Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
پذیرش پست مهمان در یونویس
خبر فوری
خانه @ سبک زندگی @ امور زنان @ 10 بهترین روش جلوگیری از بارداری

10 بهترین روش جلوگیری از بارداری

by | 14 دی 1402 | امور زنان, بهترین ها, سلامت عمومی | 0 comments

استفاده از روش های جلوگیری از بارداری فقط شما را از خطر بارداری برنامه ریزی نشده نجات نمی‌دهد، بلکه می‌تواند کمک شایانی به شما در مقابل بیماری‌های مقاربتی و یا انتقال ویروس HIV کند. ممکن است از خود بپرسید: کدام روش برای من و سبک زندگی من بهترین است؟ کدام روش از بیماری های مقاربتی محافظت می‌کند؟ در مورد راحتی استفاده چطور؟ عوارض جانبی احتمالی؟ هزینه؟ چقدر موثر خواهد بود؟

با ما همراه باشید تا با بررسی برخی از محبوب‌ترین انواع داروهای ضد بارداری – همراه با تصاویر، آن را برای شما تجزیه کنیم.

کاندوم

قرص ضد بارداری خوراکی

کاندوم تنها نوع پیشگیری از بارداری است که از بسیاری از بیماری‌های مقاربتی محافظت می‌کند و همچنین از بارداری جلوگیری می‌کند. این روش پیشگیری از بارداری در صورت نیاز قابل استفاده است، بدون اینکه تغییراتی در هورمون‌های شما ایجاد شود، می‌توانید از خود در برابر بارداری و انتقال ویروس مراقبت کنید.

کاندوم‌های مردانه روی آلت تناسلی قرار می‌گیرد و به عنوان یک مانع فیزیکی عمل می‌کنند و از عبور مایعات جنسی بین افراد در حین رابطه جنسی جلوگیری می‌کنند. کاندوم زنانه درست قبل از رابطه جنسی در واژن قرار می‌گیرد. بر اساس استفاده معمولی، کاندوم زنانه به اندازه کاندوم لاتکس مردانه موثر نیست و ممکن است کمی تمرین لازم باشد تا به آن عادت کنید.

این بهترین محافظت در برابر بیماری های مقاربتی است.

در اینجا خواندن مقاله آشنایی کامل با انواع مختلف کاندوم بسیار مفید است.

اگر به درستی استفاده نشود می‌تواند در حین رابطه جنسی پاره شود یا جدا شود. برخی از افراد به کاندوم لاتکس حساسیت دارند.

قرص ضد بارداری خوراکی

قرص ضد بارداری خوراکی

این قرص کوچکی است که یک بار در روز مصرف می‌شود. قرص‌های ضد بارداری خوراکی رایج‌ترین روش جلوگیری از بارداری گزارش شده توسط زنان استرالیایی است. قرص ترکیبی حاوی استروژن و پروژسترون و قرص مینی فقط یک هورمون، پروژسترون است. این قرص می‌تواند فواید زیادی داشته باشد، با این حال مصرف به موقع آن ضروری است.

مزایای مصرف: در صورت استفاده صحیح بسیار موثر است. اجازه خودانگیختگی جنسی را می‌دهد و رابطه جنسی را قطع نمی‌کند. برخی از قرص‌ها حتی ممکن است دوره‌های سنگین و دردناک را کاهش دهند و یا ممکن است تأثیر مثبتی بر آکنه داشته باشند.

همچنین بخوانید  بهترین اکسسوری های زنانه

معایب: فراموش کردن مصرف قرص به این معنی است که آنقدر موثر نخواهد بود. فقط خانم‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند. برای زنانی که نمی‌توانند از جلوگیری از بارداری حاوی استروژن استفاده کنند، مناسب نیست. در برابر بیماری‌های مقاربتی محافظت نمی‌کند.

این قرص فقط با دریافت نسخه از یک متخصص پزشکی در دسترس است.

حتماً مقاله “علائم بارداری چیست و از چه زمانی شروع می شود؟” را مطالعه کنید.

دستگاه داخل رحمی (IUD)

دستگاه داخل رحمی (IUD)

این دستگاه کوچک T شکل از مواد حاوی هورمون پروژسترون یا پلاستیک و مس ساخته شده است و توسط یک پزشک آموزش دیده در داخل رحم زن نصب می‌شود. این یک روش طولانی اثر و برگشت پذیر برای جلوگیری از بارداری است که بسته به نوع آن می‌تواند بین 3 تا 10 سال باقی بماند.

برخی از آی یو دی‌ها حاوی هورمون‌هایی هستند که به تدریج برای جلوگیری از بارداری ترشح می‌شوند. IUD همچنین می‌تواند یک پیشگیری اضطراری موثر از بارداری باشد اگر توسط یک متخصص در عرض پنج روز (120 ساعت) پس از داشتن رابطه جنسی محافظت نشده نصب شود.

آی‌یو‌دی‌های حاوی مس 99 درصد و آنهایی که حاوی هورمون هستند 99.8 درصد مؤثر هستند، بنابراین تا آنجا که ممکن است با روش‌های جلوگیری از بارداری محافظت می‌شوید.

معایب: خونریزی و لکه بینی نامنظم در شش ماه اول استفاده رخ می‌دهد. برای قرار دادن و حذف به یک متخصص آموزش دیده نیاز دارد. در برابر بیماری های مقاربتی محافظت نمی‌کند.

ایمپلنت ضد بارداری

ایمپلنت ضد بارداری

در این روش، یک میله کوچک و انعطاف پذیر زیر پوست بازوی زن قرار می‌گیرد و نوعی هورمون پروژسترون آزاد می‌کند. این هورمون ترشح تخمک را از تخمدان متوقف می‌کند و مخاط دهانه رحم را غلیظ می‌کند و ورود اسپرم به رحم را دشوار می‌کند. ایمپلنت نیاز به یک روش کوچک با استفاده از بی‌حس کننده موضعی برای قرار دادن و برداشتن میله دارد و پس از سه سال باید تعویض شود.

مزایای ایمپلنت: بسیار موثر. رابطه جنسی را قطع نمی‌کند؛ یک گزینه ضدبارداری طولانی مدت و برگشت پذیر است.

معایب: نیاز به یک متخصص آموزش دیده برای قرار دادن و حذف. گاهی اوقات ممکن است در ابتدا خونریزی نامنظم وجود داشته باشد. در برابر بیماری‌های مقاربتی محافظت نمی‌کند.

تزریق ضد بارداری

تزریق ضد بارداری

این تزریق حاوی یک نسخه مصنوعی از هورمون پروژسترون است. این هورمون به باسن یا بازوی زن تزریق می‌شود و در طی 12 هفته آینده هورمون به آرامی در جریان خون شما ترشح می‌شود.

همچنین بخوانید  لیست کامل بیماری های مقاربتی، پیشگیری و درمان

مزایا: تزریق تا سه ماه طول می‌کشد. بسیار موثر است؛ اجازه خودانگیختگی جنسی را می‌دهد و رابطه جنسی را قطع نمی‌کند.

معایب: تزریق ممکن است باعث اختلال در قاعدگی یا خونریزی نامنظم شود. این نیاز به پیگیری تعداد ماه‌های استفاده شده دارد. در برابر بیماری های مقاربتی محافظت نمی‌کند.

قرص جلوگیری از بارداری اورژانسی (قرص صبح بعد)

قرص پیشگیری از بارداری اورژانسی

اگر از پیشگیری از بارداری استفاده نشده باشد، کاندوم در حین رابطه جنسی پاره شده باشد یا زن مورد تجاوز جنسی قرار گرفته باشد، می‌توان از قرص پیشگیری از بارداری اورژانسی برای جلوگیری از بارداری بعد از رابطه جنسی استفاده کرد.

در حالی که گاهی اوقات به آن قرص «صبح بعد» می‌گویند، در واقع می‌تواند تا پنج روز پس از رابطه جنسی محافظت نشده موثر باشد. هر چه زودتر مصرف شود، موثرتر است. هنگامی که در سه روز اول پس از رابطه جنسی مصرف شود، از حدود 85٪ از بارداری‌های مورد انتظار جلوگیری می‌کند.

این قرص حاوی دوزهای خاصی از هورمون‌های زنانه است. هر زنی می‌تواند از قرص‌های اورژانسی پیشگیری از بارداری استفاده کند، حتی آنهایی که نمی‌توانند سایر قرص‌های ضد بارداری خوراکی مصرف کنند. می‌توان آن را بدون نسخه از داروخانه خریداری کرد.

عوارض جانبی رایج ضدبارداری اورژانسی شامل حالت تهوع، استفراغ و پریود بعدی ممکن است زودرس یا با تاخیر باشد. پیشگیری از بارداری اورژانسی در برابر بیماری‌های مقاربتی محافظت نمی‌کند.

حلقه ضد بارداری

حلقه ضد بارداری

این روش شامل یک حلقه پلاستیکی انعطاف پذیر است که به طور مداوم هورمون‌هایی را آزاد می‌کند که توسط زن در واژن قرار می‌گیرد. به مدت سه هفته در جای خود باقی می‌ماند، و سپس آن را بردارید، یک هفته استراحت کنید و سپس یک هفته دیگر را بیرون بیاورید. حلقه هورمون‌های استروژن و پروژسترون را آزاد می‌کند. اینها همان هورمون‌هایی هستند که در قرص‌های ضد بارداری خوراکی ترکیبی استفاده می‌شوند، اما با دوز کمتر.

مزایا: شما می‌توانید حلقه واژن را خودتان وارد و خارج کنید. این روش پیشگیری از بارداری عوارض جانبی کمی دارد، اجازه می‌دهد تا دوره‌های شما را کنترل کنید و با برداشتن حلقه، باروری شما به سرعت بازگردد.

معایب: برای زنانی که نمی‌توانند از روش‌های پیشگیری از بارداری حاوی استروژن استفاده کنند، مناسب نیست. شما باید به یاد داشته باشید که آن را در زمان مناسب جایگزین کنید. در برابر بیماری‌های مقاربتی محافظت نمی‌کند.

همچنین بخوانید  آشنایی کامل با بیماری وبا | درمان و پیشگیری

دیافراگم

دیافراگم

دیافراگم یک گنبد سیلیکونی کوچک و نرم است که در داخل واژن قرار می‌گیرد تا از ورود اسپرم به رحم جلوگیری کند. این یک مانع فیزیکی بین اسپرم مرد و تخمک زن مانند کاندوم ایجاد می‌کند.

دیافراگم باید حداقل شش ساعت بعد از رابطه جنسی در جای خود بماند. بعد از شش – اما نه بیشتر از 24 ساعت پس از رابطه جنسی، باید بیرون آورده و تمیز شود.

برخی از مزایا: شما می‌توانید از یک دیافراگم بیش از یک بار استفاده کنید و اگر از آن مراقبت کنید می‌تواند تا دو سال دوام بیاورد.

برخی از معایب: استفاده از دیافراگم نیاز به تمرین و پیگیری دارد. دیافراگم در صورت استفاده صحیح نسبتاً خوب عمل می‌‎کند، اما نه به خوبی قرص، ایمپلنت ضد بارداری یا IUD.

عقیم سازی

عقیم سازی

عقیم سازی فرآیندی است که به طور کامل توانایی بدن را برای تولید مثل از طریق جراحی باز یا حداقل تهاجم از بین می‌برد. این یک روش دائمی پیشگیری از بارداری است که برای افرادی مناسب است که مطمئن هستند هرگز بچه نمی‌خواهند یا دیگر بچه نمی‌خواهند. عقیم سازی برای زنان و مردان در دسترس است و در بیمارستان با بیهوشی عمومی انجام می‌شود.

اگر به عقیم‌سازی فکر می‌کنید، مسائلی که باید با پزشک خود در مورد آن صحبت کنید شامل دلایل شما برای عقیم‌شدن، اینکه آیا روش‌های دیگر پیشگیری از بارداری ممکن است مناسب‌تر باشند و هرگونه عوارض جانبی، خطرات و عوارض این روش است.

روش بیرون کشیدن

78 درصد موارد با بیرون کشیدن آلت تناسلی از واژن قبل از انزال از بارداری جلوگیری می‌کند. از هر 100 زنی که همسرشان از ترک استفاده می‌کند، 27 نفر هر ساله باردار می‌شوند، حتی اگر درست انجام دهند. به یاد داشته باشید، اگر اسپرم به واژن وارد شود، همیشه احتمال بارداری وجود دارد.

جمع بندی

می‌توانید گزینه های پیشگیری از بارداری خود را با یک پزشک عمومی یا پرستار بهداشت در میان بگذارید. روش‌های مختلف پیشگیری از بارداری ممکن است در زمان‌های مختلف زندگی برای شما مناسب باشد. روش‌های پیشگیری از بارداری که در دسترس هستند عبارتند از: ایمپلنت، دستگاه‌های داخل رحمی (IUD)، تزریق، قرص‌ها، حلقه‌های واژینال، روش‌های بازدارنده، عقیم‌سازی، پیشگیری از بارداری اضطراری و روش‌های طبیعی.

کاندوم بهترین محافظ موجود در برابر عفونت‌های مقاربتی (STIs) است.

admin
admin
چطور بود؟
+1
+1
+1
+1
+1
+1
+1

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط