاب خط گرمارودی کنید و درب منزل و یا محل کار تحویل بگیرید. پس از تهیه کتاب به نکات زیر توجه کنید و بعد به تمرین بپردازید.

15 راهکار تقویت دست خط

  • انتخاب مداد و خودکار: در وهله اول باید با هر مداد و خودکار با هر سایز نوک که راحتید شروع کنید.
  • انتخاب دفتر: بهتر است برای ایجاد انگیزه یک دفتر را فقط به تمرین و تکرار نوشتن اختصاص دهید.
  • تحلیل سبک خط ها: بهتر است در ابتدا با انواع سبک نوشتن آشنا شوید و سبک مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
  • تقلید از افراد با خط خوش: بهتر است اگر دوست و یا آشنای خوش خط دارید از ایشان کمک بگیرید و به تقلید از دست خط ایشان بپردازید.
  • از آسان به سخت شروع کنید: بهتر است در ابتدا به تمرین کلمات و حروف راحت تر بپردازید تا بتوانید انگیزه خود را حفظ کنید.
  • تحلیل نوشته خود: بهتر است یک پاراگراف بنویسید و آن را تحلیل کنید و اشکالات کلمات خود را بیابید. اشکالاتی مانند کج نوشتن، شیب داشتن کلمه، محل قرار گرفتن کلمه بر روی خط و …
  • تمرین نوشتن: از هر فرصتی برای نوشتن استفاده کنید. اگر خط مجله و یا کتابی از نظر شما زیباست می‌توانید به تقلید از آن تمرین کنید.
  • توجه به بدست گرفتن ابزار: بطور اصولی مداد و یا خودکار باید با سه انگشت شست، اشاره و وسط گرفته شود. پس به طرز بدست گرفتن مداد توجه کنید.
  • طرز نشستن و قرار گیری کاغذ: گاهی اوقات طرز نشستن شما و قرارگیری کاغذ در مقابل شما باعث می‌شود که دید شما به نوشته محدود شود و یا تسلط به کاغذ نداشته باشید پس به نشستن خود توجه کنید.
  • به کلاس بروید: در آموزشگاه‌های مختلف کلاس‌هایی با عنوان خوشنویسی برگزار می‌شود که می‌توانید با حضور در کلاس‌ها به بهبود خط خود بپردازید اما اگر تمایلی به این کار ندارید می‌توانید کتاب خط که در بالا به آن اشاره شد را تهیه کنید.
  • میزان فشار به ابزار: لازم نیست آنقدر به مداد یا خودکار برای نوشتن فشار بیاورید و یا اینکه اصلا فشاری نیاورید بهتر است فشار دست شما بر روی نوشتن متعادل باشد.
  • توجه به فاصله گذاری: گاهی اوقات با بی توجهی به فاصله در نوشته باعث ناخوانایی نوشته می‌شویم پس بهتر است با اصول فاصله گذاری کلمات و حروف آشنا شوید.
  • حذف حرکات بی مورد: گاهی بموجب عادت و تکرار زیاد بعضی از حروف را به گونه‌ای می‌نویسید که حرکات اضافی دارد و باید حذف شود. پس بهتر است حرکات بی مورد و الکی را در نوشتن حذف کنید.
  • توجه به خطوط کاغذ: همانطور که می‌دانید بعضی از حروف زیر خط و بعضی بالای خط و یا میان خط نوشته می‌شوند پس بهتر است به محل نوشتن حروف توجه کنید.
  • هوا نویسی: اگر خط و یا تحریر کلمه‌ای روی بیلبوردهای تبلیغاتی و یا تلویزیون توجه شما را جلب می‌کند می‌توانید با حرکت انگشت در هوا به تمرین آن بپردازید.
همچنین بخوانید  نقد و بررسی کتاب سنگ کاغذ قیچی
همچنین بخوانید  آشنایی با پرطرفدارترین مکتب‌ های هنری جهان

با رعایت این 15 موارد و با استفاده از کتاب خط می‌توانید به دستخط زیبایی دست بیابید. برای خوش خط تر شدن راه‌های مختلفی وجود دارد که فقط نیاز به اراده و انگیزه شما برای یادگیری است. یادتان باشد با اصولی‌تر شدن نوشته شما، قابلیت خوانایی و زیبایی بصری نوشته هم افزایش پیدا می‌کند. اگر تجربه‌ای در راستای خوشنویسی تاکنون داشته‌اید حتما در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

malekarad60
malekarad60
چطور بود؟
+1
7
+1
9
+1
5
+1
2
+1
3
+1
5
+1
13

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط