بر اساس آمار سال ۲۰۱۹، بیش از ۷.۵ میلیون مهاجر در کسور استرالیا زندگی میکنند که حدود ۳۰ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. این آمار نشان میدهد که استرالیا همچنان یکی از محبوبترین مقاصد مهاجرت در جهان است.
بسیاری از افراد به دلایل مختلفی مانند: کیفیت بالای زندگی، فرصتهای شغلی گسترده و نظام آموزشی برتر، استرالیا را برای مقصد مهاجرتی خود انتخاب میکنند؛ اما یکی از چالشهای مهم برای مهاجرت به این کشور، ارائه مدرک زبان انگلیسی است که این میتواند برای بسیاری از متقاضیان مانعی جدی باشد.
به همین دلیل روشهایی به وجود آمده است که امکان مهاجرت به استرالیا بدون مدرک زبان را فراهم میکند. از جمله این روشها میتوان به ویزای ازدواج استرالیا
، سرمایهگذاری، پناهندگی و برخی مسیرهای کاری اشاره کرد؛ همچنین در موارد خاص، حتی امکان دریافت ویزای کار استرالیا بدون مدرک زبان نیز وجود دارد.
فهرست
آیا مهاجرت به استرالیا بدون مدرک زبان امکانپذیر است؟
مهاجرت به استرالیا بدون مدرک زبان ممکن است دشوار باشد؛ اما ممکن است. معمولاً برای ویزاهای مهارتی و کاری، مدرک زبان ضروری است؛ مگر در مواردی که کارفرما اسپانسر شود یا شرایط خاصی برقرار باشد. در مقابل، دریافت برخی دیگر از ویزاهای استرالیا معمولاً بدون مدرک زبان امکانپذیر است؛ اما ممکن است در این صورت نیاز به شرکت در کلاسهای زبان داشته باشید.
به طور کلی داشتن مدرک زبان امتیاز بیشتری در فرایند مهاجرت به شما میدهد و شانس پذیرش را بالا میبرد؛ اما اگر بنا به هر دلیلی نمیتوانید این شرط را مهیا کنید، میتوانید از راههایی مهاجرت کنید که مدرک زبان جزو شروط آن نیست.
راههای مهاجرت به استرالیا بدون مدرک زبان
مهاجرت به استرالیا از روشهای مختلفی امکانپذیر است و هر روش شرایط خاص خود را دارد. برخی از این مسیرها مانند پناهندگی و سرمایهگذاری، نیازی به ارائه مدرک زبان ندارند که برای متقاضیانی که این مدرک را ندارند، راهکار خوبی خواهد بود.
1. مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی
در این روش، نیازی به ارائه مدرک زبان انگلیسی نیست. مهمترین شرط برای دریافت اقامت از این طریق، اثبات این موضوع است که فرد در کشور خود به دلیل مسائل نژادی، قومی، مذهبی، سیاسی یا جنسیتی در معرض خطر جدی قرار دارد. این خطر باید به حدی باشد که زندگی فرد را تهدید کند.
در صورتی که متقاضی بتواند این شرایط را اثبات کند، میتواند درخواست پناهندگی بدهد و بدون نیاز به مدرک زبان، برای دریافت ویزای استرالیا اقدام کند. به این ترتیب، مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی به یکی از روشهایی تبدیل شده که نیاز به مدرک زبان ندارد؛ اما میتواند چالشهای زیادی را به همراه داشته باشد و یک روش سخت برای مهاجرت است.
2. مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایهگذاری
داشتن مدرک زبان برای دریافت ویزای سرمایه گذاری در استرالیا اجباری نیست؛ اما به عنوان یک امتیاز مثبت در فرایند دریافت ویزا در نظر گرفته میشود. به این صورت که اگر فردی مدرک زبان داشته باشد، احتمال صدور ویزا برای او افزایش پیدا میکند.
با این حال، اگر فردی واجد سایر شرایط اصلی مانند: سن مناسب، توانایی مالی کافی و سابقه تحصیلی و شغلی مطلوب باشد، میتواند بدون ارائه مدرک زبان اقدام کند. البته در این حالت، لازم است مبلغی حدود ۱۰ هزار دلار استرالیا را به عنوان جریمه پرداخت کند تا بدون مدرک زبان، ویزای سرمایهگذاری دریافت کند.
3. مهاجرت به استرالیا از طریق تحصیل
تحصیل در استرالیا، نیازمند داشتن مدرک زبان است؛ اما سطح مورد نیاز برای مقاطع کارشناسی و پایینتر چندان بالا نیست. متقاضیان میتوانند با نمره آیلتس ۴.۵ و ثبتنام در دورههای پیشنیاز زبان در استرالیا، ویزای تحصیلی دریافت کنند.
شرط اصلی این است که فرد در این دورههای زبان که حداکثر ۲۰ هفته طول میکشد، شرکت کند و مهارت زبانی خود را به سطح مورد نظر برساند. این امکان باعث میشود که دانشجویان بتوانند ابتدا وارد استرالیا شوند و سپس مهارتهای زبانی خود را در آنجا تقویت کنند.
4. مهاجرت به استرالیا از طریق اعضای خانواده
در صورتی که فرد دارای خویشاوند نزدیک در استرالیا باشد، میتواند بدون نیاز به ارائه مدرک زبان برای مهاجرت به این کشور اقدام کند. خویشاوند نزدیک شامل همسر، فرزند و والدین میشود. اگر متقاضی دارای برادر یا خواهری باشد که اقامت دائم استرالیا را دارد، ممکن است تحت قانون آخرین بازمانده، واجد شرایط مهاجرت شود.
بر اساس این قانون، فرد باید اثبات کند که تمام اعضای خانواده او (والدین، خواهران و برادران) در استرالیا زندگی میکنند و هیچ خویشاوند دیگری در کشور خود ندارد؛ همچنین اگر فرد متأهل باشد، همسر او نیز باید شرایط مشابهی داشته باشد. یعنی تمامی اعضای خانواده نزدیک همسر هم در استرالیا اقامت دائم داشته باشند.
از این رو، پناهندگی، سرمایهگذاری، ازدواج و پیوستن به خانواده از جمله روشهایی هستند که نیازی به مدرک زبان ندارند. اگر کارفرمایی در استرالیا اسپانسر شما شود یا دارای مهارت و تخصص خاصی هستید، ممکن است نیازی به مدرک زبان نداشته باشید.
0 Comments