Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
فراهوش
موسسه فراهوش
خانه @ سلامت @ تغذیه @ 10 تاثیر چای بر بدن ما

10 تاثیر چای بر بدن ما

by | 31 فروردین 1402 | تغذیه | 0 comments

چای اولین نوشیدنی محبوب در دنیا است که انواع مختلفی دارد که محبوب‌ترین گونه‌های آن یعنی چای سبز، سیاه و اولانگ، مصرف بیشتری دارند. قیمت چای سیاه زیاد نیست و به همین دلیل همه اقشار جامعه از این نوشیدنی استفاده می‌کنند. تمام این چای‌ها از برگ‌های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می‌شوند. چیزهای کمی به اندازه نوشیدن یک فنجان چای آرامش‌بخش هستند اما این نوشیدنی مزایای دیگری هم دارد. در این مقاله قصد داریم انواع تاثیر چای بر بدن را بررسی کنیم و ببینیم که این نوشیدنی چه مزایا و معایبی می‌تواند داشته باشد. با ما همراه باشید.

تاثیر چای بر بدن

چای سال‌های است که به خاطر تاثیرات مثبت  و آنی که روی فرد دارد، به عنوان یک میان وعده یا نوشیدنی همراه با صبحانه مصرف می‌شود. علاوه بر این، مطالعات مدرن نشان می‌دهند که ترکیبات گیاهی موجود در چای ممکن است برای کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند سرطان، چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی هم نقش داشته‌باشد. اگر چه متوسط مصرف چای برای بیشتر افراد یک میزان نرمال و سالم است اما بیش از 3 تا 4 لیوان چای می‌تواند عوارض جانبی منفی داشته‌باشد. پس با استفاده به اندازه چای می‌توانید از مزایای آن بهره‌مند شده و جلوی عوارض را بگیرید. اما چای چه فوایدی برای بدن دارد؟

فواید چای برای بدن

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که چای مملو از پلی‌فنل‌هایی مانند اتچین‌ها و برخی دیگر از انواع کاتچین‌ها است که در فلاونوئیدها وجود دارد و باعث ایجاد عطر و طعم چای می‌شود و همچنین خواص آنتی‌اکسیدانی هم دارد. این موارد برای کاهش احتمال خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان کبد، روده، کلیه‌ها، سینه‌ها و ریه‌ها موثر هستند. آلکالوئیدها مانند تانن و کافئین که در چای وجود دارند، برای مهار رشد سلول‌های سرطانی مفید هستند.

خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد پیری

سال‌ها است که محققان چینی باور دارند که آنتی‌اکسیدان‌هایی که در چای وجود دارد، می‌تواند تا اندازه زیادی سرعت پیر شدن فرد را کم کند. از موارد مهمی که به عنوان تاثیر چای باید به آن اشاره کنیم، این است که چای با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد از آسیب دیدن متابولیک، گردش خون، تنفس و سیستم عصبی جلوگیری می‌کند. در صورتی که چای مورد علاقه شما چای سبز یا چای سفید همراه با لیمو باشد، شما بیشتر از دیگران مزیت ضد پیری چای را تجربه می‌کنید. از دیگر فواید چای می‌توان به کاهش ضعف چشم اشاره کرد. این گیاه برای درمان ضعیفی چشم، دژنراسیون ماولا، سست شدن عضلات و دیگر شرایط پیری مفید است. اگر به دنبال یک چای خوب هستید، با خرید اینترنتی چای از آلپاچی می‌توانید از انواع چای با بالاترین کیفیت دسترسی داشته‌باشید.

همچنین بخوانید  کربوهیدرات ها چه هستند؟

رفع افسردگی و کاهش خستگی

چای یک داروی ضدافسردگی و انرژی‌دهنده است. درواقع آلکالوئیدها، تانن و کافئین موجود در آن، محرک‌های طبیعی سریع و هستند. نوشیدن چای سبب کم شدن خستگی مغز و بهتر شدن خلق و خو می‌شود. همچنین در فصل سرما احساس سردی را کاهش می‌دهد. این امر برای درمان خواب‌آلودگی بسیار مفید است. بهترین قسمت این است که تاثیرات این چای تقریبا فوری است. یک اسید آمینه به نام (L-Theanine) در چای وجود دارد که هوشیاری مغز را بالا می‌برد.

کاهش تب و بیشتر شدن قدرت سیستم ایمنی

آلکالوئیدها مانند تانن و کافئینی که در چای وجود دارند، خاصیت ضدعفونی کننده و خواص ضدمیکروبی و ضدویروسی دارند. به علاوه آنتی‌اکسیدان‌هایی که در چای وجود دارند، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. همچنین اگزالات و پلی فنل مانند کاتچین و اپی گالوکتشین گالات که در چای وجود دارند، در سرکوب رشد ویروس ایدز تاثیر دارند.

بهبود وضعیت لثه‌ها و سلامت دندان‌ها

تانن در چای یک آلالوئید است و می‌تواند به مرطوب  کردن لثه‌ها کمک کند. در صورتی که چای را بدون هیچ افزودنی شیرین کننده‌ای استفاده کنید، اسیدهای موجود در دهان خنثی شده و میکروب‌های آن از بین می‌روند. رطوبت آن لثه‌ها را به دقت بر روی دندان‌ها متصل می‌کند و از افتادن دندان‌ها هم پیشگیری می‌کند. تانن به علاوه از ریزش مو هم جلوگیری می‌کند و اگر به صورت مداوم از چای استفاده کنید، ریشه‌های مو قوی‌تر می‌شوند. به همین خاطر است که خیلی از افراد از قدیم موهای‌شان را با چای سیاه می‌شستند.

همچنین بخوانید  بهترین گیاهان خوراکی در خانه

کنترل دیابت و متابولیسم

چای باعث فعال شدن متابولیسم شده و روند شکستن قندها را سرعت می‌دهد و باعث کاهش میزان قند در خون می‌شود. به این ترتیب انرژی آن را آزاد می‌کند و همین روند باعث کنترل سطح قند خون در بیماران دیابتی می شود.

تاثیر چای در مراقبت از پوست و عضلات

تاثیر چای همچنین شامل حال پوست هم می‌شود. رطوبتی که در چای وجود دارد، به تمیز کردن پوست کمک کرده و چهره جوان‌تری برای شما ایجاد می‌کند.

مضرات چای

با اینکه چای نوشیدنی مفیدی است و خواص زیادی هم دارد، اما استفاده بیش از حد یا نابجای آن می‌تواند مضراتی هم داشته باشد. در ادامه به چندتا از ضررهای چای اشاره می‌کنیم.

جلوگیری از جذب آهن

چای منبع غنی ترکیبات تانن است. تانن‌ها به گونه خاصی از آهن متصل شده و باعث می‌شوند که دستگاه گوارش دیگر نتواند از آن‌ها استفاده کند. کمبود آهن یکی از شایع‌ترین کمبودهای مواد غذایی در دنیا است. پس اگر دچار کمبود آهن هستید، بهتر است بیش از حد چای ننوشید یا اینکه تنها به خوردن چای کمرنگ اکتفا کنید. مطالعات شان داده‌اند که تانن‌ها بیشتر از غذاهای حیوانی، از جذب آهن از منابع گیاهی ممانعت می‌کنند. پس در صورتی که رژیم گیاهخواری دارید، بهتر است به سراغ چای نروید.

بالا رفتن استرس و بی‌قراری

چای حاوی کافئین است. مصرف بیش از اندازه کافئین، از چای یا هر ماده غذایی دیگری باعث بی‌قراری و اضطراب شما می‌شود. یک فنجان چای حدود 11 تا 61 میلی‌گرم کافئین دارد. چای سیاه نسبت به چای سبز و سفید، مقادیر بیشتری کافئین در خود دارد و هر چه دم کشیدن آن بیشتر طول بکشد، کافین چای هم بیشتر می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهند که دوز کمتر از 200 میلی‌گرم باعث ایجاد اضطراب نمی‌شود. با این حال برخی از افراد حساسیت بیشتری نسبت به کافئین دارند و زودتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند. در صورتی که عادت به مصرف چای دارید و اگر آن را مصرف نکنید، عصبانی می‌شوید، احتمالا شما بیش از حد مجاز کافئین مصرف کرده‌اید و بهتر است با کم کردن میزان چای، علائم اعتیاد به کافئین را در خود درمان کنید.

همچنین بخوانید  راه های ساده برای کاهش مصرف کافئین

کم خوابی

با توجه به اینکه چای حاوی کافئین است، پس مصرف بیش از اندازه یا بدموقع آن می‌تواند چرخه خواب شما را تحت تاثیر قرار دهد. ملاتونین نام هورمونی است که به مغز شما سیگنال می‌دهد که زمان خواب فرا رسیده است. بعضی از مطالعات نشان داده‌اند که کافئین ممکن است تولید ملاتونین را مهار کرده و در نتیجه کیفیت خواب شما کمتر شود. همچنین ممکن است با کمبود خواب، دچار چاقی یا مشکل کنترل ضعیف قند خون شوید.

سوزش سردل

کافئین موجود در چای می‌تواند مشکلات گوارشی مانند رفلاکس اسید معده را هم در پی داشته باشد. مطالعات نشان می‌دهند که کافئین ممکن است اسفنکتری را که مری شما را از معده جدا می‌کند، شل کرده و باعث شود که محتویات معده، راحت‌تر وارد مری شوند. کافئین همچنین ممکن است میزان تولید اسید معده را هم افزایش دهد. البته تاثیر چای در گوارش افراد مشابه هم نیست.

سردرد

مصرف مداوم و متناوب کافئین ممکن است بری درمان و تسکین سردرد مفید باشد. با این وجود زمانی که مدام و بیش از اندازه استفاده شود، اثر معکوس داشته و می‌تواند باعث ایجاد سردردهای مکرر شود.

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که حداقل 100 میلی گرم کافئین در روز می‌تواند سبب بازگشت سردرد روزانه شود. اما مقدار دقیق مورد نیاز برای شروع سردرد می‌تواند بر اساس میزان تحمل فرد متفاوت باشد. چای در مقایسه با دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار رایج مانند نوشابه یا قهوه، کافئین کمتری دارد.

حرف آخر

چای از نوشیدنی‌هایی است که شاید زیاد با آن سر و کار داشته باشید. احتمالا شما هم مانند بسیاری دیگر از افراد در دنیا به طور مکرر چای مصرف می‌کنید یا اینکه در مهمانی‌ها یا برای بهره‌مند شدن از فواید آن گاهی از چای استفاده می‌کنید. به هر حال با مطالعه این مقاله از تاثیر چای بر بدن‌تان آگاه شده و از این پس می‌توانید این نوشیدنی را در زمان و به مقدار بهینه‌تر مصرف کنید.

حسن اسدی
حسن اسدی

من حسنم، 20 سالمه و دانشجوی جامعه شناسی هستم(البته فعلاً، شاید تا یکی دوماه دیگه اخراج بشم.) نکته دیگه ای هم نیست دیگه، خدافظ.

چطور بود؟
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط