چاقوی آشپزخانه عصای دست خانم هاست و عملا بدون استفاده از چاقو نمیتوان آشپزی کرد. در کشور ایران مرغوبترین چاقوها در کارخانههای زنجان ساخته میشود. کیفیت ساخت چاقو برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا ما برای خریدن وسایل پول میدهیم که برایمان عمری کار کند و دوام و استحکام زیادی داشته باشد. در هنگام خرید چاقو باید به یک سری نکات در هنگام خرید توجه داشته باشید و صرفا به قیمت اکتفا نکنید. در مورد خرید انواع ساطور و چاقوهای قصابی نیز باید به ملاکهایی که در ادامه مطالب ذکر میکنیم توجه کنید.
چاقوها ممکن است از چندین نوع آهن ساخته شوند، اما بیشتر چاقوها از فولاد ضد زنگ (stainless steel) یا فولاد کربنی (carbon steel) ساخته میشوند. فولاد ضد زنگ یک آلیاژ از آهن، کروم، نیکل و مواد دیگر است و در برابر زنگ زدگی و خوردگی بسیار است. فولاد کربنی، همانند فولاد ضد زنگ، حاوی آهن و کروم میباشد. همچنین این فلز حاوی مقادیری از نیکل میباشد و به همین دلیل ارزانتر از فولاد ضد زنگ است. هر دو نوع فولاد، یعنی فولاد ضد زنگ و فولاد کربنی میتوانند با فرایندهایی مانند حرارت دادن و تیز کردن به یک چاقوی تیز و با کیفیت تبدیل شوند.
چاقوی خوب چه ویژگیهایی دارد؟
یک چاقوی خوب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
1. تیز بودن: چاقوی خوب باید بسیار تیز باشد تا بتواند به درستی میوه جات و مواد غذایی را ببرد.
2. قابلیت تیز ماندن در دراز مدت: چاقوی خوب باید به راحتی تیز شود و تیزی خود را برای مدت طولانی حفظ کند.
3. مقاومت: چاقوی خوب باید در برابر شکستن و خم شدن بسیار مقاوم باشد و بتوان در شرایط سخت از آن خوب استفاده کرد.
4. انعطاف پذیری: چاقوی خوب باید انعطاف پذیری کافی و لازم را داشته باشد تا بتوان به راحت با آن کار کرد. به طور مثال بریدن میوههای سخت ممکن باشد.
5. ساخته شده از متریال با کیفیت: چاقوی خوب باید از متریال با کیفیتی ساخته شده باشد تا بتواند در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم باشد به عبارت دیگر باید از فلز یا آهن زنگ نزن ساخته شود.
6. طراحی و ظاهر خوب: چاقوی خوب باید دارای طراحی مناسب برای استفاده راحت و ایمن باشد. دیدهاید که با برخی از چاقوها نمیتوان کار کرد و کار کردن با آنها راحت نیست و یا زیادی سنگین هستند؟ باید در طراحی آن دقت کرد.
7. تعادل مناسب: چاقوی خوب باید بتواند در دست خوب حرکت کند و در هنگام میوه پوست کردن یا بریدن گوشت دستها را نبرد و یا از دستها به زمین نیفتد.
8. جنس دسته ساخته شده از مواد با کیفیت: دسته چاقو نیز باید از متریال با کیفیتی ساخته شده باشد تا دست را آزار ندهد. در کل، چاقوی خوب باید دارای ترکیبی از تیزی، مقاومت، انعطاف پذیری، متریال با کیفیت، طراحی خوب، تعادل مناسب و دسته با کیفیت باشد.
راهکارهایی برای جلوگیری از زنگ زدن چاقو
برای جلوگیری از زنگ زدن چاقو میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
1. چاقو را همیشه خشک نگه دارید، زیرا رطوبت میتواند باعث زنگ زدگی شود. پس از استفاده، چاقو را با یک پارچه خشک پاک کنید و در جای خشک و با دمای متعادل نگه دارید.
2. روغن گیاهی را روی تیغه چاقو بمالید تا باعث جلوگیری از زنگ زدگی شود.
3. چاقو را با مواد شوینده نرم پاک کنید و آن را آبکشی کنید، سپس با یک پارچه خشک خوب آن را پاک کنید.
4. چاقو را در یک جای خشک و خنک نگه دارید و آن را از دسترس کودکان دور نگه دارید. زیرا چاقو وسیله اسباب بازی نیست.
5. اگر چاقوی شما در کشوی آشپزخانه قرار دارند، از یک کیسه چاقو استفاده کنید تا آنها را از هوا و رطوبت حفظ کنید.
6. جایی که چاقوها بر روی آن قرار میگیرند را نیز باید تمیز نگه دارید تا بر روی آن هیچ نوع ذراتی وجود نداشته باشد.
7. اگر شما برای برش دادن انواع مواد غذایی مختلف چاقوی مناسبی ندارید، از چاقویی استفاده کنید که تیز باشد.
0 Comments