از جمله خطاهای پیچیدهای که اغلب برای کاربران مبتدی در وردپرس به وجود میآید، خطای internal server error است. زمانی که خطای به وجود آمده توسط سرور شناسایی نشود، این پیام به کاربر نشان داده میشود. ارور internal server error که با نام ارور سرور نیز شناخته شده است، از جمله رایجترین و معروفترین خطاهای نمایش داده شده در وردپرس به کاربران مبتدی است که با مشاهده آن نگران از بین رفتن اطلاعات خود هستند. در صورتی که ایجاد این خطا مانند دیگر ارورها، امری طبیعی بوده و با به کارگیری برخی از تکنیک و روشها میتوان آن را برطرف نمود. در این مقاله قصد داریم شما را با برخی از روشهای رفع این خطا به صورت کلی آشنا کنیم.
فهرست
انواع internal server error کدام اند؟
از آنجایی که سرورها و مرورگرهای گوناگونی وجود دارد، امکان دارد که شما ارور سرور را نیز به شکلهای متفاوتی مشاهده نمایید. همچنین امکان دارد که یک سایت از یک صفحه نمایشی مخصوص به منظور نمایش داده ارور سرور نیز استفاده نماید، به هر حال باید به این نکته توجه کرد که همهی خطاها که با صورتهای متفاوتی به کاربران نمایش داده میشوند، دارای مفهومی واحد بوده و بین آنها هیچ نوع تفاوتی وجود ندارد.
برخی از این خطاها عبارت اند از:
● internal server error 500
● error 500
● http error 500
● http error 500 _ internal server eroor
چه مواردی سبب ایجاد ارور internal server error 500 در وردپرس می شود؟
در ابتدا خوب است بدانید که این ارور تنها شامل وردپرس نبوده و امکان دارد برای سایتهای مختلف که بر روی وب سرور اجرا میشوند، نیز به وجود آید. در اصل ماهیت ارور internal server error 500 به شکلی بوده که به فرد توسعه دهنده و مدیر هیچ نوع کمکی نمیکند و به عنوان مثال میتوان گفت که خطای سرور در واقع شبیه آن است که برای درمان درد به نزد پزشک خود بروید و از او بخواهید تا درد شما را درمان کند، در صورتی که پزشک از علت و منشا اصلی درد بی خبر باشد.
ایجاد خطای سرور دلایل بسیاری از جمله افزونهها یا قالب و توابع نادرست دارد. در موارد بسیار زیادی این خطا ممکن است از سوی فایل htaccess یا PHP Memory Limit ایجاد شود. همچنین گاهی اوقات امکان دارد که تنها قسمتی از سایت مورد نظر با ارور internal server error روبرو شود و دیگر بخشهای سایت به خوبی فعالیت خود را انجام دهد.
روش رفع خطای internal server error
ما در این مطلب تمام تلاش خود را انجام دادهایم تا بتوانیم روشها و موارد مهم را برای رفع این خطا به صورت صریح برای شما بیان کنیم تا تمامی افراد از کاربران مبتدی تا حرفهای امکان استفاده از آن را داشته باشند. در ابتدا به این نکته توجه داشته باشید که در صورت عدم ایجاد تغییر در سایت خود و ایجاد خطا در تمامی قسمتهای سایت، خطای ایجاد شده از طرف شرکت میزبان سرور مورد نظر است و در این صورت میبایست پشتیبان را از این خطا آگاه کنید.
روشهای بسیاری به منظور یافتن عیب و برطرف کردن ارور سرور وجود دارد که تمامی آنها در ادامه به صورت کامل بیان خواهد شد.
روش های رفع خطای internal server error عبارت است از:
● دریافت نسخه پشتیبان قبل از اعمال هر نوع تغییر
به منظور آنکه بتوانید از پاک شدن و از بین رفتن تمامی اطلاعات خود جلوگیری کنید، میبایست در ابتدا یک نسخه پشتیبان از سایت خود دریافت نمایید که به منظور گرفتن نسخه پشتیبان، آموزشهای بسیاری در این راستا داده شده است.
● بررسی کردن فایل htaccess
از جمله موارد مهمی که در خطای سرور نسبت به سایر موارد نیاز به بررسی دارد، فایل htaccess است. در واقع این فایل در ریشه و بخش اصلی سایت مورد نظر در قسمت cPanel وجود دارد. البته در برخی از هاستها به شکلی کاملا مخفی، قرار دارد که شما باید قبل از ویرایش، فایل را از حالت مخفی خارج نمایید.
به منظور آشکار و نمایش دادن فایل، در صورت استفاده از هاست cPanel، تنها لازم است که به قسمت مدیریت فایل Manager File هاست خود وارد شوید و سپس بر روی گزینه تنظیمات که در منوی بالای صفحه قرار دارد، کلیک نمایید و پس از آن یک پنجره باز نمایش داده میشود که باید تیک گزینه نمایش فایل مخفی را فعال نمایید و در پایان بر روی دکمه ذخیره یا همان save نیز کلیک کنید.
البته شما به منظور دستیابی به این فایل میتوانید با استفاده از صفحه مدیریت هاست خود و همچنین با استفاده از نرم افزار FTP نیز این کار را انجام دهید. پس از آنکه فایل htaccess نمایش داده شد، باید نام فایل را تغییر دهید. پس از تغییر نام فایل مورد نظر، سایت خود را دوباره بررسی کنید و در صورتی که خطای internal server error ایجاد شده بود، این خطا از طرف فایل مربوطه است. در این مرحله شما برای آنکه دوباره فایل htaccess صحیح را ایجاد کنید، نیاز است تا به قسمت تنظیمات وردپرس مراجعه نمایید و در بخش پیوندهای یکتا بدون نیاز به وجود آوردن هر نوع تغییری، مجددا پیوندهای یکتا را ذخیره نمایید. پس از آنکه ذخیره سازی انجام شد، یک فایل htaccess با قانونهای کاملا درست بازنویسی و ایجاد میشود که از خطاهای مختلف از جمله ارور 404 احتمالی نیز جلوگیری میکند. در صورت عدم رفع مشکل، می بایست از روش های دیگر استفاده نمایید.
● افزایش حافظه PHP memory limit
در برخی موارد وجود محدودیت حافظه، سبب ایجاد خطای internal server error میشود که در این صورت میبایست راهی برای افزایش حافظه پیدا کرد. از جمله روشهایی که اغلب برای افزایش حافظه مورد استفاده قرار میگیرد، به کارگیری مدیریت هاست یا نرم افزارهای FTP است.
برای رفع این مشکل، ابتدا باید یک فایل php.ini ایجاد کنید و یک کد مخصوص داخل آن ثبت و ذخیره نمایید. پس از ذخیره، فایل php.ini را به پوشه wp-admin در هاستتان منتقل نمایید.
منبع: سئو پرشین
0 Comments