شکی نیست که نگهداری مناسب میتواند عملکرد و ایمنی عملکرد شیر کنترل را 70 درصد بهبود بخشد. تعمیر و نگهداری کنترل ولو شامل بازرسی تمام قطعات شیر، بررسی وضعیت اتصالات لوله کمکی متصل به شیر و بررسی فشار ورودی پنوماتیک در صورتی که شیر به صورت پنوماتیکی فعال شده است.
فهرست
انجام بازرسی و آزمایش های دوره ای کنترل ولو
تست دوره ای در بازه زمانی کوتاه:
آزمایش در دوره زمانی کوتاه برای کنترل ولو و همه شیرها لازم است. آزمایش به صورت دورهای انجام میشود تا بررسی شود که شیر به درستی کار میکند و نیاز به تعمیر و نگهداری را بررسی میکند. بررسی کوتاهتر در شرایط جریان کامل با یک سر بسته انجام میشود، سپس نشتی در بسته بندی سوپاپ را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که ولو در شرایط سخت کار میکند.
یک تست ضربه، زمانبندی شده یا غیرمستقیم، برای بررسی عملکرد شیر به عنوان یک واحد کامل، از جمله شیر برقی، انجام میشود. یک تست ضربه، همراه با بازرسی بصری خارجی، تضمین بیشتری را ارائه میدهد که سیستم شیر در محدوده تحمل عمومی کار میکند.
این بازرسی اولیه و سریع است، بررسی نشت خارجی، خوردگی و غیره، بازرسی منطقه بسته بندی، با تنظیم بسته بندی تنها در صورت لزوم، نوعی بازرسی بصری است. مواردی که با بازرسی بصری خارجی قابل تشخیص هستند در زیر فهرست شدهاند:
- تمامیت ساختاری
- آسیب جزئی
- بستهای شل، شکسته و از دست رفته، به ویژه در مناطق با لرزش زیاد
- اتصالات الکتریکی که آسیب دیده یا شل شده است.
- نشت هوا از قطعات پنوماتیکی
- بازرسی نشتی فرآیند (به عنوان مثال، بررسی حباب صابون) شامل قسمت بسته بندی، قسمت بدنه به کلاه، اتصالات فلنج، خطوط نشتی و مرز فشار
- وضعیت شفت محرک
- وضعیت اتصال میل سوپاپ و مهره ساقه
- خوانش فشار پنوماتیک در محدوده مورد انتظار
صندلی
بررسی به صورت سالانه: در دورههای سالانه نشت صندلی را در فشار بالا بررسی کنید، تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده صندلیها از موارد بسیار مهم است. مهر و مومهای لاستیکی را از نظر ترک خوردگی یا سایر نشانههای خرابی و مهر و موم برنزی را از نظر سایش، حفره، فرسایش بررسی کنید.
بررسی برنامه ریزی نشده: نگهدارندهها و پیچهای مهر و موم را بررسی کنید. آب بند فعال شده با آب آزاد باشد و خطوط آب و درگاه شفاف باشند. نشیمنگاههای مهر و موم، صفحات دیوار، آستانه دروازه و بتن مجاور را از نظر سایش و آسیب بررسی کنید.
بدنه سوپاپ
بررسی به صورت سالانه: بیرونی شیر باید از نظر خوردگی، نشتی و ترک بررسی شود. داخل بدنه سوپاپ باید از نظر فرسایش حفرهای، خوردگی، تجمع رسوب که ممکن است با حرکت یا آب بندی دریچه تداخل داشته باشد و سایر آسیبها بررسی شود.
روغن کاری یاتاقان و سطح روغن جعبه دنده را بررسی کنید.
نکته: دقت داشته باشید که بلبرینگها و حلقههای مهر و موم برنزی را از نظر سایش یا آسیبهای دیگر به صورت دورهای بررسی کنید و در صورت لزوم تعویض کنید.
مونتاژ شیر
وضعیت ساقه و تریم (به عنوان مثال، نشستن) را میتوان با تشخیص برای تشخیص نشتی استنباط کرد. اگرچه برای ارزیابی میزان نشتی و میزان آسیب به صندلی به بازرسی نیاز است. اولتراسونیک به طور منظم برای تشخیص نازک شدن دیوار استفاده میشود.
موارد زیر را بررسی و جایگزین کنید:
- کالاهای نرم را جایگزین کنید، به عنوان مثال، واشر، بسته بندی، دیافراگم، مهر و موم و غیره
- سطوح بلبرینگ
- سوراخ های پیچ و مهره یا گل میخ
- جعبه چاشنی
- ساقه سوپاپ
- اتصالات الکتریکی
- بست هایی که ممکن است شل باشند، به خصوص در مناطق با لرزش زیاد
بالابر سوپاپ
انواع مختلف بالابر برای شیرهای دروازه، بالابر ساقه رزوهای، بالابر زنجیری، بالابر هیدرولیک و بالابر سیم طناب وجود دارد. نداشتن نشتی در بالابر هیدرولیک را بررسی کنید، روغن کاری مناسب را برای بالابر زنجیر و رزوهای انجام دهید و خوردگی را بررسی کنید. هر از گاهی ارتعاشات را بررسی کنید و هر پیچ و مهره و زنجیری را سفت کنید.
سیستم لوله کشی کمکی
تمام اتصالات رزوهای، جوشی و فلنجی را برای هرگونه نشتی و خوردگی به صورت بصری بررسی کنید. روشهای غیرمخرب برای تشخیص خوردگی داخلی وجود دارد.
جمع بندی
بررسی دورهای اجزای کنترل ولو و دیگر شیرهای صنعتی یکی از موارد مهم است که باید به صورت دورهای هفتگی، ماهانه و سالانه چک شود.
0 Comments