Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
پذیرش پست مهمان در یونویس
خبر فوری
خانه @ سلامت @ روان‌شناسی @ اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی چیست؟

اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی چیست؟

by | 11 اردیبهشت 1402 | روان‌شناسی | 0 comments

همه ما احساس ترس یا ناراحتی را در یک محیط اجتماعی تجربه کرده‌ایم. شاید هنگام ملاقات با افراد جدید سکوت کرده باشید یا قبل از ارائه یک سخنرانی بزرگ، دستان شما عرق کرده است. سخنرانی در جمع یا قدم گذاشتن در اتاقی پر از غریبه برای همه مناسب نیست، اما بیشتر افراد می‌توانند از عهده آن برآیند.

استرس ناشی از این شرایط برای کسانی که دارای یک اختلال اضطراب اجتماعی هستند که اغلب به عنوان فوبیای اجتماعی شناخته می‌شود بسیار زیاد است. برای مثال، ممکن است از تعامل اجتماعی اجتناب کنید، زیرا چیزهایی که اکثر مردم آن را «عادی» می‌دانند، مانند مکالمه کوچک و تماس چشمی، باعث می‌شود شما احساس ناراحتی کنید. همه عناصر زندگی شما، نه فقط عناصر اجتماعی، ممکن است شروع به آشکار شدن کنند.

در ایالات متحده، حدود 5.3 میلیون نفر از یک اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی رنج می‌برند. اغلب بین سنین 11 تا 19 سالگی (سالهای نوجوانی) شروع می‌شود. این یکی از شایع‌ترین شرایط روانی است. بنابراین اگر آن را دارید هنوز امیدی وجود دارد. بخش سخت درخواست کمک است.حالا باید تشخیص داد مشکل شما کمرویی است یا فراتر از خجالت و یک مشکل جدی است.

اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی چیست؟

برخی از افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی فقط از یک یا دو موقعیت می‌ترسند، مانند صحبت کردن در جمع یا شروع یک مکالمه. برخی دیگر به شدت عصبی هستند و از هر موقعیت اجتماعی می‌ترسند.

هرکسی که از اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی رنج می‌برد، ممکن است آن را به طرق مختلف تجربه کند. با این حال، در اینجا برخی از شرایط مکرر که افراد با آن مواجه می‌شوند بیان می‌کنیم:

  • گفتگو با غریبه‌ها
  • سخنرانی عمومی
  • دوستیابی
  • برقراری تماس مستقیم چشمی
  • ورود به اتاق‌ها
  • استفاده از سرویس‌های بهداشتی عمومی
  • شرکت در مهمانی‌ها
  • غذا خوردن در حضور دیگران
  • شرکت در کلاس یا کار
  • شروع کننده مکالمه

برخی از این سناریوها ممکن است برای شما مشکلی نداشته باشند. برای مثال، سخنرانی ممکن است ساده باشد، اما شرکت در یک مهمانی ممکن است یک کابوس باشد. شما می‌توانید در صحبت‌های یک به یک عالی باشید، اما در یک کلاس درس مملو از جمعیت مشکل داشته باشید.

همچنین بخوانید  چگونه می‌ توان احساس خوشبختی کرد؟

هرکسی که از نظر اجتماعی دلهره دارد دلایل مختلفی برای ترس از موقعیت‌های خاص دارد.

فوبیای اجتماعی

علائم فوبیای اجتماعی

هرکسی که فوبیای اجتماعی را تجربه می‌کند ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد، اما اگر اضطراب اجتماعی دارید و در شرایط سختی قرار دارید، این علامتها را جدی بگیرید:

علائم احساسی

  • ترس از ارزیابی شدن توسط دیگران
  • خجالتی و ناآرامی در هنگام مشاهده
  • تمایلی به تعامل با مردم ندارد
  • اهمیت اجتناب از تماس چشمی

علائم بدنی

  • ضربان قلب تند
  • تنش عضلانی
  • سبکی سر و سرگیجه
  • خجالت زدگی
  • بغض و گریه
  • تعریق
  • اسهال و درد معده
  • ناتوانی در کشیدن نفس عمیق

ممکن است علائمی داشته باشید و درست قبل از یک رویداد دلهره داشته باشید یا هفته‌ها در مورد آن نگران باشید. در این صورت ممکن است زمان و انرژی ذهنی زیادی را صرف فکر کردن درباره نحوه رفتار خود کنید.

علت اصلی فوبیای اجتماعی

هیچ دلیلی برای اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی وجود ندارد. ژنتیک به طور قطع نقش دارد: اگر عضوی از خانواده از اضطراب اجتماعی رنج می‌برد، احتمال ابتلا به آن نیز بیشتر است. همچنین ممکن است مربوط به آمیگدال بیش فعال باشد که بخشی از مغز است که پاسخ ترس شما را کنترل می‌کند.

اختلال اضطراب اجتماعی معمولاً در حدود 13 سالگی ظاهر می شود. این اختلال با سابقه بدرفتاری، قلدری یا تمسخر همراه است. کودکان خجالتی و همچنین کودکانی که والدین سلطه گر یا مستبد دارند، بیشتر از بزرگسالان مستعد ابتلا به اضطراب اجتماعی هستند. اگر مشکل پزشکی دارید که توجه دیگران را به ظاهر یا صدای شما جلب می‌کند، ممکن است باعث اضطراب اجتماعی شود.

تاثیر فوبیا بر زندگی شما

شما نمی‌توانید زندگی خود را انجام دهید زیرا یک اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی دارید. شما از شرایطی که اکثر مردم آن را «عادی» می‌دانند اجتناب خواهید کرد. حتی ممکن است گیج شوید که چگونه دیگران می‌توانند به این سادگی همه چیز را مدیریت کنند.

زمانی که از تمام یا بیشتر تعاملات اجتماعی اجتناب می‌کنید، بر ارتباطات شخصی شما تأثیر می‌گذارد. همچنین ممکن است منجر به موارد زیر شود:

  • مسائل مربوط به عزت نفس
  • احساسات منفی
  • افسردگی
  • حساسیت به انتقاد
  • مهارت‌های اجتماعی ناکافی که رشد نمی‌کنند
همچنین بخوانید  چگونه بر استرس غلبه کنیم؟

برای مدیریت اختلال اضطراب اجتماعی خود چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

اگر اضطراب اجتماعی شما را از انجام فعالیت‌هایی که می‌خواهید یا باید انجام دهید یا از ایجاد یا حفظ دوستانتان باز می‌دارد، ممکن است نیاز به درمان داشته باشید.

افکار و نگرانی‌های خود را با پزشک یا درمانگری که افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی را درمان کرده است، در میان بگذارید. آنها قادر خواهند بود تشخیص دهند که آیا شما دارای اضطراب اجتماعی معمولی هستید یا به درمان نیاز دارید.

درمان اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی چیست؟

دو درمان موثر برای اختلال اضطراب اجتماعی، داروهای تجویزی و رفتار درمانی هستند. می‌توانید هر دو را همزمان دریافت کنید. در اینجا برخی از جزئیات در مورد هر یک را بیان می‌کنیم:

داروها

مصرف داروی نسخه‌ای می‌تواند یک درمان ساده و موفق برای اختلال اضطراب اجتماعی برای برخی افراد باشد. داروها با کاهش علائم ناخوشایند و اغلب تحقیرکننده عمل می‌کنند. دارو گاهی اوقات می‌تواند به طور قابل توجهی علائم شما را کاهش دهد یا حتی از بین ببرد. برخی از افراد ممکن است به یک داروی خاص پاسخ ندهند، در حالی که برخی دیگر ممکن است اصلاً درمان نشوند. هیچ راهی برای پیش بینی اینکه آیا یک دارو برای شما مفید است یا خیر وجود ندارد. گاهی اوقات شما باید چند مورد را آزمایش کنید قبل از اینکه یکی را کشف کنید که کار می‌کند.

Paxil، Zoloft، Luvox و Effexor همگی دارای مجوز FDA برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی هستند. اگرچه اینها تنها داروهایی هستند که صراحتاً برای این بیماری مجاز هستند، داروهای اضافی نیز ممکن است به طور مؤثر مورد استفاده قرار گیرند.

مزیت داروها این است که ممکن است کاملاً مؤثر باشند در حالی که فقط یک بار در روز مصرف می‌شوند. با این حال، برخی از عوارض وجود دارد.

برای شروع، دارو فقط علائم را برطرف می‌کند. در صورت قطع مصرف، علائم شما ممکن است دوباره ظاهر شوند. دوم اینکه برخی افراد از داروهای ضد اضطراب عوارض جانبی منفی دریافت می‌کنند. آنها ممکن است شامل سردرد، معده درد، حالت تهوع و مشکل در خواب باشند.

همچنین بخوانید  چگونه یک چک لیست خود مراقبتی بسازیم که به ما بهترین کمک را بکند؟

علاوه بر این، تمام داروهای مورد تایید FDA برای اختلال اضطراب اجتماعی، و همچنین تمام داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی، دارای هشدار FDA هستند. طبق گفته FDA، این داروها ممکن است افکار یا اعمال خودکشی را در افراد جوان زیر 24 سال تحریک یا تشدید کند.

برای بسیاری از افراد، فواید داروها از معایب آن بیشتر است. شما و پزشکتان باید گزینه‌های خود را ارزیابی کنید.

اگر برای اختلال اضطراب اجتماعی دارو مصرف می کنید، در صورت بروز هر گونه عوارض جانبی مانند احساس غمگینی و افسردگی، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین، هرگز بدون مشورت با پزشک، داروهای ضد اضطراب را قطع نکنید. قطع ناگهانی داروی اضطراب ممکن است عواقب عمده ای داشته باشد.

عوارض عدم درمان اختلال اضطراب اجتماعی

رفتار درمانی

رفتار درمانی با یک درمانگر ماهر می‌تواند به شما در شناسایی و تغییر افکاری که باعث ایجاد احساس ناراحتی در موقعیت‌های اجتماعی می‌شود کمک کند.

درمان مواجهه، نوعی رفتار درمانی، به طور گسترده‌ای برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی استفاده می‌شود. مواجهه درمانی با قرار دادن تدریجی شما در موقعیت‌های اجتماعی دشوار و انتظار برای راحت شدن شما کار می‌کند. در طول این فرآیند، مغز شما می‌آموزد که صحنه اجتماعی که از آن وحشت داشتید، آنقدرها هم وحشتناک نیست.

بیشتر درمانگران مواجهه با مواجهه‌های جزئی با شرایط ناخوشایند شروع می‌کنند و زمانی که احساس راحتی کردید به مواجهه‌های دشوارتر می‌رسند. مزیت این درمان این است که به جای صرفاً علائم اختلال اضطراب اجتماعی، به مسئله اساسی می‌پردازد. در نتیجه، اگر رفتار درمانی را قطع کنید، احتمال بازگشت علائم کاهش می‌یابد.

سخن آخر

درک این نکته ضروری است که اگر از اضطراب اجتماعی رنج می‌برید، عجیب نیستید. این موضوع بسیار گسترده است. اگر اضطراب و ترس شدید از محیط‌های اجتماعی را تجربه می‌کنید، گزینه‌های درمانی را با پزشک خود در میان بگذارید. اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی درمان نشده می‌تواند منجر به افسردگی، مسائل مربوط به مواد مخدر یا الکل، مشکلات مدرسه یا شغل و کیفیت پایین زندگی شود. نظرات خود را در زیر به اشتراک بگذارید.

admin
admin
چطور بود؟
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط