Generic selectors
Exact matches only
جستجو بر اساس عنوان
جستجو بر اساس مطلب
Post Type Selectors
بر اساس دسته بندی
آی تی
اصناف و صنایع
اقتصاد
امور زنان
بلاکچین و ارز دیجیتال
بهترین ها
تعمیرات
تغذیه
تکنولوژی
توسعه مهارت‌ها
حیوانات خانگی
خانه و دکوراسیون
داستان کوتاه/ نقد ادبی
دسته‌بندی نشده
رابطه و ازدواج
رهبری و مدیریت
روان‌شناسی
رویدادها
سبک زندگی
سرگذشت‌ها
سلامت
سلامت عمومی
طبیعت و محیط زیست
علم و فناوری
فیلم و سرگرمی
گردشگری
مارکتینگ
مد و زیبایی
مدیریت و کسب‌وکار
موبایل و کامپیوتر
موسیقی
نوشته های خواندنی
هنر و ادبیات
هنرهای تجسمی
ورزش
فراهوش
موسسه فراهوش
خانه @ سلامت @ سلامت عمومی @ 8 راه ساده برای بهبود سلامتی بدن

8 راه ساده برای بهبود سلامتی بدن

by | 2 خرداد 1400 | سلامت عمومی | 0 comments

تغییرات بسیار کوچک در عادات زندگی می‌تواند باعث مزایای بزرگی برای سلامتی بدن باشد. حتما شما هم تابه‌حال تصمیمات مثبتی درباره‌ی تغییر سبک زندگی‌تان داشته‌اید: از ترک مصرف دخانیات و کاهش وزن و رژیم غذایی گرفته تا ثبت‌نام کردن در باشگاه‌های ورزشی و تمرین روزانه در پارک‌ها.

درحالی که همیشه سخت تلاش می‌کنیم تا چنین اهدافی را در سلامتی‌مان دنبال کنیم، مسیر رسیدن به سلامتی آنچنان هم سخت نیست و لازم به گرفتن تصمیمات بزرگ ندارد. کافی است تا کمی بیشتر درباره‌ی سلامتی بدن خودمان فکر کنیم.

راه‌های اسان‌تری نیز برای داشتن سلامتی و سبک زندگی شاداب وجود دارد که به راحتی می‌توان آن‌ها را در برنامه‌ی زندگی روزانه‌ در نظر گرفت. به همین دلیل با انجام کارهای روزمره‌ای که شامل چنین برنامه‌های هدفمندی باشد، مسیر طولانی و سخت رسیدن به سلامتی بسیار آسان می‌شود. حتی اگر روزانه فقط چند دقیقه زمان ازاد داشته باشید، می‌توانید به فعالیت‌های هدفمند جهت سلامتی‌تان بپردازید.

تلاش کنید تا مواردی را که در  ادامه به آن‌ها می‌پردازیم، در برنامه‌ی روزمره خود بگنجانید. وقتی این راهکارهای ساده برنامه‌ی زندگی روزمره شما شود، در بلندمدت نتایج بسیار چشمگیری بر سلامتی شما دارند.

1- از ریلکس کردن و دور کردن استرس نهایت لذت را ببرید.

متخصصان برای کاهش استرس روزانه انجام فعالیت‌هایی چون تمرین ورزشی منظم، مدیتیشن و تنفس عمیق را  پیشنهاد می‌کنند. اما خودتان را نباید به چنین مواردی محدود کنید! گوش دادن به موسیقی دلخواه، مطالعه‌ی کتاب مورد علاقه، دوش آب گرم و یا بازی کرئن با حیوان خانگی هم می‌تواند درعین لذت، استرس شما را کاهش دهد.

شدیدا این توصیه را به یاد داشته باشید؛ چراکه استرس طولانی مدت می‌تواند بیماری‌های گوناگونی را به وجود آورد و یا حتی آن‌ها را شدیدتر کند مثل: بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون بالا، افسردگی، زخم معده، چاقی بیش از حد و … . با دور کردن موارد استرس‌زا از زندگی، سلامتی بدنتان را بهبود بخشید.

حتی اگر زمان کافی برای انجام فعالیت‌هایی که استرستان را کاهش می‌دهد ندارید، می‌توانید با انجام ریلکسیشن‌های بسیار کوتاه هم استرس را از خودتان دور کنید.

همچنین بخوانید  پیری پوست و پیشگیری از آن

اگر روزانه 10 دقیقه مشغول به فعالیتی باشید که از آن لذت می‌برید، می‌توانید به راحتی استرس را شکست دهید. تنها کافیست صفحاتی از کتاب مورد علاقه‌تان را بخوانید و یا سگ‌تان را برای پیاده‌روی به بیرون ببرید تا ببینید برای شاداب شدن، لازم نیست زمان طولانی را از خودتان بگیرید.

اگر در حین کار و یا هر فعالیت دیگری زمان کافی برای استراحت کردن ندارید، تنها با انجام چند تنفس عمیق در مدت زمان 2 دقیقه خود را آرام کنید.  به هنگام کند شدن سرعت تنفس، بدنتان بسیار ریلکس و آرام می‌شود.

2- نمک را تا حد امکان از رژیم غذایی حذف کنید.

وجود نمکدان بر سر سفره و یا میز غذا باعث می‌شود تا شما به راحتی بتوانید نمک اضافه را به غذای خود وارد کنید. همین نمک اضافه‌ای که به غذا می‌زنید باعث افزایش فشار خون می‌شود. پس بهتر است دسترسی به نمکدان را از سر سفره حذف کنید و فقط به هنگام آشپزی از آن استفاده کنید.

بسیاری از افراد قبل از چشیدن طعم غذا فورا به آن نمک اضافه می‌کنند! درحالی که شاید واقعا به نمک اضافه لازم نباشد و این کار صرفا از روی عادت بد غذایی است.

بهتر است به جای استفاده از نمک از ادویه‌های دیگری چون آبلیمو، سیر، انواع فلفل‌ها و یا ادویه‌هایی که نمک ندارند استفاده کنید.

3- برنامه‌ی خوابتان را تنظیم کنید.

بزرگسالان به حداقل 7 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند؛ اما اکثر افراد کمتر از 6 ساعت در روز خواب منظم دارند.

اگر حداقل خواب کافی را در شبانه روز نداشته باشید، در بلندمدت ممکن است دچار حمله‌ی قلبی شوید! و این موضوع اصلا ارتباطی با سن، وزن و یا تمرین ورزشی ندارد.

اگر شما دچار بی‌خوابی هستید و یا همیشه سخت به خواب می‌روید، سعی کنید 15 دقیقه زودتر به تخت خواب بروید. سعی کنید برنامه‌ی منظمی از ساعت خوابیدن و بیدارشدنتان تهیه کنید و آن را حتی در روزهای تعطیل هم اجرا کنید.

4- به مقدار کافی مایعات بنوشید.

بر اساس مطالعات، نوشیدن روزانه حداقل 8 لیوان مایعات بخصوص آب علاوه بر هیدراته نگه داشتن بدن و افزایش سلامتی پوست، باعث شادابی بدن و بهبود متابولیسم نیز می‌شود.

همچنین بسیار توصیه می‌شود به جای استفاده از آبمیوه‌های شرکتی و آماده، خودتان روزانه 1 لیوان از میوه‌ی مورد نظرتان را آب گیری کنید و بصورت تازه و طبیعی مصرف کنید. اما فراموش نکنید که آب میوه از خود آن قند بیشتری دارد و مصرف بیش از حد آن هم ممکن است باعث دیابت شود.

همچنین بخوانید  علائم بارداری چیست و از چه زمانی شروع می شود؟

نکته‌ی دیگر در این باره، عدم مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و مشروبات الکلی است. نوشیدنی‌هایی چون نوشابه و آب گاز دار نه تنها هیچ فایده‌ای برای سلامتی ندارند، بلکه باعث چاقی و پوکی استخوان‌ها نیز می‌شود. مشروبات الکلی نیز به دلیل داشتن مقادیر فراوانی از الکل، سلامتی کبد را واقعا به خطر می‌اندازد و ممکن است باعث مشکلات عدیده‌ی دیگری نیز بشود.

5- وضعیت نشستن و ایستادن خود را اصلاح کنید و به ارگونومی محیط توجه کنید.

آیا تاکنون به وضعیت نشستنتان بر صندلی میز کاری و یا طرز ایستادنتان به هنگام صحبت با تلفن توجه کرده‌اید؟ کافی است یک بار به صورت آگاهانه در محل کار به طرز نشستنتان توجه کنید تا متوجه فشاری شوید که به بدنتان می‌آورید. شما باید صاف بشینید، شکمتان را به داخل ببرید و پاهایتان را با زاویه 90 درجه بر زمین بگذارید تا احساس بهتری در طول روز داشته باشید و کمتر خسته شوید.

با همین اصلاح طرز نشستن، از درد کمر و ستون فقرات پیشگیری کنید؛ چراکه کمردرد شایع ترین بیماری در بین بزرگسالان شاغل است که در آینده مشکلات بدتری را به همراه دارد.

اگر در محل کارتان سر میز خود سیستمی دارید که با آن روزانه کار می‌کنید، باید به ارگونومی و طرز قرارگیری تمامی وسایلی که با آن سروکار دارید توجه کنید. باید بدانید که چگونه صحیح ترین طرز نشتستن و استفاده از وسایل را در میز کار داشته باشید تا از دچار شدن به بیماری‌هایی چون کمر درد، گردن درد، مچ درد و چشم درد پیشگیری کنید.

با انجام بعضی کارهای بسیار ساده و کوچک می‌توانید راحت‌تر و ایمن‌تر مشغول به کار شوید مانند: جابجایی مانیتور سیستم، تعویض صندلی با موردی مناسب‌تر و ارگونومی تر و یا کشیدن دست‌ها و پاها به مدت 30 ثانیه هر 2 ساعت.

6- جدول کلمات متقاطع حل کنید.

محققان سایت راش به این نتیجه رسیده اند انجام فعالیت‌هایی چون خواندن کتاب و مجلات، حل کردن جدول کلمات متقاطع و سودوکو و یا بازی شطرنج که ذهن را درگیر می‌کند، باعث تاثیر محافظتی بر عملکرد ذهن فرد می‌شود.

بر اساس تحقیقات متعدد، انجام فعالیت‌های ذهنی بصورت منظم باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های ذهنی و زوال عقل همچون آلزایمر می‌شود.

اگر انجام فعالیت‌های ذهنی گفته شده برایتان هیچ لذتی ندارد، اصلا نباید نگران باشید! بسیاری از کارهای روتین زندگی هستند که فقط باید آن‌ها را متفاوت از گذشته انجام دهید تا سلامتی ذهنتان را تضمین کنید. اگر راست دست هستید، با دست چپتان بعضی کارهای ساده مثل غذا خوردن را انجام دهید. مسیر جدید برای پیاده‌روی به خانه را انتخاب کنید. و از همه مهمتر، بیشتر با دیگران در تماس باشید و روابط اجتماعی خود را گسترش دهید.

همچنین بخوانید  چگونه در مسیر سلامت قدم بگذاریم؟

7- به وزن خود توجه کنید.

یکی از موارد بسیار مهم در سلامتی بدن، وزن مناسب است. داشتن وزنی مناسب باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و بعضی از انواع سرطان‌ها می‌شود. اما برای خانم‌ها، کاهش وزن بسیار مهمتر است؛ چراکه خطر ابتلا به بیماری‌های مربوط به لگن خاصره را کاهش می‌دهد.

بیماری‌های مربوط به لگن خاصره معمولا در بین زنانی که زایمان طبیعی داشته‌اند رایج‌تر است. با این حال، طی مطالعه‌ای معلوم شد حتی زنانی که هیچ وقت زایمان طبیعی نداشتند و بیش از حد چاق بودند، بیشتر در معرض ابتلا به بی‌اختیاری در ادرار ناشی از استرس هستند.

8- کمی عادات غذایی خود را تغییر دهید.

به جای مصرف نان سفید، برنج سفید و غلات پر کالری از موارد سالم‌تری استفاده کنید. از مواد گوشتی بصورت بهینه و با چربی کمتر استفاده کنید، مثلا مرغ و بوقلمون را بدون پوست استفاده کنید.

به جای استفاده از نوشابه و نوشیدنی‌های شیرین، از آب استفاده کنید. همچنین اگر بین وعده‌های غذایی احساس گرسنگی کردید، به جای خوردن تنقلاتی چون چیپس و شکلات، از یک مشت آجیل و یا میوه‌جات استفاده کنید.

در وعده‌های غذایی از سبزیجات بیشتری استفاده کنید. استفاده از سبزیجات با رنگ تیره‌تر و برگ‌های پهن‌تر بسیار توصیه می‌شود. سبزیجات بهترین منبع برای تامین فیبر و آب مورد نیاز بدن هستند.

کلام آخر

خوب است بدانید که هیچ وقت برای تغییر سبک زندگی و یا عادات مختلف غذایی دیر نیست. وقتی که شما در سنین جوانی هستین، بهترین زمان را در اختیار دارید تا سلامتی یک عمر زندگی را پایه ریزی کنید. وقتی که سنین بزرگسالی و سپس پیری را سپری کنید، همین عادات و سبک زندگی سالم باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های گوناگون می‌شود. پس برای داشتن سلامتی بدن، از جوانی سرمایه گذاری کنید.

عرفان حیدری
عرفان حیدری

من عرفان حیدری متولد تیرماه 1375 ساکن تهران هستم. به عنوان کارشناس مترجم زبان، سعی می‌کنم در اوقات فراغت مقالات جالبی رو براتون ترجمه کنم.
گاهی هم به عنوان گیمر بازی می‌کنم.

چطور بود؟
+1
+1
1
+1
+1
+1
+1
+1

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان فعال

مطالب مرتبط