Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
پذیرش پست مهمان در یونویس
خبر فوری
خانه @ مدیریت و کسب‌وکار @ 4 نکته درباره مصاحبه شغلی

4 نکته درباره مصاحبه شغلی

by | 3 آبان 1401 | مدیریت و کسب‌وکار | 0 comments

برای کسب موفقیت در استخدام ضروری است که قبل از حضور در مصاحبه شغلی یکسری اطلاعات کافی درباره این که بهتر است چه کارهایی انجام دهید را بدانید و به دست آورید.

معمولا نام مصاحبه در افراد تنش و فشار ایجاد می‌کند. اما باید برای کاهش دادن این فشارها برخی کارها و نکات ضروری را انجام دهید. شما باید به خوبی آماده باشید و بدانید که چگونه در مصاحبه می‌توانید قبول شوید.

بسیاری از شرکت‌ها ممکن است به شما فرصت دوباره برای شرکت در مصاحبه را ندهند و به همین دلیل باید مطمئن باشید که از هر جهت آماده هستید.

در زیر نکاتی را بیان کرده‌ایم که باید قبل از حضور در مصاحبه از آن‌ها آگاه باشید. این نکات همگی استاندارد هستند و برای کسب موفقیت در مسیر کاریابی به شما کمک بزرگی خواهند کرد.

1. خجالت و اضطراب در مصاحبه شغلی

در مصاحبه داشتن کمی اضطراب بد نیست اما زیادش به ضرر مصاحبه شونده است. هر چند گفتنش از انجامش بسیار ساده‌تر است اما می‌بایست تا بیشترین حد ممکن آرامش خود را حفظ کرده و برخوردی مطمئن داشته باشید. اضطراب بیش از حد شخصیت واقعی‌تان را به مصاحبه کننده نشان نمی‌دهد.

گاهی اوقات خجالتی بودن هم کار دست آدم می‌دهد. یک فرد هر چه قدر هم که کارا و با مهارت باشد در صورتی که نتواند به خوبی مهارت‌هایش را نمایش دهد با شکست مواجه خواهد شد و در هر مصاحبه‌ای از استخدام شدن دور می‌شود. اگر آدم خجالتی‌ای هستید و در جستجوی کارید به نکات زیر توجه فرمایید:

  • همیشه به روش معمول و مرسوم جامعه سلام و احوال پرسی کنید.
  • هنگام مصاحبه با کارفرما به اعضای بدن خود توجهی نکنید و بر روی مطالبی که می‌خواهید بگویید تمرکز کنید.
  • از قبل مطالبی را که می‌خواهید با کارفرما در میان بگذارید، مرور کنید و چند بار جلوی آینه آن را تمرین کنید.
  • دوست دارید کارفرما با شما چه برخوردی داشته باشد؟ با او همان طور برخورد کنید.
  • وقتتان را طوری تنظیم کنید که زودتر در محل مصاحبه حاضر شوید. به این ترتیب از میزان اضطراب شما کاسته می‌شود و با محیط تطبیق پیدا می‌کنید.
  • ارتباط چشمی در یک ارتباط موثر بسیار اهمیت دارد، از این رو سعی کنید با کارفرما ارتباط چشمی برقرار کنید. البته این به آن مفهوم نیست که به او زل بزنید اما نگاه نکردن به او تصور نادرستی از شما ایجاد خواهد کرد.
همچنین بخوانید  عجیب ترین روش برای برندسازی!

2. تاکید بر توانایی ها و مهارت ها در مصاحبه شغلی

احتمالا فکر می‌کنید که در جلسه مصاحبه باید فروتن باشید اما این کار درستی نیست. تمجید از خود در مصاحبه‌های کاری لازم است. در واقع این تنها کاری است که می‌توانید انجام دهید تا ویژگی‌های خوبتان را نشان دهید. اگر در جذب دیگران تجربه ندارید به یاد داشته باشید که استعداد با ارزش‌تر از تجربه است.

از سوی دیگر تفاوت فاحشی میان اعتماد به خود و تکبر و خودبینی وجود دارد. پس به این مورد توجه کنید. سوالات را صادقانه پاسخ دهید و خودتان باشید و نقش بازی نکنید!

3. مقابله با سوالات سخت

زمانی که داخل اتاق هستید، قسمت سخت مصاحبه شغلی شروع می شود. پاسخ به سوالات. درباره سوالات رایج در مصاحبه مطالعه کنید. شما باید برای آن سوالاتی که همواره مطرح می‌شوند، آماده باشید. برای مثال چرا آن شغل را می خواهید؟ چرا کاندیدای مناسب برای این موقعیت شغلی هستید؟  چه مهارت‌هایی دارید که هم راستا با این موقعیت شغلی باشد. به دنبال پاسخ به سوالات سخت‌تر باشید. مثلا این که بزرگ‌ترین ضعفتان چیست؟ تا به حال اخراج شده‌اید؟ آگاه باشید که چرا این سوال‌ها را از شما می‌پرسند تا در راستای انگیزه آن‌ها پاسخ دهید.

همچنین بخوانید  چگونه یک شغل خانگی راه اندازی کنیم؟

مهم ترین سوالات مصاحبه کننده:

پاسخ شما به هر یک از این پرسش‌ها بخشی از شخصیت شما را نمایان می کند و در واقع مشخص می کند برای این کار مناسب هستید یا نه.

درباره فعالیت های شغلی خودتان توضیح دهید؟

این پرسش فرصتی است تا برای مصاحبه شونده به طور خلاصه فعالیت‌ها و سوابق شغلی و تحصیلی خود را شرح دهید. می‌توانید نتایج تحقیق‌ها و تجربه‌های خودتان را در دوره دانشجویی و پروژه‌های مرتبط توضیح دهید.

چرا شرکت ما را انتخاب کرده اید؟

این پرسش کاملا جنبه روان شناختی دارد. در واقع بهترین شرایط را برای بیان تحقیقات ایجاد می‌کند. هر آن چه را که درباره فعالیت، بازدهی، موقعیت تجاری و مخاطبان می دانید برای مصاحبه کننده شرح دهید. چالش‌ها و فرصت ها، امتیازهای ویژه همکاری با این شرکت و در نهایت دیدگاه ذهنی مصاحبه شونده، برای مصاحبه کننده با این پرسش مشخص خواهد شد.

اگر مشکلی برای شما پیش بیاید چگونه آن را حل خواهید کرد؟

در این بخش می‌توانید نمونه‌ای از خلاقیت‌ها و راهکارهای موثر خودتان را برای در مواجهه با مشکلات کاری عنوان کنید. هدف از طرح این پرسش میزان خلاقیت، مسئولیت پذیری و اراده شما در برابر حوادث مختلف است. در جایگاه کارجویی که تجربه خوبی از فعالیت در حوزه‌ی مرتبط با تحصیلات و مهارت‌های خویش دارد، این پرسش فرصتی ایجاد می‌کند تا قدرت مدیریت بحران و ظرفیت‌های مهارتی خود را توضیح دهید.

همچنین بخوانید  اقتصاد دستوری چیست؟ تاثیرات آن بر وضعیت کشور

نقاط ضعف و قدرت خود را بیان کنید.

کافی است تا برترین ویژگی‌های شخصیتی و کاری خودتان را بیان کنید. روحیه کار گروهی، انتقاد پذیری، حفظ آرامش و سلامت محیط کار، انضباط کاری، رفتار مناسب با همکاران از جمله عواملی هستند که حضور کارجویان را در مشاغل مختلف تضمین می‌کنند. اما بحث درباره نقاط ضعف یکی از پرسش‌های سنتی است که هنوز در برخی از مصاحبه‌ها استفاده می‌شود و البته کارجویان هم از طرح آن بسیار متنفر هستند.

یک راهکار مناسب برای پاسخ به مصاحبه کننده درباره نقاط ضعف

اگر درباره نقاط ضعفتان صحبت کنید، قطعا در جلسه مصاحبه پذیرفته نخواهید شد. اگر هم با جدیت بگویید که نقطه ضعفی ندارم و بسیار سخت کوش هستم مصاحبه کننده سخنان شما را جدی نمی‌گیرد.

به شکلی منطقی این پرسش را پاسخ دهید. مثلا می‌توانید بگویید: “امنیت شغلی و کسب درآمد از اولویت‌های من برای همکاری هستند. اما محیط کار و رفتار متقابل مدیر و همکاران نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. قطعا اگر بستر مناسبی برای فعالیت ایجاد نشود، هرگونه حاشیه پردازی نه تنها بهره وری را کاهش می‌دهد بلکه کارمندان را هم از محیط کار بیزار می‌کند.”

همچنین می بایست کاملا بر محتویات رزومه کاری خود مسلط باشید. باید بتوانید همه مطالب موجود در آن را با جزئیات شرح دهید. این کار هشیاری، صداقت و حرفه‌ای بودن شما را به مصاحبه کننده نشان می‌دهد.

4. تحقیق درباره شرکت

برخی سوالات رایجی که کارفرمایان در مصاحبه شغلی می‌پرسند عبارت است از: “درباره شرکت چه می‌دانید؟” یا “درباره این نقش شغلی خاص چه می دانید؟” با داشتن اطلاعات پایه‌ای درباره شرکت، میل و اشتیاق خود به موقعیت شغلی و کار در شرکت را به کارفرما نشان دهید.

Karnegar

Karnegar

چطور بود؟
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط