صبحانه اغلب مهمترین وعده غذایی در روز محسوب میشود، زیرا سوخت لازم برای بدن و مغز را پس از یک دوره طولانی نخوردن در طول خواب فراهم میکند. صبحانه میتواند یک وعده غذایی مقوی و رضایت بخش باشد که مود و انرژی بقیه روز را تنظیم میکند. غذاهای صبحانه پرطرفدار زیادی در سرتاسر جهان وجود دارد که هر کدام طعم و مزه و اهمیت فرهنگی منحصر به فردی دارند. در اینجا تعدادی از محبوب ترین صبحانه های دنیا از نقاط مختلف جهان آورده شده است:
فهرست
1. املت رول شده (گیران ماری)
اولین مورد در لیست محبوب ترین صبحانه های دنیا به سراغ گیران ماری، نوعی املت رول شده کره جنوبی است که معمولاً حاوی مواد اضافی مختلفی است، میرویم. این غذا با تخممرغهای کمی کوبیده درست میشود، در حالی که مواد پرکننده معمولاً شامل پیازچه، هویج، فلفل، قارچ، کدو سبز، پنیر، ژامبون، بیکن یا جلبک دریایی نوری است.
بعد از اینکه املت رول شد، معمولاً به صورت ورقهای سرو میشود. گیران ماری یک غذای محبوب صبحانه است، اما همچنین یک غذای معمولی در جعبه ناهار و همچنین یک غذای جانبی (بانچان) یا آنجو است – یک غذای کوچک که معمولاً با نوشیدنیهای الکلی مصرف میشود.
2.صبحانه ایرلندی
صبحانههای ایرلندی جزء محبوب ترین صبحانه های دنیا هستند. یک وعده غذایی سنتی که از تخم مرغ سرخ شده، سبزیجات، سیب زمینی و گوشتهایی مانند بیکن، سوسیس و پودینگ سیاه و سفید تشکیل شده است، میتواند گزینه مناسبی برای شروع روز باشد.. غذای بزرگ تقریبا همیشه با نوشابه ایرلندی یا نان قهوهای، یک فنجان چای و یک لیوان آب پرتقال در کنار آن سرو میشود.
همه مواد معمولاً در کره خامهای سرخ میشوند. در اصل، صبحانه به عنوان راهی برای آماده کردن مردم برای یک روز کار سخت در مزرعه اختراع شد و این وعده غذایی به ویژه در صبح های سرد زمستانی محبوب بود. امروزه، اندازه بزرگ آن مصرف آن را در اکثر صبحهای روز کاری غیرممکن میکند، بنابراین معمولاً صبح روز تعطیل (یا صبح کریسمس، زمانی که محبوبیت خاصی دارد) تهیه میشود.
3. سالتنیا
Salteñas نام غذای ملی بولیوی است که از کیسههای هلالی شکل و پر از خمیر تشکیل شده است. این نام از اولین نانوای شناخته شده این خوراکیها گرفته شده است که در شهر سالتا متولد شد، اما بعداً به پوتوسی تبعید شد.
سالتنیا که در فر پخته شده و با گوشت (معمولاً مرغ یا گوشت گاو) پر میشود، معمولاً برای صبحانه سرو میشود یا به عنوان میان وعده میان روز مصرف میشود. شیرینی شیرین و پوسته بافته شده آن دارای رنگ و طعم منحصر به فردی است که به دلیل دانه های خرد شده بوته ادوبی همراه با ادویههای اضافه شده مانند زیره سبز و پونه کوهی که ادویه آچیوت نامیده میشود، برای سالتنای اصیل بولیوی از اهمیت اساسی برخوردار است.
4. اونسن تاماگو
اونسن تاماگو یک غذای لذیذ سنتی ژاپنی است که با تخم مرغ، آهسته پخته شده در سبدهایی که در چشمههای آب گرم انسن غوطهور میشوند، تهیه میشود. تخممرغها در پوستهشان پخته میشوند تا زرده نرم شود و سفیدهی تخممرغ یک قوام شل پیدا کند. اعتقاد بر این است که راز در دمای چشمه های آب گرم است که باعث میشود تخم مرغ در داخل آن خامهای و خوش طعم شود.
به طور سنتی، آنسن تاماگو با قرار دادن تخم مرغ در برنج بخارپز شده و ریختن مقداری سس سویا یا آبگوشت در اطراف آن، ترجیحا با مقداری دایکون رنده شده در کناره آن مصرف میشود. توصیه میشود روی ظرف را با پیازچه ریز خرد شده تزئین کنید.
5. ژالیانگ
ژالیانگ که از غذاهای کانتونی سرچشمه میگیرد، به خردههای سرخ شده سنتی چینی گفته میشود که در ورقههای برنج و تقریباً شفاف پیچیده شدهاند. ژالیانگ نیز مانند کرالر ساده معمولاً برای صبحانه سرو میشود، اما اغلب بخشی از وعدههای غذایی سنتی کانتونی است.
همراه با سس منحصر به فرد و کمی شیرین شده مبتنی بر سویا است که میتوان آن را در ظرف اضافه کرد یا در کنار آن سرو کرد. ژالیانگ باید همیشه تازه آماده شود، بنابراین کرلرها بافت ترد و نرم خود را از دست ندهند. برای مصرف راحتتر، آنها را به صورت تکههای لقمهای سرو میکنند و با دانههای کنجد و پیازچه خلال شده تزیین میکنند.
6. tapsilog
یکی از رایجترین غذاهای اصلی صبحانه در فیلیپین، tapsilog است، بشقابی که از گوشت گاو تکه تکه شده، معروف به تاپا، یک انبوه برنج سیر و یک تخم مرغ سرخ شده تشکیل شده است. اعتقاد بر این است که این ظرف از سر ناچاری رشد کرد تا نیازهای بسیاری از کارگرانی را که در جستجوی یک صبحانه سریع، ارزان و مقوی بودند، برآورده کند.
در نهایت، tapsilog در منوی بسیاری از فست فودهای زنجیره ای فیلیپینی و غذاخوری های تخصصی tapsihan گنجانده شد. امروزه در انواع مختلفی وجود دارد، و حتی اگر هنوز هم یک صبحانه مورد علاقه فیلیپینی است، میتوان آن را در هر زمانی از روز یا به عنوان یک میان وعده رضایت بخش آخر شب میل کرد.
7. کویمک
این غذای سنتی ترکی ترکیبی از آرد ذرت درشت آسیاب شده و اغلب پنیرهای محلی قدیمی مانند ترابزون یا کاشار است. پنیر رنده شده را با آرد ذرت داغ مخلوط میکنند تا رشتهای شود و سپس غذا را با کره یا کیماک (کرم لختهشده ترکی) غنی میکنند.
کویمک نمونهای از مناطق اطراف دریای سیاه است که عمدتاً برای صبحانه از آن لذت میبرند. همیشه باید گرم و تازه آماده سرو شود.
8. ساندویچ تخم مرغ سرخ شده
ساندویچ تخم مرغ سرخ شده یک غذای ساده و راحت آمریکایی است که معمولا با تکههای نان خمیر ترش، تخم مرغ سرخ شده و پنیر چدار تهیه میشود. برای تهیه آن، پنیر را بین دو تکه نان قرار داده و آب پز می کنند. سپس یک تخم مرغ سرخ شده داخل ساندویچ قبل از سرو قرار میگیرد.
تنوع زیادی در این ساندویچ وجود دارد و افزودنیهای آن اغلب شامل بیکن، آب سرد یا سوسیس است. در نیوجرسی، رول گوشت خوک را به ساندویچ اضافه میکنند، در حالی که در جنوب، آشپزها معمولاً بیکن و آووکادو اضافه میکنند. توصیه میشود ساندویچ تخم مرغ سرخ شده را برای صبحانه سرو کنید.
9.اولادی
خمیر این پنکیکهای معروف روسی، کوچک، اما پر از طعم، با پنکیکهای سنتی متفاوت است، زیرا با کفیر، یک محصول شیر تخمیر شده با طعم کمی ترش، تهیه میشود. به غیر از کفیر، مواد باقی برای هر پنکیک معمولی مانند آرد، شکر، نمک و تخم مرغ معمولی است.
آنها را به شکل گردهای کوچک در تابه سرخ می کنند، شبیه به پنکیکهای آمریکایی. پنکیکها وقتی تمام میشوند قهوه ای طلایی میشوند و با لبههای ترد جویدنی میشوند. آنها از نظر طعم کمی شیرین و خنثی هستند، در حالی که کفیر رایحه ترش ملایمی به آنها میدهد.
10. سیب زمینی سرخ کرده
سیب زمینی سرخ کرده یک غذای جانبی محبوب آمریکایی است که با سرخ کردن تکههای بزرگتر سیب زمینی در کره یا روغن تهیه میشود تا زمانی که ترد و طلایی رنگ شوند. ممکن است گاهی اوقات سیب زمینیها پوست کنده نشوند و اغلب قبل از سرخ شدن کمی آب پز یا بخارپز میشوند.
سیب زمینی سرخ شده خانگی اغلب با پیاز و فلفل در یک تابه جفت میشود. این غذا را میتوان به تنهایی با مقداری نمک به عنوان میان وعده یا به عنوان همراه صبحانه ترد مصرف کرد.
11. راکوچی
ترکیبی از پنکیک های کلاسیک آمریکایی و کرپهای نازک، راکوچی کرکی یک دسر معتبر لهستانی و یکی از محبوب ترین صبحانه های دنیا است. آنها به طور سنتی با سیب درست میشوند، اما انواع ساده آن نیز بسیار محبوب هستند. تخم مرغ، شیر یا دوغ، شکر، و مخمر یا بکینگ پودر ترکیب غلیظ اصلی را برای این پنکیکهای کلاسیک ایجاد میکنند.
سیبها را معمولاً به صورت مکعبی یا نازک برش میدهند و در آخر به آن اضافه میکنند. راکوچی بسته به ترجیح میتواند از فرمهای ضخیم تا نسبتاً نازک متغیر باشد، اما اندازه آنها همیشه از کرپها کوچکتر است. پنکیکها در ماهیتابه سرخ میشوند و در نتیجه ظاهری ترد با مرکزی نرم و الاستیک ایجاد میشود.
12.املت یونانی
املتای یونانی هیچ شباهتی به املت فرانسوی ندارد، بلکه بیشتر شبیه فریتاتا است. این غذا از سیب زمینی سرخ شده، تخم مرغ و سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای تشکیل شده است. ترکیب این مواد از دو طرف پخته میشود تا ظرف برای مصرف آماده شود.
پیشنهاد میشود املت را با سوسیس، قاچ لیمو و سالاد در کنار آن سرو کنید.
13. بال کایماک
یک غذای اصلی صبحانه در ترکیه، بال کایماک، ترکیبی خوشمزه از کایماک ( یک محصول لبنی سنتی که از شیر گاومیش آبی تولید میشود، بسیار شبیه به خامه لختهشده ) است که سخاوتمندانه با عسل آغشته میشود. این غذا به صورت اسپری یا دیپ شیرین در کنار چای یا انواع دیگر غذاهای سنتی صبحانه سرو می شود و معمولاً با نان همراه می شود.
به ندرت به عنوان دسر سرو میشود و گاهی با گردوی آسیاب شده، خرد شده یا کامل تزیین میشود.
14. ساندویچ بیکن، تخم مرغ و پنیر
این ساندویچ آمریکایی در گروه ساندویچ ها و محبوب ترین صبحانه های دنیا قرار میگیرد و از نانی که اغلب برشته شده یا کرهای میشود، بیکن ترد، تخم مرغ سرخ شده یا همزده و پنیر تشکیل شده است. اغلب با یک فنجان قهوه در کنار آن سرو میشود. بسته به نوع مواد به کار رفته در آن، انواع مختلفی از این ساندویچ وجود دارد.
رایجترین گزینهها در مورد انتخاب پنیر عبارتند از چدار، پنیر سوئیسی یا پنیر آمریکایی، در حالی که بیکن ممکن است با ژامبون، بیکن پشتی یا سوسیس جایگزین شود. در مورد نسخههای تجاری، مک دونالد تخم مرغ مک مافین محبوب ترین نوع است.
15. منمن
Menemen یک غذای سنتی ترکی است که از گوجه فرنگی، تخم مرغ، فلفل و ادویههای مختلف تشکیل شده است. نسخههای زیادی از منمن وجود دارد، بنابراین میتواند حاوی سیر، پنیر، اسفناج، تکه های سوسیس یا پیاز نیز باشد (زمانی که منمن به عنوان غذای اصلی سرو میشود).
معمولاً در مکانهای صبحانه یا برانچ در ترکیه فروخته میشود و بیشتر رستورانها آن را در تابههای فلزی و با یک سبد بزرگ پر از نان به عنوان همراه سرو میکنند. بیشتر مردم از چنگال استفاده نمیکنند، زیرا نان را به عنوان ظرف مورد نظر انتخاب میکنند و این اسپری خوش طعم را در این فرآیند به دست میآورند.
16. بیسکویت و گروی
یک غذای محبوب صبحانه در سرتاسر ایالات متحده آمریکا، به ویژه در بخشهای جنوبی کشور، بیسکویت n’ gravy شامل بیسکویتهای خمیری لطیفی است که در یک سس غلیظ پوشانده میشود که معمولاً از چکههای سوسیس، آرد و سوسیس خوک تهیه میشود.
اگرچه کلمه بیسکویت معمولاً به نان دو بار پخته شده اشاره دارد، اما نسخه آمریکایی بیسکویت بیشتر یادآور اسکون اروپایی است. این غذا درست پس از جنگ انقلاب، قبل از اینکه ایالات متحده حتی یک کشور باشد، در جنوب به وجود آمد.
17. کشمش پین آکس
Pain aux raisins یک شیرینی مارپیچی شکل فرانسوی است که با ترکیبی از خمیر کرهای خمیری یا خمیر نان شیرین شده، کشمش و کرم پاتیسیر درست می شود. پس از پر شدن، این خوراک شیرین پخته میشود تا لبههای آن کمی طلایی شود.
کشمش پین آکس به طور سنتی صبحها برای صبحانه سرو میشود، اگرچه گاهی اوقات در طول روز با کافه لاته یا قهوه سیاه نیز میل میشود. ولی به دلیل بودن در لیست محبوب ترین صبحانه های دنیا، این غذا معمولاً صبحها سرو میشود.
18. توسینو
اگرچه واژه توسینو از زبان اسپانیایی سرچشمه میگیرد، اما در فیلیپین، این کلمه مترادف با گوشت شیرینی است که به طور سنتی با گوشت خوک و گاهی اوقات گوشت گاو یا مرغ تهیه میشود. برشهای گوشت در ترکیبهای مختلفی از ادویهها و چاشنیها که معمولاً شامل شکر، نمک، سرکه شراب برنج، سس سویا، شراب انیسون و آب آناناس یا پرتقال میشود، ریخته میشوند و همین ترکیبات این غذا را به یکی از محبوب ترین صبحانه های دنیا تبدیل کرده است.
افزودنیهای متداول به مخلوط پخت شامل نگهدارنده مواد غذایی نمک و آناتو – یک رنگ خوراکی مشتق شده از دانههای درخت آچیوت است که رنگ و طعم فلفلی میبخشد. توسینوی خوک، که به عنوان بورون بابی نیز شناخته میشود، معمولاً به آرامی در تابه سرخ میشود تا زمانی که کاراملی شود و بهطور سنتی با برنج سرخشده سیر، و یا از سمت آفتابی به سمت بالا یا تخممرغهای همزده میپوشانند.
19. نان آناناس
نان آناناس شیرینیهای طلایی، ترد و شیرینی هستند که از هنگ کنگ منشاء میگیرند. علیرغم نام آنها، آنها حاوی آناناس نیستند، اما از روی الگوی شطرنجی پوسته که از نظر ظاهری شبیه پوست آناناس است، نامگذاری شدهاند. بخش مهمی از میراث فرهنگی هنگ کنگ، آنها تنها با چهار ماده تشکیل میشوند – آرد، روغن، شکر و تخم مرغ.
از بیرون ترد و شیرین و از داخل نرم است، به دلیل قیمت ارزانش غذای مورد علاقه بسیاری از مردم محلی است. نانها را معمولاً برای صبحانه یا بعد از ظهر با چای میل میکنند. یکی از انواع محبوب معروف به boh loh yaau معمولاً با چای شیر مصرف میشود و با کره داخل نان سرو میشود.
20. تورتا
تورتا یک غذای محبوب فیلیپینی است که از یک املت پر از گوشت چرخ کرده و سبزیجاتی مانند سیب زمینی خرد شده تشکیل شده است. این غذا خوشمزه و بسیار رضایت بخش است، معمولاً به عنوان غذای اصلی، ترجیحاً برنج سرو می شود. توصیه میشود تورتا را با چاشنیهایی مانند سس کچاپ موز همراه کنید.
انواع مختلفی در تورتا فیلیپینی وجود دارد، مانند totang talong (املت بادمجان) و totang gulay (پیاز، فلفل دلمه ای و املت سیر). دلیل نامتعارف این غذا نفوذ قوی اسپانیایی در فیلیپین است.
21. سیرنیکی
سیرنیکی دسری متشکل از پنکیکهای پنیری سرخ شده است که معمولاً با عسل، مربای میوه، خامه ترش یا سس سیب تزئین میشود. این بخشی از غذاهای روسی (که گاهی اوقات به آن tvorozhniki نیز میگویند)، بلاروسی، اوکراینی و لیتوانیایی است.
پنیر کوتیج به طور سنتی ابتدا با شکر شیرین میشود، سپس با آرد ترکیب میشود و به خمیر تبدیل میشود و در روغن داغ سرخ میشود تا به رنگ قهوهای طلایی در بیاید. سیرنیکی را میتوان برای صبحانه سرو کرد یا به عنوان یک دسر خوشمزه بعد از یک وعده غذایی بزرگ مصرف کرد.
سئوالات متداول
صبحانه ایرلندی معمولاً شامل تخم مرغ سرخ شده، بیکن، سوسیس، پودینگ سیاه و سفید، لوبیا پخته، گوجه فرنگی کبابی و نان تست است.
تاماگو اونسن یک غذای صبحانه ژاپنی است که با تخم مرغهای نرم پخته شده در چشمههای آب گرم سرو میشود و اغلب با برنج و سوپ میسو سرو میشود.
Jaliang یک غذای صبحانه چینی است که با املتهای رول شده پر از مواد مختلفی مانند ژامبون، پنیر و سبزیجات درست میشود.
ساندویچ تخم مرغ سرخ شده یک ساندویچ صبحانه است که با تخم مرغ سرخ شده، نان تهیه میشود و اغلب با بیکن، پنیر یا مواد دیگر همراه است.
راکوچی یک غذای صبحانه کرهای است که با یک املت نازک پر از سبزیجات و گوشت درست میشود و اغلب با برنج سرو میشود.
املت یونانی یک غذای صبحانه است که با تخم مرغ، پنیر فتا، گوجه فرنگی، پیاز و اسفناج درست میشود.
توسینو یک غذای صبحانه فیلیپینی است که با گوشت خوک پخته شده شیرین درست میشود و اغلب با برنج و تخم مرغ سرخ شده سرو میشود.
برخی از غذاهای رایج صبحانه در فرهنگهای غربی عبارتند از تخم مرغ، بیکن، نان تست، غلات، بلغور جو دوسر، پنکیک و وافل.
برخی از غذاهای رایج صبحانه در فرهنگهای آسیایی عبارتند از: برنج، نودل، کنجی، توفو، سوپ میسو و انواع مختلف کوفتهها.
برخی از گزینههای صبحانه سالم شامل بلغور جو دوسر، ماست، میوه، اسموتی، نان تست غلات کامل با آووکادو و املت سفید تخم مرغ با سبزیجات است.
برخی از گزینههای صبحانه سریع و آسان برای صبحهای پرمشغله عبارتند از اسموتی، جو دو سر شبانه، ماست با میوه و گرانولا، و ساندویچ صبحانه که با کلوچه انگلیسی سبوسدار و تخممرغ درست شده است.
0 Comments