Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
پذیرش پست مهمان در یونویس
خبر فوری
خانه @ سلامت @ روان‌شناسی @ روان درمانی

روان درمانی

by | 31 فروردین 1400 | روان‌شناسی | 0 comments

با شنیدن اصطلاح روان درمانی چه تصویری در ذهن شما نقش می بندد؟ احتمالا مانند بیشتر مردم ، مراجعی رنج دیده را تصور می کنید که روی مبلی در مطب درمانگر دراز کشیده و درمانگر با پرسش سوالات زیرکانه مشاورهای حکیمانه به او می دهد. معمولا مردم معتقند که روان درمانی تنها برای “بیماران “است، درمانگر توانایی خارق العاده ی دارد که به او این اجازه را می دهد تا ذهن مراجعه کننده را بخواند. همچنین باور متداولی در ذهن افراد وجود دارد که روان درمانی نیازمند سالها کنکاش در خصوصی ترین رازهای فرد است.علاوه بر این بسیاری از افراد بر این باورند که درمانگران به صورت مداوم راه هدایت زندگی را به مراجعینشان نشان می دهند. در این مقاله به انواع روان درمانی ها خواهیم پرداخت.

امروزه مردم برای انتخاب رویکرد های روان درمانی دچار سردرگمی شده اند .در واقع تنوع زیاد شیوه های درمانی مفهوم روان درمانی را دشوار ساخته است. جفری زیگ ( روان درمانگر) پس از برگزاری کنفرانسی ممتاز، که بسیاری از مقامات برجسته در زمینه روان درمانی جهان گرد هم آمده بودند اظهار داشت که :

من باور ندارم که تعریفی برای روان درمانی وجود داشته باشد، که همه بیست و شش اجرا کننده بتواند با آن موافقت کنند.

همچنین بخوانید  آموزش نحوه ارائه مطالب و سخنرانی

ما می توانیم چند عنصر اساسی که رویکرد های مختلف درمانی در آن مشترک است را شناسایی کنیم .همه درمان های دنیا مستلزم رابطه کمکی (درمان) بین یک متخصص با آموزش ویژه (درمانگر) و شخصی که نیازبه کمک دارد (مراجعه کننده) می باشند. با نگاهی به هر یک از این سه عنصر،ماهیت روان درمانی را مشاهده خواهید کرد. در مقالتی جداگانه به این موضوعات خواهیم پرداهت.

انواع درمان

افراد متخصص برای کمک به مردم از روش های مختلف درمانی از جمله:

  • گفتگو
  • پشتیبانی عاطفی
  • متقاعد سازی
  • آموزش های تمدد اعصاب
  • نقش آفرینی
  • دارو درمانی
  • کنترل بر حالات روحی و عاطفی و
  • همچنین گروه درمانی استفاده می کنند.

برخی از درمانگران از روش هایی که کمترمتدوال ومرسوم است مانند: تولد روحانی، شعر درمانی و درمان از طریق یاد آوری دوران کودکی استفاده می کنند.

کسی نمی داند چند روش برای رسیدن به درمان وجود دارد . یک متخصص تخمین می زند که بیش از 400 شیوه متمایز روان درمانی وجود دارد.

همچنین بخوانید  ابعاد فراگیری زبان دوم - بخش اول

خوشبختانه ما می توانیم نظمی را به این هرج ومرج با نظر به اینکه که روش های درمانگران در رویکرد های درمان متفاوت است را به آن  تحمیل کنیم

که می تواند به 3 دسته عمده طبقه بندی شود:

بینش درمانی (درمان های تحلیلی):

بینش درمانی نوعی گفتار درمانی و روش روانکاوی فروید است .شاید زمانی که روان درمانی در ذهن شما تداعی می شود این شیوه راه درمان آن باشد. دربینش درمانی مراجع گفتگوی کلامی پیچیده ای متقابلی را با درمانگربه کار می گیرد.هدف این گفتگو درباره ی ماهیت مشکلات مراجعه و دستبندی راه حل های ممکن است. بینش درمانی می تواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود.

رفتار درمانی:

رفتار درمانی مبتنی بر اصل یادگیری، متقاعد سازی است. این روش به جای تاکید بر بینش شخصی، تلاش مستقیمی را برای تغییر واکنش به مشکلات (برای مثال:فوبیا) و عادت های نا به هنجار (برای مثال:مصرف مواد)دارد. رفتار درمانگر به روی تعییر رفتارهای عمومی فرد کار می کند. آن ها از روش های مختلفی برای انواع مشکلات استفاده می کنند.

زیست پزشکی:

روش های متداول آن دارو درمانی و شوک الکتریکی است .در دهه های اخیر درمان دارویی روش غالب درمانی در اختلالات روانی بوده است. همانطور که از اسم زیست پزشکی مشهود است، این روش درمان تنها توسط پزشک و به همراه مدرک پزشکی صورت می گیرد.

همچنین بخوانید  3 اکتشاف فوق العاده جالب در مورد مغز – اطلاعات جدید برای رسیدن به موفقیت صد در صدی

چه کسانی به دنبال درمان هستند؟

افرادی که به دنبال سلامت روانی با محدوده وسیعی از مشکلات انسانی از جمله: اضطراب، افسردگی، عدم رضایت در روابط با افراد،عادت های دردسرساز، خودکنترلی ضعیف ،عزت نفس پایین، تضاد های جسمی ،احساس شک به خود، احساس پوچی و احساس رکود فردی دارند. در عصر حاضر و مشکل رایج در میان بزرگسالان اضطراب و افسردگی است.

لزوما اختلال های روانی مراجعان درمان قابل شناسایی نیست. برخی افراد به دنبال کمک حرفه ای برای مشکلات روزمره خود هستند. (برای مثال تصمیمات شغلی ویا احساسات ناخوشایند غیر معلوم)

یافته های حیرت آوری از تحقیقات اخیر به دست آمده که نشان می دهد  تنها نیمی از افرادی که در سال جاری ازخدمات بهداشت روان استفاده کرده اندT مخصوصان در دوران همه گیری ویروس کرونا معیارهای مربوط به یک اختلال روانی کامل را دارند.

پریا مریخی
پریا مریخی

نویسنده، مترجم و کارشناس تولید محتوا

چطور بود؟
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط