یکی از مهمترین ابزارهایی که در دندانپزشکیها مورد استفاده قرار میگیرد، دستکش دندانپزشکی میباشد. کیفیت و جنس دستکش اهمیت زیادی در سلامت بیماران دارد و اگر از یک دستکش نامناسب استفاده شود، ممکن است ویروس به دهان بیمار وارد شده و به عفونتهای دهان و دندان مبتلا شود.
به همین دلیل شناخت انواع دستکش پزشکی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باعث تضمین سلامت بیماران میشود. در این مطلب تصمیم داریم در خصوص انواع دستکش دندانپزشکی با شما صحبت کنیم. همراه ما باشید!
فهرست
دستکش وینیل
دستکش وینیل یک نوع دستکش از جنس پلاستیک است و از مقاومت بسیار زیادی در برابر الکل، اسیدها و بازها از خود نشان میدهد. برای تولید این دستکش از مواد کاملا ضد آلرژی پلیمر پلی وینیل کلراید (PVC) استفاده میشود. اما این دستکش نسبت به دیگر دستکشهای دندانپزشکی از کشسانی بسیار ضعیفی برخوردار است و به صورت کامل به دست نمی چسبد. به همین دلیل معمولا برای مصارف عمومی مورد استفاده قرار میگیرد.
دستکش وینیل برای استفاده طولانی مدت کاملا مناسب است و هیچ مشکلی به وجود نخواهد آورد. در مطبها و کلینیکهای دندانپزشکی از این نوع دستکش برای تمیز نگه داشتن دست در زمان کار با ابزارها و یا ضدعفونی کردن آنها استفاده میشود.
از نظر قیمت هم دستکش وینیل نسبت به دیگر انواع دستکش یک انتخاب مقرون به صرفه و اقتصادی به شمار می رود.
دستکش لاتکس
دستکش لاتکس یک نوع دستکش معاینه بسیار نازک و شیری رنگ میباشد که از مواد طبیعی ساخته شده است. این دستکش کاملا انعطافپذیر و راحت بوده و مثل پوست دوم برای مصرف کننده عمل میکند.
از مزایای این نوع دستکش دندانپزشکی این است که کاملا به دست میچسبد و دندانپزشکان به راحتی میتوانند بخشهای مختلف دهان بیمار را بررسی کنند. به طور کلی این دستکش برای انجام کارهای حساس که نیاز به دقت بالایی دارند مناسب است. همچنین مناسب بودن قیمت این دستکش هم یکی دیگر از مزایای مهم آن است.
دستکش لاتکس به دو نوع پودری و بدون پودر تقسیم میشود که هر دو از مواد یکسان و ویژگیهای مشابهی برخوردارند و تنها تفاوت آنها وجود یا عدم وجود پودر است. وجود پودر باعث سهولت در پوشیدن دستکش خواهد شد، اما این پودر امکان دارد در موارد نادری باعث بروز حساسیت در افراد شود. به همین دلیل در اکثر موارد از دستکش های لاتکس بدون پودر استفاده می شود.
دستکش نیتریل
دستکش نیتریل از یک نوع پلاستیک مصنوعی ساخته شده و بافت فوق العاده محکمی دارد. این دستکش به راحتی در برابر هرگونه پارگی و سایش مقاومت میکند و در صورت بروز تغییرات دمایی شدید هم هیچ آسیبی به آن نخواهد رسید. همچنین مواد شیمیایی مختلف هم نمی توانند آسیبی به این نوع دستکش وارد کنند.
برای ساخت دستکش نیتریل از مواد پلی استر و کتان استفاده شده که کاملا ضد حساسیت هستند. همچنین این مواد عمر مفید دستکش را افزایش دادهاند و آن را به یک گزینه مناسب برای استفاده طولانی مدت تبدیل کردهاند.
این نوع دستکش معاینه در رنگهای مختلفی مثل آبی، مشکی، سبز، صورتی، بنفش و… تولید و به بازار عرضه شده است. معمولا برای کاربردهای دندانپزشکی از رنگ های روشن این دستکش استفاده میشود.
بهترین مدل دستکش معاینه طبی
ممکن است بعد از آشنایی با انواع دستکش معاینه، از خود بپرسید که خرید کدام مدل بهتر است؟ در پاسخ باید بگوییم که هر کدام از دستکشهای معرفی شده از ویژگیهای خاص خود برخوردارند. بنابراین شما باید در زمان خرید ابتدا کاربرد مورد انتظار خود را مشخص کرده و سپس نسبت به خرید اقدام نمایید.
توجه به فاکتورهایی مثل کاربرد دستکش، راحتی دستکش، دوام و مقاومت، جنس مواد اولیه، کیفیت دستکش، برند سازنده و… میتوانند به شما در انتخاب بهتر کمک کنند.
0 Comments