Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
banner
banner
خانه @ سبک زندگی @ رابطه و ازدواج @ چگونه از یک رابطه سمی جان سالم به در ببریم؟

چگونه از یک رابطه سمی جان سالم به در ببریم؟

by | 20 شهریور 1401 | رابطه و ازدواج, نوشته های خواندنی | 0 comments

رابطه سمی چیست؟

داشتن یک رابطه سمی با افراد نامناسب سبب ایجاد اضطراب، ناراحتی، تشویش، کاهش انرژی و همچنین ناتوانی در ابراز احساسات می‌شود. واقعیت این است که هر فردی بسته به عقاید، دیدگاه‌ها و تجربیات تلخ و شیرینی که در زندگی کسب کرده است ممکن است تبدیل به فردی سمی یا سالم شود و زندگی دیگران را تحت تاثیر قرار دهد که در برخورد با این افراد باید به صورت آگاهانه و هوشیارانه عمل کرد.

یک رابطه سمی می‌تواند مشکلات عدیده‌ی ذهنی و روحی برای شما ایجاد کند و پر پرواز شما را بشکند. علاوه بر آن، اعتماد به نفس شما را کاهش می‌دهد و سبب پسرفت شما می‌شود. پس بهتر است هر چه سریع‌تر از یک رابطه سمی بیرون بیایید؛ چرا که شما استحقاق یک رابطه سالم را دارید.

روش های تشخیص رابطه سمی

مشکلی که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند این است که قادر به تشخیص رابطه‌ی سمی نیستند، و نمی‌دانند که کدام رابطه را ادامه دهند و کدام یک را کنار بگذارند. البته تشخیص یک رابطه سمی کار دشواری نیست چرا که این روابط نشانه‌های خاص خود را دارند که به ما کمک می‌کنند به راحتی بتوانیم آن‌ها را تشخیص دهیم و از این گونه روابط دوری کنیم. مهم‌ترین نشانه‌های رابطه سمی به شرح زیر است:

  1. فکر می‌کنید نمی‌توانید عزت نفس خود را حفظ کنید و به آن خدشه وارد می‌شود.
  2. احساس یاس، پوچی و بیهودگی به شما دست می‌دهد.
  3. افکار و ایده‌های مثبت شما کمرنگ‌تر می‌شوند.
  4. اعتماد به نفس شما رو به افول است.
  5. در این روابط تحقیر می‌شوید و حسادت بخش جدایی‌ناپذیر این روابط است.
  6. صرفا در این روابط انرژی منفی دریافت می‌کنید.
  7. این روابط هیچ هدف خاصی را دنبال نمی‌کنند.
  8. احساس ارزشمند بودن نمی‌کنید.
  9. به راحتی بین شما فاصله ایجاد می‌شود و به دنبال یافتن دلیل آن نیستید.
  10. تنهایی و گوشه‌گیری را انتخاب می‌کنید و سعی دارید از دیگران دوری کنید.
  11. در این روابط درک شدن شما اهمیتی ندارد و اختلافات زیادی در آن وجود دارد.
  12. اهانت، توهین و برخورد فیزیکی بخش جدایی ناپذیر این روابط است.
  13. احساس امنیت و آرامش نمی‌کنید.
  14. در این روابط هیچ گونه چیز مثبتی به دست نمی‌آورید.
  15. تغییر طرف مقابل امری وقت گیر و نیاز به صرف انرژی زیادی دارد.
  16. در معرض انواع سوء استفاده‌های روحی، جسمی و جنسی قرار دارید.
  17. خوشحالی شما درونی نیست بلکه وابسته به عوامل بیرونی است.
  18. همیشه شما در معرض اتهام قرار دارید.
  19. مدام توسط طرف مقابل کنترل می‌شوید.
  20. مدام به پایان دادن به رابطه‌ی خود می‌اندیشید.
  21. طرف مقابل به اندازه‌ی کافی شما را دوست ندارد.
  22. و در نهایت شما درگیر یک رابطه سمی هستید.

ویژگی های افراد سمی

افراد سمی ویژگی‌های خاص خود را دارند که این ویژگی‌ها در شناخت اینگونه افراد به ما کمک خواهد کرد. اگر با فردی در ارتباط هستید که حتی یکی از ویژگی‌های زیر را دارد، قطعا شما با فردی سمی در ارتباط هستید و باید فورا رابطه‌ی خود را با او قطع و یا محدود کنید.

آدم های بدبین و ناامید

برخی از افراد فقط افکار منفی را در خود پرورش می‌دهند و نمی‌توانند مثبت فکر کنند و از داشته‌های خود استفاده کنند و لذت ببرند. ارتباط با این گونه افراد هیچ تاثیر مثبتی در زندگی شما ندارد بلکه مانع پیشرفت شما در زندگی و القای بدبینی و منفی گرایی می‌شود.

همچنین بخوانید  هر آنچه باید درباره یک رابطه احساسی سالم بدانید

آدم های کنترل گر

این افراد هیچ وقت اشتباهات خود را نمی‌پذیرند و مدام سعی در مقصر جلوه دادن شما می‌کنند و با انتقاد کردن و عیب جویی از شما سعی دارند که به شکلی کاملا غیرمنطقی شما را محکوم کنند. این افراد خیلی زود از کوره در می‌روند و انتظار دارند هر کاری که برای شما انجام می‌دهند به سرعت جبران کنید. در واقع آن‌ها همیشه دنبال بهانه و راهی برای کنترل شما هستند.

آدم های بزدل و حسود

این گونه افراد اهل ریسک کردن نیستند و در واقع به شدت از شکست می‌ترسند و برای پیشرفت نکردن خود همیشه دنبال بهانه جویی هستند. این افراد به دلیل ترس از ریسک و شکست، اهل جاه طلبی و بلند پروازی نیستند و به زندگی معمولی خود راضی هستند و به دنبال پیشرفت نیستند.

افراد حسود از موفقیت و پیشرفت دیگران ناراحت می‌شوند. اینگونه افراد توانایی پذیرش موفقیت‌ها و پیروزی‌های دیگران را ندارند و گاها شاید از استراتژی بی‌تفاوتی استفاده کنند اما در واقع از موفقیت دیگران بشدت ناراحت و سرخورده هستند چرا که موفقیت دیگران را مانع موفقیت خود می‌دانند.

آدم های عصبی و پرخاشگر

این افراد تنها وقت و انرژی شما را تباه می‌کنند و مدام پشت سر بقیه بدگویی می‌کنند. زمانی که با شما هستند از بقیه، و زمانی که در کنار بقیه هستند از شما بدگویی می‌کنند. این گونه آدم‌ها به سرعت از کوره در می‌روند و توانایی کنترل خود را ندارند. بودن در کنار این گونه افراد مانع پیشرفت شما می‌شود. آدم‌های عصبانی با توجه به اینکه کنترلی بر رفتار خود ندارند رابطه‌ی عاطفی خود را تحت الشعاع قرار می‌دهند و ممکن است باعث جدایی شوند.

‌آدم های تحقیرکننده

این گونه افراد مدام در حال تحقیر و تمسخر شما هستند.

در مقابل او احساس می‌کنید عقاید، نظرات و توقعاتتان خنده دار و بی معنی است. او حتی شما را در مقابل دیگران نیز مورد تمسخر و استهزا قرار می‌دهد. با وجود اینکه بارها از این رفتار او ناراحت شده‌اید و از او خواسته‌اید دست از تحقیر و تمسخر بردارد به اینگونه رفتارهایش ادامه می‌دهد و به آن‌ها برچسب شوخی می‌زند. متاسفانه، اگر در مقابل او نایستید و صرفا رفتارهای او را تحمل کنید و با او مدارا کنید به تدریج خود شما نیز به این نتیجه می‌رسید رفتارهای شما خنده دار و احمقانه است. او به قدری شما را تحقیر می‌کند و عزت نفس شما را پایین می‌آورد که دیگر عملا قادر به انجام هیچ کاری نیستید.

القای حس گناه

القای حس گناه یکی دیگر از ویژگی‌های این گونه افراد است. وقتی کاری انجام می‌دهید که به مذاق او خوش نمی‌آید، به شما احساس گناه می‌دهد. گاهی برای القای حس گناه از دیگران کمک می‌گیرد، برای مثال با والدین شما تماس می‌گیرد تا شما را برای کاری که انجام داده‌اید بازخواست کنند. وقتی مطابق میل و خواسته‌ی او عمل می‌کنید دیگر حس گناه را به شما القا نمی‌کند.

آدم های خودخواه

اگر از موضوعی ابراز ناراحتی و یا ناخشنودی کنید، رفتار او به گونه‌ای است که نهایتا به این نتیجه می‌رسید که شما در حال آرام کردن او هستید.

شاید حتی بابت ابراز ناراحتی و ناخشنودی احساس خودخواهی به شما دست دهد.

این یک رابطه سمی و یک طرفه است که هیچ وقت توجه و محبت کافی را از طرف مقابلتان دریافت نمی‌کنید.

آدم های وابسته و منفعل

یکی از بدترین و عجیب‌ترین ویزگی افراد سمی این است که خود قدرت تصمیم گیری ندارند و در واقع این انفعال و ناتوانی آن‌ها تا جایی پیش می‌رود که دیگران باید برای آن‌ها تصمیم گیری کنند. از خرید خانه و ماشین گرفته تا سایر تصمیمات مهم زندگی. این امر سبب می‌شود این افراد از زیر بار مسئولیت و تصمیم گیری شانه خالی کنند و در واقع دیگران را به خاطر تصمیمات بعضا نادرست بازخواست کنند. این امر سبب می‌شود طرف مقابل همیشه در مورد تصمیماتی که بجای او می‌گیرد نگران باشد و فشار زیادی را تحمل کند. عدم قبول مسئولیت از سوی هر یک از طرفین رابطه یکی از نشانه‌های رابطه سمی است که باید بشدت از آن اجتناب کرد.

همچنین بخوانید  بهترین گیم های سال 2022

آدم های سوء استفاده گر

این گونه افراد معمولا با شروع رابطه خود را بسیار جذاب، باشخصیت و اجتماعی جلوه می‌دهند و بدین ترتیب به راحتی به خواسته‌های خود می‌رسند. آنچه که سبب می‌شود این اتفاق تبدیل به یک ویژگی سمی شود این است این افراد توقعات بسیار زیادی دارند تا جایی که حتی اگر کارهای زیادی هم برای آن‌ها انجام دهید باز هم نمی‌توانید رضایت آن‌ها را جلب کنید و اگر شخصی پیدا شود کارهای بیشتری برای آن‌ها انجام دهد به راحتی قید شما را می‌زنند و سراغ او خواهند رفت.

این افراد بعضا برای شما کارهای کوچک و کم اهمیتی انجام می‌دهند اما نکته‌ی مهم این جاست که آن‌ها در قبال کاری که انجام داده‌اند توقع جبران دارند. این گونه افراد عادت دارند مدام کارهای خوبی را که برای دیگران انجام داده‌اند به آن‌ها یادآوری کنند و اگر روزی در حق آن‌ها مرتکب اشتباهی شدید شما را به قدرنشناسی متهم می‌کنند. ماندن در یک رابطه سمی این چنینی هیچ گونه نکته‌ی مثبتی برای شما ندارد بلکه صرفا باعث آسیب‌های بی شمار روحی، روانی و جسمی می‌شود.

آدم های کنترل گر و شکاک

این قطعا یکی از بدترین و غیرقابل تحمل‌ترین ویژگی‌های اینگونه افراد است. وقتی رابطه‌ی شما با اینگونه افراد به تازگی شروع شده است ممکن است شیفته‌ی غیرت و تعصب آن‌ها شوید؛ اما رفته رفته پی می‌برید که این غیرت و تعصب جای خود را به شکاکیت و مالکیت داده است و این وضع هر روز بدتر می‌شود.

از افراد کنترل گر و شکاک دوری کنید.

چگونه رابطه سمی خود را ترک کنیم؟

راه‌های زیادی برای ترک رابطه با افراد سمی و در واقع برای کنار گذاشتن این گونه روابط وجود دارد. در زیر برخی از این روش‌های کاربردی به تفصیل توضیح داده شده است:

1.بیان علت و هدف جدایی

بهترین روش کنار گذاشتن افراد سمی این است که این موضوع را با شریک‌تان بیان کنید و به آن‌ها بفهمانید چرا قصد دارید رابطه‌ی خود را تمام کنید و چرا تصمیم به جدایی گرفته‌اید. برای اینکار لازم نیست او را تخریب کنید یا از او بد بگویید بلکه می‌توانید از او تعریف و تمجید کنید و ویژگی‌های بعضا مثبت او را بیان کنید. به عنوان مثال می‌توانید از صمیمیت، صداقت، خوشرویی و شجاعت او تمجید کنید اما در نهایت به او بفهمانید که به دنبال تجربه‌ای متفاوت هستید.

در واقع هدف و قصد خود برای جدایی و ترک رابطه را به صورتی مطرح کنید که او ناراحت نشود و یا کمتر اذیت شود، یا می‌توانید ویژگی‌هایی که سبب ناراحت شدن و اذیت شدن شما می‌شود را به او متذکر شوید و از او بخواهید آن‌ها را کنار بگذارد.

2. فاصله گرفتن از رابطه سمی

سعی کنید موقعیت‌ها و شرایط زمانی را که سبب ناراحت شدن و آزار و اذیت شما می‌شود را بشناسید و درک درستی از زمان و موقعیت‌هایی که سبب تشویش و نگرانی شما می‌شوند داشته باشید. به عنوان مثال ممکن است وقتی در مورد شرایط کاری صحبت می‌کنید بیش از حد در کار شما دخالت کند. پس بهتر است او در جریان کارهای شما قرار نگیرد.

3. تجدید نظر در مورد رفتارها و باورها برای ترک رابطه سمی

همه‌ی انسان‌ها نقاط تاریک و منفی دارند که به سختی می‌توانند از آن‌ها فاصله بگیرند و آن‌ها را ترک کنند. بسیاری از عقاید و باورهای بدبینانه سبب می‌شود شهامت لازم برای کنار گذاشتن و جدا شدن را نداشته باشیم. بهتر است ابتدا روی باورهایتان کار کنید و نسبت به تغییر آن‌ها اقدام کنید تا خود را موجودی ارزشمند بدانید.

پس از اتمام رابطه سمی این نکات را همیشه به خاطر داشته باشید:

  • با غم و اندوه خود کنار بیاید و آن‌ها را کنترل کنید.
  • هر چقدر هم رابطه‌ی شما آزاردهنده و غیر قابل تحمل بوده باشد طبیعی است که به سبب جدایی و تمام شدن آن ناراحت باشید چرا که زمان و انرژی خود را صرف ساختن آن رابطه کرده بودید.
  • احساستان را کنترل کنید و آن‌ها را نادیده نگیرید. باید به این نکته واقف باشید که این یک دوران گذرا است که باید به بهترین شکل پشت سر بگذارید.
  • سعی کنید آسیب‌های روحی و روانی را که در این مدت تجربه کرده‌اید از خود دور کنید.
  • واقع بین باشید.
  • ناراحتی و سرخوردگی ممکن است است سبب شود شما در تصمیم گیری دچار اشتباه شوید و دوباره رابطه سمی خود را از سر بگیرید. 
  • سعی کنید به عقل خود رجوع کنید و اجازه ندهید احساسات بر منطق شما غلبه کند.
  • اگر واقعا قصد دارید رابطه سمی خود را کنار بگذارید باید دست از فریب دادن خودتان بردارید و واقع بین باشید.
  • در صورتی که قصد دارید دوباره به رابطه خود برگردید، در این مورد با یکی از اعضای خانواده، دوستی که با او خیلی صمیمی هستید و یا یک روانشناس صحبت کنید. او می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند.
  • سعی کنید خود را مشغول فعالیت‌های دیگری کنید تا به این موضوع فکر نکنید.
  • برای اینکه بتوانید این موضوع را فراموش کنید و با اندوه و ناامیدی ناشی از آن کنار بیایید سعی کنید کارهایی را که دوست داشتید انجام دهید و وقتی را برای تفریح و سرگرمی اختصاص دهید.
  • دلایلی که سبب شد رابطه به جدایی بیانجامد را با خود مرور کنید.
  • به خودتان عشق بورزید و با خود آشتی کنید.
  • در بیشتر روابط پایین بودن عزت نفس شما سبب می‌شود طرف مقابل بتواند از شما سوء استفاده کند و این امر باعث می‌شود که رابطه تبدیل به یک رابطه سمی شود.
  • مهم‌ترین موضوع این است که پس از اتمام رابطه سمی، مشکلات شخصیتی خود را رفع کنید.
  • سعی کنید به خود احترام بگذارید و خود را آدمی ارزشمند بدانید.
  • پیوسته به خود یادآوری کنید که قدر و جایگاه عشق را می‌شناسید و در عوض حق دارید که شما را دوست داشته باشند و از یک رابطه سالم بهره مند باشید.
  • مقصر همه‌ی اتفاقات شما نیستید سعی کنید خودتان را ببخشید.
  • اتفاقات گذشته باید در همان گذشته دفن شوند و نباید بخاطر آن‌ها خود را بازخواست کنید.
  • اکنون تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که حرکتتان رو به جلو باشد ولی از گذشته درس بگیرید.
  • سعی کنید از این رابطه درس بگیرید و نکاتی را یاد بگیرید که به دردتان خواهد خورد.
همچنین بخوانید  نگاهی کوتاه به رمان تصویر دوریان گری
غلبه بر احساسات در هنگام جدایی از یک رابطه سمی ضروری است.

چرا ترک روابط سمی برایمان دشوار و گاهی غیرممکن است؟

ترس از قضاوت دیگران

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های انسان امروزی، ترس از قضاوت شدن است. در واقع انسان‌ها در رفتار، کردار و اعمال خود همیشه قضاوت دیگران را ملاک قرار می‌دهند و به علاقه و خواست خود توجهی نمی‌کنند.

نداشتن اعتماد به نفس

تا زمانی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار نباشید نمی‌توانید روابط سازنده‌ای داشته باشید. عدم اعــتماد به نفس در فرد سبب ایجاد ترس از تغییر و ترس از شکست می‌شود و این مانع پیشرفت شما خواهد شد.

خلا خودشناسی

خــودشناسی یکی از مهم‌ترین اصول در روابط است و یادگیری ارتباطات سازنده بخشی از خودشناسی است. هر چه شما خود را بیشتر بشناسید، بهتر می‌توانید تشخیص دهید چه تیپ آدمی و با چه ویژگی‌هایی مناسب شماست.

ترس از تنهایی

تنهایی یکی از موقعیت‌هایی است که خیلی از افراد نمی‌خواهند آن را تجربه کنند و از آن واهمه دارند؛ اما در واقع آن‌ها از این موضوع اطلاع ندارند که تنهایی به آدم‌ها فرصت خودشناسی می‌دهد و سبب می‌شود بتوانند مهارت تصمیم گیری خود را تقویت کنند.

وابستگی به رابطه سمی

افراد معمولا بخاطر نیازهای مالی، عاطفی، جنسی و بعضا ترس از دست دادن به یک رابطه وابسته می‌شوند. هر آدمی ویژگی‌های مثبتی دارد اما باید بدانید در صورتی که ویژگی‌های منفی او باعث از دست رفتن آرامش شما می‌شود قید آن رابطه را بزنید.

ترحم و دلسوزی

خیلی اوقات ترحم و دلسوزی باعث بازگشت ما به یک رابطه سمی می‌شود. باید به یاد داشته باشید که ابتدا باید برای عمر هدر رفته‌ی خود دلسوزی کنید.

admin
admin
چطور بود؟
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط