Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
banner
banner
خانه @ دسته‌بندی نشده @ سبک های دل‌بستگی از منظر روانشناسی

سبک های دل‌بستگی از منظر روانشناسی

by | 9 اردیبهشت 1403 | دسته‌بندی نشده | 0 comments

وقتی ما راجع‌به سبک های دل‌بستگی فکر میکنیم. ناخودآگاه دراولین نقطه به فکر دل‌بستگی کودکان به مادران می‌رسیم. اما جالب‌تر آن است که دل‌بستگی سبک هم دارد. در تحقیقات اولیه روانپزشکان هم از رفتار های کودکان آن را یافته و آموختند که جان بابلی از اولین روانپزشکان در این زمینه بود.

سبک های دل بستگی


سبک های دل بستگی

درمجموع سبک های دل‌بستگی به دو نوع کلی ایمن و غیر ایمن تقسیم میشنود. که باید مراقب سبک ناایمن آن باشیم. این سبک دل‌دلبستگی به  شدت می‌تواند در اجتماع و خانواده مخرب و آزار دهنده باشد. همچنین به گفته روان شناسان درمان و رفع این موارد بخصوص در افراد بالغ به مراتب سخت و مشکل است.

سبک های دل‌‌بستگی ایمن 

سبک های دل‌‌بستگی ایمن 

دل‌بستگی ایمن


سبک های دل‌بستگی ناایمن

دل بستگی ایمن تنها سبک در دسته ایمن است. این نوع دل‌دلبستگی دقیقا مانند دل‌ بستگی کودک به مادرش است مانند زمانی که به او نیاز دارد اما مادر نیست و بی‌قراری می‌کند. اما با لحظه آمدن مادر آرام شده و تسکین میابد. این سبک دل‌بستگی تنها مورد در دسته دل‌بستگی ایمن است که به تنها نوع نرمال دربین سبک های دل‌بستگی شناخته می‌شود. پس، اگر زمانی که شما کنار کودکان خود باز می‌گردین و آنها آرام می‌شوند، و در وابستگی آنها شما در اولویت هستید، بدانید که در تربیت و محبت به فرزندان خود در این زمینه بسیار موفق  بوده‌اید.

همچنین بخوانید  راه های افزایش فروش سایت فروشگاهی
سبک های دل‌‌بستگی ایمن 

در این‌مورد از دل‌بستگی باید آگاه باشیم که این سبک دل‌بستگی می‌تواند از آنچه که بنظر می‌رسد بسیار موثر و زیان‌بارتر باشد و عواقبی غیرقابل پیش‌بینی برای ما داشته باشد.همانطور که در آغاز اشاره کردیم. این نوع از سبک های دل‌بستگی، می‌تواند در آینده در سنین بالا هم بر روی افراد حفظ شود. که این خبر به هیچ وجه خبر خوب و مثبتی نخواهد بود.


سبک دل‌بستگی اجتنابی

سبک دل‌بستگی اجتنابی

افرادی که دارای این سبک از دل‌بستگی هستند. تفاوت و فرقی بین عزیزان یا افراد غریبه در الویت‌بندی خود قاعل نیستند. درواقع یعنی این دسته از افراد در تصمیم خود مستقل عمل می‌کنند که در کودکان هم به همین شکل است و باعث نتایج مخرب و منفی می‌شود. دلیل بروز این سبک دلبستگی اکثرا به بی‌توجهی والدین در کودکی است.

سبک دل‌بستگی اضطرابی

سبک دل‌بستگی اضطرابی

 این مورد از دل‌بستگی همانطور که از نام آن مشخص است ناشی از اضطراب است. در وابستگی،به معنی دوری یا جدایی از عزیزان یا در اولین مورد والدین است. در این سبک دل‌بستگی،حتی پس از رفع شدن شرایطی که باعث آن اضطراب بود. افراد از آرام شدن و بازتاب تاثیر بهبود شرایط برروی آنها اجتناب می‌کنند. برای مثال،اگر همان کودک که قبل‌تر از آن گفتیم به این نوع از دل‌بستگی رو می‌آورد. در آن زمان پس از بازگشتن مادرش هم آرام نمیگرفت و دست به پرخاشگری یا کارهای مشابه می‌کرد.

همچنین بخوانید  نکات ضروری برای انتخاب عکس های سایت

سبک دل‌بستگی آشفته

این سبک‌ دل‌بستگی ترکیبی از وابستگی های اضطرابی و اجتنابی است. می‌توان این سبک دل بستگی را حتی بدترین نوع بین سبک های دل‌بستگی ناایمن هستند عنوان کرد. به این دلیل که فرد دارای این سبک دل‌بستگی ترکیبی از صفات منفی دو سبک قبلی را در خود خواهند داشت. این مورد در روابط بسیار تاثیرگذارترعمل خواهد کرد.

دلیل و راه حل سبک های دل‌بستگی

دلیل بروز سبک های دل بستگی

برای سبک دل‌بستگی ایمن که سبک درست و عادی در ما است طبیعتا نیازی به دلیل نخواهد بود،مگر تربیت و رشد سالم افراد در دوران کودکی.اما برای دسته ناایمن دقیقا نقطه عکس ماجرای ایمن رخ می‌دهد.افرادی که درگیر سبک های دل‌بستگی ناایمن هستند،از کودکی به همان شکل بوده‌اند یعنی،منشا این وابستگی ها در کودکی است.ما میتوانیم اکنون با آگاه بودن بر این مسئله رفتار کودکان را بسنجیم و تشخیص دهیم که کودکان ما کدام نوع دل‌بستگی را پیش گرفته اند.اما دلیل دسته ناایمن که قبل‌تر هم به آن اشاره کرده بودیم، بی‌محبتی ،نادیده گرفتن،اهمیت دادن های گاه گاه و نکات منفی مانند این‌ها در تربیت و نشان دادن عشق و علاقه ما به کودکان‌مان است.

راه حل بهبود سبک های دل بستگی

قطعا بهترین راه پیشگیری کردن است.پس مطالعه والدین در این زمینه،تربیت و فرزندداری ضروری است.اما برای کسانی که درگیری شدیدی با سبک دل‌بستگی ناایمن دارند،بهترین راه‌حل گفت‌وگو در این باره با عزیزان و همچین مراجعه به روانپزشک درکنار مطالعه برای مهار و درمان این مورد از تثیرگذارترین و ضروری ترین راه حل ها برای بهبود ما است.

همچنین بخوانید  آموزش رفع خطای internal server error در وردپرس


نکته پایانی

در پایان ضمن تشکر از شما عزیزان برای انتخاب مقاله ما،باید به این نکته نیز اشاره کنیم.همه ما برای مراقبت ازعواطف و سلامت روان عزیزان خود باید از بدو تولد آنها بکوشیم.افراد و خانواده هایی سالم برای جامعه خودمان تربیت کنیم.به این دلیل که اکثر این خلق و خو و سبک دل‌بستگی نتیجه رفتارها و تربیت های اشتباه اطرافیان در کودکی هر فرد است.ما باید برای پیشگیری و کاهش این موضوع تلاش کنیم.ما در این مقاله سعی داشتیم تا شما را با چند سبک دل‌بستگی تاثیر گذار در روابط وشخصیت ما در اجتماع آشنا کنیم و نکات کلیدی را عنوان کنیم.اما راه طولانی برای درک کامل و نتیجه درست پیش روی مااست.

بنظر شما این سبک‌ های دل‌بستگی چه تاثیری برروابط عاطفی ما میتواند داشته باشد؟

خاطره سرایی
خاطره سرایی

خاطره سرایی هستم. متولد 1372 و کارشناس بیوتکنولوژی از دانشگاه سراسری کاشان. در زمینه ترجمه و سئو فعالیت دارم و از انجام آن‌ها لذت می‌برم. ورزش، خوشنویسی و نوشتن از علاقه‌مندی‌های شخصی من هستند. امیدوارم از خواندن مقالات من لذت ببرید و آن‌ها را به اشتراک بگذارید.

چطور بود؟
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط