نکته مهمی که در سال 2020 و 2021 یاد گرفتیم این بود که در هنگام بحران، از نظر مالی باید آماده هرچیزی باشیم. ممکن است که در اثر عواملی مانند کرونا، مجبور باشیم تا ماهها بیکار شویم. ممکن است متکی به حمایتهای مالی دولت باشیم و یا از پس اندازمان خرج کنیم. البته که ما هرگز دلمان نمیخواهد در چنین شرایطی باشیم. اما بهتر این است که هزینه های شخصی خود را به گونهای مدیریت کنیم تا در صورت وقوع شرایط بحرانی، دارای یک پشتوانه مالی باشیم. اما چگونه میتوانیم از پس این کار برآییم؟ نگران نباشید! در این مقاله به چند نکته اشاره میکنیم که به شما کمک میکنند.
فهرست
از ماندن در خانه نترسید.
الان وقت آن است که در خانه بمانید و پول پس انداز کنید. پختن غذای خانگی بجای سفارش غذا از رستوران، لغو عضویت باشگاه و ورزش کردن در خانه، درست کردن نوشیدنی در خانه بجای کافه رفتن و … همگی به پس انداز بیشتر پولتان کمک میکند. با راهاندازی کسب و کار خانگی و یا آنلاین خودتان هم میتوانید از راحتی خانه بهره ببرید و هم از زندگی لذت ببرید. همچنین سلامتی و امنیت خانواده خود را تضمین میکنید که خود امری باارزش است.
بودجه بندی مخارج خود را با جزییات تمام بنویسید.
برای انجام این کار اپلیکیشنهایی هستند که میتوانند به شما کمک کنند. اما اگر شما از آن دسته از آدمهایی هستید که خودتان همه چیز را یادداشت میکنید، پس بهتر است تمام هزینههای خود را با جزییات دقیق یادداشت کنید. در این صورت در جریان کامل تمام دخل و خرجتان هستید. همچنین یک آگاهی کلی نسبت به ریزهزینههای روزمرهتان پیدا میکنید. با دیدن این یادداشتها، میتوانید تصمیم بگیرید که در چه زمینههایی صرفه جویی کنید. در نتیجه پول بیشتری پس انداز خواهید کرد.
سرمایه گذاری را شروع کنید.
میتوانید از سرمایهگذاریهای کوچک شروع کنید و در طی زمان مقدار آن را افزایش دهید. برای این کار حتما با کسانی مشورت کنید که صاحب نظر هستند و هوش مالی خوبی دارند. درست است که هرچه بیشتر ریسک کنید ممکن است سود بیشتری کسب کنید، اما پیشنهاد میشود که با احتیاط عمل کنید و با مقادیر کمتر پول شروع کنید.
یک حساب پس انداز باز کنید.
ممکن است که شما یک حساب پس انداز معمولی برای خود داشته باشید. توصیه ما این است که حسابی باز کنید که میدانید هیچ گاه به آن دست نمیزنید! معمولا کارشناسان پیشنهاد میکنند که یک دهم از در آمد ماهیانه خود را پس انداز کنید و تمام هزینههای زندگیتان را از نه دهم باقی مانده خرج کنید. در این صورت، کم کم میتوانید از آن پس انداز بعنوان منبع سرمایهگذاری خود استفاده کنید.
از خریدهای بی درنگ خودداری کنید.
قطعا خیلی وقتها پیش آمده که از لباس یا کالای دیگری خوشتان آمده و خواستهاید که آن را بخرید. در اکثر مواقع نیازی به آن ندارید و صرفا یک تصمیم هیجانی میگیرید. بدانید که اینگونه خریدها دشمن حسابهای بانکیتان هستند. در چنین مواقعی اجازه دهید که حداقل 24 ساعت از تصمیم شما بگذرد و بعد نسبت به خرید آن اقدام کنید. چرا که عموما با به تاخیر انداختن خریدها، شوق اولیه برای داشتن آن کالا از بین میرود. با کمرنگ شدن این شوق، شما از خرید کردن منصرف شده و پول بیشتری پس انداز میکنید.
فرقی ندارد که شما از کدام یک از روشهای گفته شده در بالا استفاده میکنید. در هر صورت، میتوانید پولی را برای خود ذخیره کنید. در هنگام انتخاب روش پس انداز برای پولتان، با خودتان روراست باشید و تصمیم واقعگرایانه بگیرید و به آن پایبند باشید. چون بزودی شما و حساب بانکیتان قدردان این تصمیم خواهید بود!

خاطره سرایی هستم. متولد 1372 و کارشناس بیوتکنولوژی از دانشگاه سراسری کاشان. در زمینه ترجمه و سئو فعالیت دارم و از انجام آنها لذت میبرم. ورزش، خوشنویسی و نوشتن از علاقهمندیهای شخصی من هستند. امیدوارم از خواندن مقالات من لذت ببرید و آنها را به اشتراک بگذارید.
فکر نکنم با وضع اقتصادی موجود بشه چیزی پسانداز کرد.
با وضع اقتصادی خوب که همه بهراحتی میتونن پسانداز کنن. هنر اینه که وقتی در مضیقه مالی هستیم هوش مالی خودمون رو تقویت کنیم و از پس شرایط بربیایم