Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
banner
banner
خانه @ سلامت @ سلامت عمومی @ مشکلات رایج سلامتی در سالمندان

مشکلات رایج سلامتی در سالمندان

by | 28 بهمن 1402 | سلامت عمومی | 1 comment

افزایش سن می‌تواند دلهره‌آور به نظر برسد؛ سفیدی مو، چین و چروک، فراموش کردن محل پارک ماشین. گذشته از همه این مسائل، می‌تواند مشکلات سلامتی در سالمندان ایجاد کند. با توجه به اینکه سالمندان 12 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند مهم است که چالش‌های پیش روی افراد با افزایش سن را درک کنید و بدانید که اقدامات پیشگیرانه‌ای وجود دارد که می‌تواند خودتان (یا یکی از عزیزان خود) را تحت تأثیر قرار دهد. جهت پیش رفتن در مسیر پیری سالم با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

1. بیماری‌های مزمن

بر اساس گزارشات، حدود 92 درصد از سالمندان حداقل یک بیماری مزمن و 77 درصد حداقل دو بیماری دارند. بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان و دیابت از شایع‌ترین و پرهزینه‌ترین بیماری‌های مزمن هستند که هر ساله باعث دو سوم مرگ و میر می‌شوند.

مرکز پیشگیری از بیماری‌های مزمن و ارتقای سلامت توصیه می‌کند با یک پزشک برای معاینه سالانه، حفظ یک رژیم غذایی سالم و انجام یک برنامه ورزشی منظم برای کمک به مدیریت یا پیشگیری از بیماری‌های مزمن ملاقات کنید. چاقی یک مشکل رو به رشد در میان افراد مسن است و انجام این رفتارهای تغییر سبک زندگی می‌تواند به کاهش چاقی و بیماری‌های مزمن مرتبط با آن کمک کند. همچنین حضور پرستار سالمند در منزل می‌تواند در بهبود یا جلوگیری از بروز بیماری‌های مزمن نقش پررنگی داشته باشد.

همچنین بخوانید  چگونه در مسیر سلامت قدم بگذاریم؟

2. اختلالات شناختی

سلامت شناختی بر توانایی فرد در تفکر، یادگیری و به خاطر سپردن متمرکز است. شایع‌ترین مشکل اختلال شناختی که سالمندان با آن مواجه هستند، زوال عقل و از دست دادن عملکردهای شناختی است.

تقریباً 47.5 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند. شایع‌ترین شکل زوال عقل، بیماری آلزایمر است. سایر بیماری‌ها و بیماری‌های مزمن، خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهند، مانند سوء مصرف مواد، دیابت، فشار خون بالا، افسردگی، HIV و سیگار. در حالی که هنوز درمانی برای زوال عقل وجود ندارد، پزشکان می‌توانند یک برنامه درمانی و دارو برای مدیریت بیماری تجویز کنند.

اختلالات شناختی

 

3. سلامت روان

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیش از 15 درصد از بزرگسالان بالای 60 سال از یک اختلال روانی رنج می‌برند. یکی از اختلالات روانی رایج در میان سالمندان افسردگی است که در هفت درصد از جمعیت سالمندان دیده می‌شود. متأسفانه، این اختلال روانی اغلب کمتر تشخیص داده شده و درمان نشده است.

از آنجایی که افسردگی می‌تواند یکی از عوارض جانبی بیماری‌های مزمن باشد، مدیریت آن به شرایط سالمند کمک می‌کند. علاوه بر این، ترویج یک سبک زندگی سالم مانند بهبود شرایط زندگی و حمایت اجتماعی از طرف خانواده، دوستان یا گروه‌های حمایتی، می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند. همدم سالمند کمک شایانی به درمان افسردگی و مدیریت آن می‌کند.

همچنین بخوانید  علائم هشدار دهنده واریس چیست؟

4. آسیب‌های جسمی

هر 15 ثانیه یک فرد مسن برای سقوط در اورژانس بستری می‌شود. هر 29 دقیقه یک سالمند بر اثر زمین خوردن جان خود را از دست می‌دهد که آن را به علت اصلی آسیب در میان سالمندان تبدیل می‌کند. از آن‌جایی که افزایش سن باعث کاهش تراکم استخوان‌ها و از دست دادن قدرت و انعطاف‌پذیری ماهیچه‌ها می‌شود، افراد مسن بیشتر مستعد از دست دادن تعادل، کبودی و شکستگی استخوان هستند.

دو بیماری که در ایجاد ضعف نقش دارند، پوکی استخوان و آرتروز هستند. با این حال، سقوط اجتناب‌ناپذیر نیست. در بسیاری از موارد، می‌توان از طریق آموزش، افزایش فعالیت بدنی و اصلاحات عملی در منزل از آن‌ها پیشگیری کرد.

5. سوء تغذیه

سوءتغذیه در افراد مسن بالای 65 سال اغلب کمتر تشخیص داده می‌شود و می‌تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی سالمندان، مانند ضعف سیستم ایمنی و ضعف عضلانی شود.

علل سوءتغذیه می‌تواند مشکلات سلامتی مانند (سالمندانی که از زوال عقل رنج می‌برند ممکن است غذا خوردن را فراموش کنند)، افسردگی، اعتیاد به الکل، محدودیت‌های غذایی، کاهش تماس اجتماعی و درآمد محدود باشد. متعهد شدن به تغییرات کوچک در رژیم غذایی مانند افزایش مصرف میوه و سبزیجات و کاهش مصرف چربی اشباع شده و نمک می‌تواند به مشکلات تغذیه در سالمندان کمک کند.

عدم رعایت مصرف صحیح دارو در سالمندان

 

6. اختلالات حسی

از هر 6 فرد مسن، یک نفر دچار اختلال بینایی و یک نفر از هر چهار فرد دارای اختلال شنوایی است. خوشبختانه هر دوی این مشکلات به راحتی با وسایل کمکی مانند عینک یا سمعک قابل درمان هستند. فناوری‌های جدید مانند سمعک کاهش شنوایی را بهبود می‌بخشد.

همچنین بخوانید  بررسی طبع انواع عسل طبیعی

7. بهداشت دهان و دندان

بهداشت دهان و دندان که اغلب نادیده گرفته می‌شود، یکی از مهم‌ترین مسائل برای سالمندان است. حدود 25 درصد از بزرگسالان بالای 65 سال دیگر دندان‌های طبیعی خود را ندارند. مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان می‌تواند منجر به مشکل در حفظ یک رژیم غذایی سالم، اعتماد به نفس و سلامتی شود.

مشکلات دهان و دندان مرتبط با افراد مسن، بیشتر خشکی دهان، بیماری لثه و سرطان دهان است. این شرایط را می‌توان با انجام معاینات منظم دندانپزشکی، مدیریت یا پیشگیری کرد.

8. بی‌اختیاری و یبوست

بی‌اختیاری و یبوست هر دو از بیمار‌های شایع در سالمندان هستند که با افزایش سن رخ می‌دهند و می‌توانند بر کیفیت زندگی افراد مسن تأثیر بگذارند. علاوه بر تغییرات مرتبط با سن، بی‌اختیاری ممکن است یک عارضه جانبی از دیگر بیماری‌ها یا اختلالات باشد.

مانند عدم رعایت رژیم غذایی سالم یا رنج بردن از بیماری‌های مزمن مانند آلزایمر. برای جلوگیری از مشکلات سلامتی، افراد مسن باید سبک زندگی سالم، رژیم غذایی سالم و ورزش منظم داشته باشند. اغلب درمان‌های پزشکی مؤثری وجود دارد و افراد مسن نباید از مشورت با پزشک خود خجالت بکشند.

بی‌اختیاری و یبوست
maryam darab
maryam darab
چطور بود؟
+1
1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

1 Comment

  1. مهچهرگان
    0
    0

    تغذیه مناسب، حمایت اجتماعی، فعالیت‌های بدنی منظم، پیگیری‌های پزشکی منظم و کمک گرفتن از مراقب و پرستار سالمند از جمله مواردی هستند که می‌توانند به افزایش طول عمر سالم و بهبود وضعیت سلامت سالمندان کمک کنند.

    Reply

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرشیو ماهانه

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط