Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
پذیرش پست مهمان در یونویس
خبر فوری
خانه @ سبک زندگی @ فیلم و سرگرمی @ 8 فایده بازی‌های ویدیویی برای بزرگسالان و کودکان

8 فایده بازی‌های ویدیویی برای بزرگسالان و کودکان

by | 24 فروردین 1400 | فیلم و سرگرمی | 3 comments

شاید عنوانی که خواندید کاملا برایتان تعجب آور باشد؛ چراکه نام بازی‌های ویدیویی افرادی چون: تنبل و تن‌پرور، درس‌نخوان و گوشه‌گیر و منزوی را به خاطرتان بیاورد. اما جالب است بدانید که بسیاری از عناصر موجود در دنیای شبیه سازی شده و یا تخیلی همین بازی‌ها، اثرات مفید و ملموسی را در زندگی واقعی به ارمغان می‌آورد. این فواید که هم در بزرگسالان و هم در کودکان نمود دارد، شامل 3 مورد است:

– تحریک و برانگیختگی سالم فکر

– رشد مهارت‌های حل مشکلات

– رهایی از استرس

خالی از لطف نیست که پیش از روشن کردن دستگاه بازی، کمی به آثار سودمند بازی‌های ویدیویی بیاندیشیم.

1- تاثیر بازی‌های ویدیویی بر رشد و پیشرفت مهارت‌های دستی

بازی‌هایی که نیاز به کنترلر دارند بهبود چشمگیری را برای دستانتان به همراه دارد. طی تحقیقی که جمعی از جراحان نیز در آن شرکت داشتند، محققان به نتایج قابل توجهی دست یافتند.در انجام کارهای دستی پیچیده ی این تحقیق، افرادی که مشغول بازی‌های ویدیویی بودند نسبت به افرادی که اصلا این بازی‌ها را انجام نمی‌دادند، سریعتر بودند و 37 درصد کمتر اشتباه کردند. برای فیزیوتراپی افرادی که سکته کردند بعضی بازی‌های خاص استفاده می‌شود.

همچنین بخوانید  بهترین فیلم های کره ای 2023

2- افزایش فعالیت سلول‌های خاکستری مغز

بازی‌های ویدیویی بهترین تمرین برای ذهن در قالب سرگرمی هستند. طبق مطالعات انجام شده، انجام منظم این بازی‌ها باعث افزایش فعالیت سلول‌های مغزی و هماهنگی آن می‌شود (این سلول‌ها با کنترل عضلات بدن، حافظه، ادراک و مفاهیم فضایی در ارتباط هستند.)

3- بهتر بودن مهارت‌های اجتماعی گیمرها

این باور غلط است که افراد خجالتی برای رهایی از اجتماع، رو به بازی‌های ویدیویی می‌آورند. طبق تحقیقات گذشته، کودکانی که بیشتر بازی‌های ویدویی انجام می‌دادند شانس بیشتری در کسب مهارت‌های اجتماعی داشتند. این کودکان در محیط‌های آکادمیک عملکرد بهتری داشتند و روابط اجتماعی بهتری را با دیگر دانش‌آموزان داشتند؛ چراکه بعضی بازی‌ها عناصر اجتماعی را در محیط خود دارند که گیمرها را ایجاب می‌کند تا مکالمات و مکاتبات اجتماعی روزمره را برای پیشبرد بهتر بازی به کار بگیرند.

4- بالا بردن سطح توانایی حل مشکلات

بازی‌های ژانر جهان باز، ماموریتی و چند سطحی، همچون پازلی پیچیده طراحی شده‌اند که گیمرها برای حل این پازل‌ها به ساعت‌ها تفکر نیاز دارند. البته گاهی اوقات بر اساس عملکرد شخص، راه‌حل‌های یک بازی متغیر است. یادگیری مهارت تفکر سریع در لحظه و چاره‌اندیشی در دنیای فانتزی بازی، مهارتی است که می‌تواند در دنیای واقعی ما کاملا نمود داشته باشد.

طبق تحقیق بلند مدتی که نتایج آن در سال 2013 چاپ شد، کودکانی که بازی‌های استراتژی می‌کردند مهارت حل مشکلات بهتری از خود نشان دادند. همچنین نمرات درسی این کودکان در سال تحصیلی بعد نیز بهتر بود.

همچنین بخوانید  معرفی 10 تا از بهترین یوتیوبرهای ایرانی

5- تحرک فیزیکی بیشتر به عنوان یک گیمر

بیشتر کنسول‌های اصلی موجود در بازار، تکنولوژی جدید “واقعیت مجازی” را برای کاربران خود اضافه کردند که باعث می‌شود گیمرها بجای نشستن بر روی صندلی‌هایشان، ایستاده بازی کنند و فعالیت بدنی داشته باشند. در آینده این تکنولوژی تمام جنبه‌های عرصه‌ی گیمینگ را به سطحی متفاوت می‌رساند. سازندگان بازی‌های موبایل نیز بازی‌هایی را شروع به طراحی کرده‌اند که کاربرانشان را ایجاب می‌کند تا جهت پیشبرد بازی، در دنیای واقعی جابجایی داشته باشند و از نقطه‌ای از شهر به نقطه‌ای دیگر بروند.

6- بهبود حس بینایی

انجام بازی‌های ویدیویی می‌تواند سطح بینایی شما را بیشتر کند؛ البته تا زمانیکه مدت زمان طولانی به نمایشگر خیره نشوید و یا حداقل فاصله‌ی یک و نیم متری را تا نمایشگر حفظ کنید.

طی تحقیقی، 10 دانش‌آموز مذکر که اصلا گیمر نبودند، دوره‌ی آموزش 30 ساعته را برای انجام بازی‌های اکشن اول شخص گذراندند. سپس همین افراد در مقابل 10 فرد غیر گیمر به رقابت پرداختند. گروهی که دوره‌ی 30 ساعته را گذرانده بودند، اشیا موجود در محیط شلوغ بازی را بهتر و واضح‌تر از گروه دوم می‌دیدند. آن‌ها توانسته بودند ذهنشان را برای دیدن جزئیات کوچکتر آماده کنند؛ چراکه در هر بازی همان جزئیات نقش کلیدی داشتند.

7- فواید بازی‌های ویدیویی بر سلامت روحی

طبق تحقیقات، بازی‌های ویدیویی می‌تواند باعث افزایش روحیات افراد شود و آهنگ و ریتم تپش قلب را بهبود بخشد، امری که در رهایی از استرس موثر است. ارتباط بین بازی‌های ویدویی و استرس در بسیاری از تحقیقات غیر مرتبط نیز بازتاب داشته است؛ به همین دلیل است که بیش از 10 سال است که از بازی‌های ویدویی در روش‌های درمانی مختلفی استفاده می‌شود.

همچنین بخوانید  تاثیرات منفی بازی‌های ویدیویی بر کودکان

8- روشی جالب برای یادگیری

تقریبا درباره‌ی هر موضوعی، چندین بازی وجود دارد. سازندگان بازی متوجه شده‌اند که می‌توان از بازی‌های ویدیویی برای افزایش مهارت خواندن و ریاضیات بهره برد. امروزه بازی‌های بسیار متنوعی در موضوعات لغات، آشپزی، سیاست، شیمی، مهندسی و غیره وجود دارد که ممکن است با این موضوعات در مدرسه هم آشنا نشده باشید.

جمع بندی

انجام بازی‌های ویدیویی، چه برای کودکان و چه بزرگسالان، الزاما مضر نیست. این بازی‌ها می‌تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت جسمی و روحی افراد داشته باشد و چه بسا باعث افزایش مهارت‌های ضروری افراد در زندگی روزمره باشد. کافی است تا به این موضوع به عنوان سرگرمی نگاه کنیم و باور کلیشه‌ای خود را درباره بازی‌های ویدیویی تغییر دهیم.

عرفان حیدری
عرفان حیدری

من عرفان حیدری متولد تیرماه 1375 ساکن تهران هستم. به عنوان کارشناس مترجم زبان، سعی می‌کنم در اوقات فراغت مقالات جالبی رو براتون ترجمه کنم.
گاهی هم به عنوان گیمر بازی می‌کنم.

چطور بود؟
+1
2
+1
+1
+1
+1
+1
+1

3 Comments

  1. محمد ایرانی
    0
    0

    با این اوصاف من برم بازی کنم چون تاثیر خوب زیاد داره.

    Reply
    • عرفان حیدری
      0
      0

      عالیه، فقط مراقب باشید بیش از حد نشه تا سلامتی چشم‌هاتون به خطر نیوفته.

      Reply
      • Batmat
        0
        0

        ماشاالله مردم رو آگاه کردید

        Reply

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط